Percentage Zweedse covid-19 ziekenhuisopnames is het hoogst in heel Europa

Het percentage opnames van coronapatiënten in Zweedse ziekenhuizen is het hoogste van heel Europa, meldt de Financial Times. Volgens deze krant verdubbelt het aantal geregistreerde personen in Zweden elke acht dagen, het hoogste percentage van de landen waarvoor cijfers bekend zijn.

Daarna komen Slowakije, Hongarije en Oostenrijk. Daar verdubbelen de ziekenhuisopnames elke negende dag.

Toen de coronapandemie eerder dit jaar in Europa begon en landen snel na elkaar in lockdown gingen, koos Zweden voor een enigszins omstreden aanpak. Het land hield de horeca, scholen, sportscholen en winkels grotendeels open en rekende op het gezond verstand van burgers om afstandsregels te respecteren en handen regelmatig te wassen.

Het idee was dat de Zweedse aanpak de economie zo weinig mogelijk schade moest berokkenen. De Zweedse virologen rekenden er bovendien op dat er snel een groepsimmuniteit tot stand zou komen. Dat bleek in de praktijk een volkomen misrekening. Van de gehoopte immuniteitsopbouw is weinig terecht gekomen. De lichte strategie heeft ook geen  economisch voordeel opgeleverd. De Zweedse economie krimpt op hetzelfde tempo als de rest van Europa.

Aanvankelijk was het aantal besmettingen bijna twintig keer zo hoog als in buurland Noorwegen en negen keer zo groot als in Denemarken. Het land had wereldwijd zelfs een van de hoogste aantal sterftegevallen per 100.000 inwoners. Vooral ouderen werden hard getroffen. In de rusthuizen was het aantal doden zeer hoog.

Terwijl in veel Europese landen het aantal doden en besmettingen stabiliseerde, bleef in Zweden de curve doorlopen. Maar nadien slaagde Zweden erin het gemiddelde aantal nieuwe gevallen per dag laag te houden. Eind september leek het er nog op dat de Zweden mogelijk genoeg groepsimmuniteit hadden bereikt om de verspreiding van Covid-19 te bedwingen. Die situatie is dus nu in de herfst totaal omgeslagen.

De Zweedse instantie voor volksgezondheid voorspelde dat Noorwegen en Finland een moeilijkere herfst zouden hebben dan Zweden. Maar het percentage ziekenhuisopnames in de Noordse buurlanden is momenteel aanzienlijk lager dan in Zweden.

Staatsepidemioloog Anders Tegnell vertelt de krant dat de hoge verspreiding van infecties zorgwekkend is, maar voegt eraan toe dat er nog veel plaatsen over zijn op de Zweedse intensive care-afdelingen.

De strategie om winkels, restaurants, fitnesscentra, scholen en werkplekken open te houden bleek een dodelijke dwaasheid. Zweden een hoge menselijke prijs heeft betaald voor zijn weinig maatregelen experiment.

Mensen maken de economie, niet andersom. Zweden besloot voor de economie te zorgen, en vergat dat mensen de economie maken. Nu gaan mensen 20 keer sneller dood in vergelijking met andere Noordse landen. En ze hebben hun economie niet gered.

Financial Times artikel :
https://www.ft.com/content/1e0ac31d-5abf-4a18-ab3e-eec9744a4d31

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *