Resveratrol kan zorgen dat corona covid19 patiënten minder ziek worden


IC-hoofd denkt dat Resveratrol kan helpen

Peter van der Voort van het Universitair Medisch Centrum Groningen doet onderzoek naar het verband tussen overgewicht en corona covid19 bij IC-patiënten. Mensen met overgewicht hebben meer leptine in hun bloed vergeleken met mensen zonder overgewicht. Daarnaast zorgt de corona covid19 infectie voor bij Coronapatiënten voor een extra verhoging van leptine in hun bloed.

Het verhoogd percentage leptine kan mogelijk verklaren waarom sommige coronapatiënten sneller verslechteren dan andere.

Leptine

Dit hormoon leptine komt van nature in het menselijk lichaam voor. Het hormoon zorgt in het menselijk lichaam voor het verzadigde gevoel na het eten van een maaltijd. Bij mensen met overgewicht is deze hormoonhuishouding ontregeld. Het is bekend dat leptine trombose kan veroorzaken.

Kan resveratrol leptine verlagen?

Peter van der Voort gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.  Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking. Het werkt gunstig op het ACE2 aangrijpingspunt van het Corona virus en zou ook op deze wijze een extra positieve invloed hebben.  Peter van der Voort is er vrij zeker van dat resveratrol gaat werken bij mensen. Maar tot nu toe is het een nog niet wetenschappelijk bewezen hypothese.

Bij MERS Corona virus  is antivirale werking resveratrol al aangetoond

Bij een ander corona virus dat de ziekte MERS veroorzaakt werd al eerder waargenomen dat Resveratrol de ontstekingen kon remmen. Waarbij meer cellen van het lichaam overleefden. De onderzoekers nemen waar dat resveratrol in de nabije toekomst een potentieel antiviraal middel kan zijn tegen MERS-CoV-infectie. Onderzoek : Effective inhibition of MERS-CoV infection by resveratrol

Resveratrol is een voedingssupplement

Resveratrol is een voedingssupplement en kan bij diverse drogisterijen gekocht worden. Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *