Omicron corona covid: slecht nieuws en goed nieuws – (B.1.1.529)

Omicron verdringt andere virusvarianten

Deze Omicron B11529-variant van het Coronavirus is zeer besmettelijk en veel besmettelijker dan de variant die in Zuid Afrika heerste.

Onderaan dit artikel zie je een samenvatting van laatst bekende nieuws over Omicron. Laatst bekend nieuws wordt telkens toegevoegd.

Deze  variant verdringt andere virusvarianten in de landen waar Omicron het eerst is gesignaleerd. Ook lijken de huidige vaccinaties veel minder goed te helpen tegen besmetting met deze variant. De huidige PCR test kan deze variant even goed opsporen als vorige varianten. Het goede nieuws is dat deze variant voor jonge  gevaccineerden resulteert in relatief mild ziektebeeld volgens Angelique Coetzee, de voorzitter van de South African Medical Association. Zij zag als arts 24 jonge mensen in haar praktijk die besmet waren met het Omicron virus. Maar het is nog te vroeg voor algehele conclusies over het ziekte verloop. Coetzee maakt zich wel zorgen over hoe dit voor ouderen en kwetsbaren gaat uitwerken.

Symptomen voor jonge gevaccineerden

Er zijn geen opvallende symptomen. De voor jonge gevaccineerden zijn de symptomen relatief mild:

  • pijnlijke spieren
  • extreme vermoeidheid
  • een paar dagen je ziek voelen
  • lichte hoest

Tot nu toe hadden geïnfecteerden geen verlies van smaak of geur hebben.

Er is momenteel nog weinig bekend of deze virusvariant wel of niet schadelijker is voor ouderen en kwetsbare personen.  Het kost meer tijd om dat te onderzoeken. Gezien de hoeveelheid mutaties die dit virus heeft, verwacht men dat de effectiviteit om het virus te neutraliseren voor gevaccineerden dan wel eerder besmette mensen lager zal zijn dan bij vorige varianten.

Van degenen die besmet zijn, worden sommigen momenteel thuis behandeld. Ziekenhuizen zijn NIET overbelast door Omicron-patiënten en de nieuwe stam is daar niet gedetecteerd bij gevaccineerde personen.  Gevaccineerden zijn of asymptomatisch of de symptomen zijn mild.

Hoofd ziekenhuis maakt zich zorgen

De bevindingen van dr. Coetzee over het milde karakter van Omicron in Zuid-Afrika het lijkt nogal in tegenspraak met die van dr. Mathivha, hoofd van een ziekenhuis-IC-afdeling in Soweto. Hij maakt zich behoorlijk zorgen  vanwege Omicron, ook bij jongere patiënten. Hij ziet een toename van jonge mensen, tussen de twintig en net over de dertig. Die worden opgenomen in het ziekenhuis met een matige tot ernstige ziekte, waarvan sommigen intensieve zorg nodig hebben. Ongeveer 65% is niet gevaccineerd en de rest is maar half gevaccineerd.

Niet-gevaccineerde personen vormen momenteel 65% van de ziekenhuisopnames. 35% is gedeeltelijk gevaccineerd (één dosis). Er zijn momenteel geen gevaccineerde personen in het ziekenhuis opgenomen. Er worden met de  Omicronvariant mensen jonger dan 40 jaar opgenomen in het ziekenhuis.

Toename  Omicron infecties in Gauteng recent

Deze variant komt vooral voor in de provincie Gauteng, in het gebied bij Johannesburg in Zuid-Afrika. Maar diagnostische laten zien dat deze variant al in heel Zuid-Afrika voorkomt.

Wat leek op een clusterinfectie onder universiteitsstudenten in Pretoria, groeide uit tot duizenden nieuwe gevallen. Eerst in de hoofdstad en vervolgens in het nabijgelegen Johannesburg, de grootste stad van Zuid-Afrika.

De toename in besmettingen in Gauteng hebben nog maar recent plaats gevonden in de eerste weken van november.

Testpositiviteitspercentages eerste drie weken van november in Gauteng – Zuid Afrika

Vanwege het tijdsverloop voordat infecties over gaan tot ernstige ziekte en ziekenhuisopname (2-4 weken), kunnen we de impact van ziekenhuisopnames pas in de komende weken zien. De ziekenhuisopnames stijgen nog steeds in de zwaarst getroffen Omicron dominante provincies in Zuid-Afrika. Je kunt daarom NIET in zijn algemeenheid concluderen dat het verloop van ziekte mild is. In Zuid Afrika had men niet de Delta variant. Het is dus ook nog de vraag hoe Omicron zich gaat verhouden tot de Delta variant.

Groot aantal mutaties

Omicron draagt ​​een zorgwekkend aantal mutaties die het kunnen helpen verspreiden, vaccins minder effectief kunnen maken of mogelijk tot een ernstigere ziekte kunnen leiden. Voorlopig bewijs suggereert dat Omicron het risico op herinfectie kan verhogen in vergelijking met andere betreffende varianten, zei de Wereldgezondheidsorganisatie vrijdag 25 november 2021 .

Andere landen

Volgens Dr. Sharon Alroy-Preis, het hoofd van de openbare diensten van het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid,  lijken gevaccineerde personen die de nieuwe variant hebben opgelopen slechts een milde ziekte te hebben.  Israël meldt wel de overdracht van Omicron van een 3x gevaccineerde cardioloog naar een andere cardioloog met 3 vaccinaties.  Voorlopige rapporten uit Zuid-Afrika, Israël, Italië en Hong Kong zijn consistent met betrekking tot de ernst van de symptomen bij gevaccineerde personen en zijn bemoedigend. Hoewel het duidelijk is dat we meer gegevens nodig hebben.

Verder zet Diederik Gommers ons met zijn opmerking aan het denken:  “Meestal als een virus besmettelijker is, is het ook ziekmakender. Dat is minder goed nieuws.”

Overweeg om je te laten vaccineren, als je dat nog niet gedaan hebt. Dit kan een enorm verschil maken tussen een mild geval en een matig tot ernstig ziek worden.

Later binnengekomen berichten over Omicron

8 dec: De antistoffen opgewekt met de huidige vaccins neutraliseren omicron niet of nauwelijks.  Houd er rekening mee dat dit alleen gaat over neutraliserende antistoffen, niet over cellulaire immuniteit.
Twee vaccinaties of 1 Janssen geven na 6 maanden geen bescherming meer. Een booster geeft na 3 maanden 25% bescherming (tegen Delta 95%). Ook imdevimab und casirivimab (monoklonale antilichamen) als geneesmiddel werken niet tegen Omicron. Het is nog niet duidelijk je nog beschermd bent tegen een ernstig beloop en of T-cellen nog een goede verdediging geven tegen het virus. Het  is daarom zinvol een voor Omicron aangepast vaccin te ontwikkelen.

7 dec: Wetenschappers hebben een “stealth” -versie van Omicron  geïdentificeerd die niet kan worden onderscheiden van andere varianten met behulp van de PCR-tests die volksgezondheidsfunctionarissen inzetten om snel een beeld te krijgen van de verspreiding ervan over de hele wereld.

30 nov: Peuters 10% uit van de ziekenhuisgevallen
Volgens het National Institute for Communicable Diseases maken peuters 10% uit van de ziekenhuisgevallen in Omicron Epicenter Tshwane in Zuid-Afrika. In Tswane, de gemeente die de hoofdstad Pretoria omvat, zijn 52 kinderen onder de 2 jaar met het coronavirus opgenomen en is er één overleden.

30 nov : De CEO van Moderna Stéphane Bancel zei dat de effectiviteit van huidige vaccins, tegen de Omicronvariant van het coronavirus niet van hetzelfde niveau zijn als we hadden met Delta.
Vaccinresistentie zou kunnen leiden tot meer ziekte en ziekenhuisopnames en zou de pandemie kunnen verlengen. Het hoge aantal mutaties op het spike eiwit die het virus gebruikt om menselijke cellen te infecteren, betekende waarschijnlijk dat de huidige vaccins zouden moeten worden aangepast. Hij had eerder gezegd dat dit aanpassen maanden zou kunnen duren.

30 nov: Pfizer CEO over de Omicron Covid-19 Variant: Orale medicatie blijft hoogstwaarschijnlijk effectief. Een ge-update vaccin tegen Omicron komt er over 100 dagen als het huidige vaccin minder dan 70% effectief is.

30 nov: Voorlopig rapport zegt dat Omicron 1,3x meer overdraagbaar is dan Delta, en niet-gevaccineerde hebben 2,4x meer risico op ernstig verloop. Degenen met BOOSTERS: 90% lager risico op ernstige uitkomst. De grootste zorg is of 2 doses genoeg zijn.

www.bbc.com/news/world-59442129

timesofindia.indiatimes.com/south-african-medical-association-says-omicron-variant-causes-mild-disease/

abcnews.go.com/covid-variant-threat-worldwide-scramble-81417682

theguardian.com/south-africa-b11529-covid-variant-vaccination

businessinsider.com/omicron-coronavirus-variant-cases-mild-south-africa-2021-11

slate.com/news-and-politics/2021/11/omicron-covid-south-africa-travel-bans-hospitals-surge.html

voanews.com/a/south-african-scientists-brace-for-wave-propelled-by-omicron-/6330044.html

haaretz.com/israel-news/top-israeli-health-expert-covid-vaccine-reduces-severe-illness-in-omicron-cases-1.10421310

www.bloomberg.com/young-kids-make-up-10-of-hospital-cases-in-omicron-epicenter

bloomberg.com/videos/2021-11-29/pfizer-ceo-on-omicron-covid-19-variant-vaccine-video

jpost.com/covid-1st-data-about-vaccine-efficacy-against-omicron-expected-tuesday-687392

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *