RIVM mondkapjes richtlijn ouderenzorg wel gebaseerd op schaarste!

De bewering van het ministerie van Volksgezondheid dat de corona covid19 richtlijnen alleen maar gebaseerd waren op medisch advies en veiligheid klopt niet. Schaarste speelde wel een rol.

Maandenlang hoefden ouderenzorg medewerkers geen mondkapje te dragen als ze dicht bij een (vermoedelijke) corona patiënt werkten. Ook niet binnen een afstand van anderhalve meter. Zolang zij slechts kort contact hadden waren mondmaskers niet nodig, volgens het RIVM advies. Op dat punt is nu de richtlijn gewijzigd.

Geen nieuw wetenschappelijk inzicht

In de richtlijnen van het RIVM werd zorgmedewerkers afgeraden om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Waar was dat advies op gebaseerd? Eerst leek het vooral schaarste en daarna kwam het argument van schijnveiligheid.

Het RIVM trok dat advies op 17 augustus in. Mondmaskers zijn vanaf dan noodzakelijk. Ook bij kort contact.  Wanneer je vaker kort bij veel verschillende patiënten langsgaat, heb je bij elkaar een langdurige blootstelling.

Volgens het RIVM ligt er geen nieuw wetenschappelijk inzicht aan ten grondslag aan deze wijziging. Het eerdere advies komt uit een periode toen er schaarste was en was daar op gebaseerd; gecombineerd met een zeer kleine risico om bij kort contact besmet te raken. Het RIVM schat nu zonder nieuwe informatie het risico hoog genoeg in om het advies te wijzigen.

De beroepsgroep is niet geïnformeerd over de wijziging

Het RIVM informeerde de belangrijkste koepels in de ouderenzorg  niet over de wijziging. De koepels in de ouderenzorg hebben maanden lang kritiek op het RIVM mondkapjes advies gegeven.

Minister Hugo de Jonge heeft gezegd  dat de richtlijnen er waren om in een periode van schaarste niet onnodig mondkapjes te laten  gebruiken. Maar wat in de richtlijnen stond over wanneer zorgmedewerkers wel of geen bescherming moesten dragen zou over veiligheid gaan, niet over schaarste.

In de richtlijnen van het RIVM werd zorgmedewerkers afgeraden om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Waar was dat advies op gebaseerd? Eerst leek het vooral schaarste en daarna kwam het argument van ‘schijnveiligheid.

Twee zorgkoepels zeggen nu dat ze spijt hebben van het volgen van de RIVM-richtlijnen.

Dit is bekend gemaakt door Nieuwsuur.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *