Ook in Nederland uitstekende werking corona vaccin

Studie werkzaamheid vaccin in Nederland

Een studie van het RIVM toont aan dat de werkzaamheid van het vaccin voor volledige vaccinatie met betrekking tot de Delta-variant tegen IC-opname 97% was en tegen ziekenhuisopname 95%. De werkzaamheid van het vaccin was hoog in ALLE leeftijdsgroepen en nam niet af met de tijd, ook niet na vier maanden.

Onderzoekers vonden dat de werkzaamheid van het vaccin tegen ziekenhuisopname voor volledige vaccinatie 94% was in de Alfa-periode en 95% in de Deltaperiode.

De werkzaamheid van het vaccin voor volledige vaccinatie tegen IC-opname was 93%  in de Alfa-periode en 97% in de Deltaperiode.

Deze studie keek naar mensen die gevaccineerd waren met Moderna, Pfizer, AstraZeneca en Johnson & Johnson vaccins. Men keek ook naar de tijd sinds vaccinatie en heersende variant (Alpha of Delta). De onderzoeksperiode was van 4 april tot en met 29 augustus 2021.

Vaccin effectiviteit tijdens de deltavariant periode

In de deltaperiode was de werkzaamheid tegen ziekenhuisopname  95% :

 • 92% in de leeftijdsgroep 15-49 jaar
 • 97% in de leeftijdsgroep 50-69
 • 91% bij 70-plussers

De bescherming tegen IC-opname was 97% :

 • 99%, in de leeftijdsgroep 15-49 jaar
 • 97% in de leeftijdsgroep 50-69
 • 95% bij 70-plussers

Acht maanden na de start van het COVID-19- vaccinatieprogramma in Nederland zijn er nog geen aanwijzingen voor afname van bescherming met de tijd sinds vaccinatie. De werkzaamheid van het vaccin was hoog in alle leeftijdsgroepen en nam NIET af met de tijd sinds vaccinatie tot meer dan vier maanden na volledige vaccinatie.

Ongevaccineerde covidpatiënten hebben spijt

Professor Yvo Smulders, internist bij Amsterdam UMC meldt dat je momenteel in Nederland 9 op de 10 ongevaccineerde Covidpatiënten in het ziekenhuis betreuren het geen coronaprik te hebben gehaald.
Hij ziet dat voorheen gezonde mensen met Covid opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Dat zijn meer patiënten van een jaar of 40-50 met een slank postuur.

Lees meer over het RIVM onderzoek :  Efffectiviteit van COVID-19 vaccinatie tegen ziekenhuis- en intensive-care-opname in Nederland.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *