Oversterfte 2020 ruim 6x hoger dan in zwaar griepjaar 2018

 

Er stierven 10% meer mensen dan verwacht

Volgens het CBS stierven er in 2020 ruim 15 duizend (10%) meer mensen dan verwacht. Vooral in het zuidoosten van Nederland, wlz-zorggebruikers*, mannen en ouderen. De levensverwachting daalde 6-9 maanden.  (*wlz = mensen die zorg ontvangen in het kader van de Wet langdurige zorg).

De oversterfte in 2020 is een stuk hoger dan in de jaren met zware griepgolven.

In week 3 (18 – 24 januari) overleden naar schatting 3800 mensen. Dat zijn 450 meer sterfgevallen dan verwacht voor deze periode. De ‘oversterfte’ in de tweede golf is nu 9,3 duizend, hoger dan in de eerste coronagolf.

In 2015 en 2018 zorgde een griepepidemie aan het begin van het jaar voor meer oversterfte op jaarbasis. In 2015 veroorzaakte een lang durende griepepidemie een oversterfte van ruim 5000.

Zonder coronamaatregelen nog meer doden

De tegen corona verspreiding gerichte  maatregelen en gedragsaanpassingen, hebben volgens virologen een substantieel effect gehad  op de verspreiding van Covid19 en daarmee op de oversterfte cijfers. Zonder deze maatregelen zou de oversterfte nog heel veel hoger liggen.

Niet alleen meer ouderen

Er overleden niet alleen meer ouderen, maar ook onder mensen jonger dan 65 jaar overleden 4 procent meer mensen dan verwacht.  Over heel 2020 was de sterfte onder mannen bijna 12 procent hoger dan verwacht, onder vrouwen was het ruim 8 procent hoger dan verwacht.

Cijfers kloppen

Sommige mensen denken dat de hoogte van de sterftecijfers beïnvloed worden doordat er in verhouding meer ouderen mensen zijn. Dat is in de praktijk zo maar daarmee wordt rekening gehouden in de berekening van de oversterfte.

Maar de vergrijzing wordt geïndexeerd, zo ook in andere jaren waarin men oversterfte berekent. Met leeftijd (en ook eventuele andere factoren) houdt het CBS rekening mee in de berekeningen.  Dit werk wordt gedaan door mensen die een gedegen achtergrond hebben in statistiek.

Bron : CBS

 

 

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *