Niet duidelijk of Pfizer/Moderna vaccin besmettelijkheid 90% verminderen

Het is nog steeds de vraag of vaccinatie beschermt (deels) tegen besmettelijkheid beschermt.

Vaccinatie beschermt je tegen zwaar ziek worden door het corona covid virus. Maar tot nu toe weet men niet zeker of iemand die gevaccineerd is het virus nog steeds kan verspreiden.

Diverse media hebben melding gemaakt van een studie van het Amerikaanse Centers of Disease Control and Prevention.  Deze studie zouden volgens de media laten zien dat inenting met de vaccins van Pfizer en Moderna, verspreiding van het coronavirus grotendeels voorkomt. Na de eerste inenting daalde de besmettingskans binnen twee weken met 80%. Na de tweede prik zelfs met 90%.

Na een aantal dagen meldde het RIVM dat (bovenstaande) conclusies over bescherming tegen besmetting helemaal niet getrokken kunnen worden uit deze studie. Omdat deze studie niet de verspreiding van besmettingen van gevaccineerde mensen meet.

De conclusie van RIVM maar ook andere virologen is dat deze studie op geen enkele wijze bij aan de stelling dat deze  vaccins transmissie NIET voorkomen.

Amerikaanse gezondheidszorg: CDC trekt bewering in.

Weer een aantal dagen trok ook de CDC hun uitspraken in. En verklaarde dat hun bewering dat gevaccineerde mensen niet besmettelijk waren niet klopt.

Het onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 3950 gezondheidswerkers die vanwege hun beroep een grotere kans lopen op corona-covid19 virusbesmetting. Twee maanden lang deden zij elke week een PCR-test, ook als ze geen coronasymptomen hadden. Het onderzoek laat zien dat de circulatie van het corona virus door grootschalige vaccinatie enorm wordt teruggebracht.  Dit zal (voor een groot deel) veroorzaakt zijn doordat een groot aantal mensen die gevaccineerd zijn niet meer besmet raken.

Uitkomst studie geldt voor  mRNA-vaccins

De uitkomst van deze studie geldt voor  mRNA-vaccins, zoals die van Pfizer en Moderna. Het vermoeden wordt uitgesproken dat de kans is groot dat dit ook opgaat voor andere soorten vaccins, zoals dat van Janssen. Ook moet je er rekening mee houden dat het vaccin bij 80Plussers of of mensen met onderliggend lijden als diabetes niet meer zo goed werkt.

Mocht er bescherming tegen besmettelijkheid zijn, dan is die tijdelijk

Of het ook bescherming biedt tegen besmettingen is nog steeds onduidelijk. En indien dat wel zo zou zijn, is er de vraag of de bescherming van de vaccins over langere tijd net zo goed blijft.

Bescherming vermoedelijk na 3 maanden weg

John Jacobs (medisch wetenschapper) legt uit op zijn website waarom de bescherming vermoedelijk tijdelijk is. En in een tweet zegt hij het zo :
“De resultaten van deze studie komen overeen met de titers van IgA. Binnen 3 maanden bescherming. IgA is het veronderstelde mechanisme van steriliserende immuniteit. Alleen jammer dat dit na 3 maanden weg is. Elke 3 maanden hervaccineren is uitdaging.”

Meer uitleg hierover is te lezen op zijn website: Niet-steriele slijmvlies immuniteit

RIVM geeft aan dat onderzoek verkeerd geinterpreteerd is

Volgens het RIVM gaat de studie gaat over in welke mate het vaccin bescherming biedt tegen het oplopen van covid-19. De deelnemers zijn vooral zorgpersoneel en hulpdiensten, mensen die kans lopen op verhoogde blootstelling. In deze tussentijdse resultaten – want dat zijn het – zie je dat die mensen heel goed beschermd zijn na vaccinatie. Maar er is niet gemeten of vaccinatie de overdracht van het virus beperkt.

De studie bewijst dat deze vaccins effectief zijn tegen ziekte. Het is dan de vraag of de conclusie, dat vaccinatie overdracht tegengaat, gerechtvaardigd is op grond van zo’n onderzoek.

Om te bewijzen dat vaccinatie ook overdracht vermindert moet je bewijzen dat een gevaccineerde daadwerkelijk minder mensen besmet, in een omgeving waarbij je ook ongevaccineerde personen tegenkomt. Deze studie heeft dat niet onderzocht en niet aangetoond.

Besmettingen gaan omlaag omdat mensen niet meer ziek worden

Simpel gezegd : dat het aantal besmettingen omlaag gaat komt hoogstwaarschijnlijk omdat meer mensen door de vaccinatie niet meer ziek worden. En dat zegt dus nog niet of gevaccineerde mensen die wel besmet worden, niet meer besmettelijk zijn voor anderen.

Het onderzoek :
CDC Real-World Study Confirms Protective Benefits of mRNA COVID-19 Vaccines

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *