Nieuwe naam AstraZeneca-vaccin is Vaxzevria, vaccin blijft hetzelfde

Ema heeft wijziging naam AstraZeneca vaccin goedgekeurd

De EMA heeft de naamsverandering van het AstraZeneca-vaccin naar Vaxzevria goedgekeurd. De informatie op het product, de etikettering en de verpakking gaan er anders uit zien. Het gaat dus alleen om een naamsverandering, het vaccin zelf blijft hetzelfde.

Het vaccin van het Brits-Zweedse farmaceutisch bedrijf is het zorgenkindje van de Europese vaccinstrategie. Op 29 januari kreeg het vaccin groen licht van het EMA. Maar verschillende landen beslisten om het in eerste instantie enkel bij personen jonger dan 55 toe te dienen.

Begin deze maand schortten verschillende Europese landen de toediening van het AstraZeneca-vaccin weer tijdelijk op, omdat er sprake was van enkele gevallen van bloedklonters en een te laag aantal bloedplaatjes.

Het EMA herbevestigde op 18 maart dat de voordelen opwegen tegen de nadelen, en is het veilig en effectief. Dat is de wetenschappelijke conclusie.

Ruzie met de Europese Unie

Ook haalde het bedrijf de toorn van de Europese Unie op zich door bij  beloofde leveringen telkens veel te weinig vaccin te leveren. Dat veroorzaakte ruzie tussen de EU en de UK. Daardoor worden AstraZeneca-vaccins die in Europa worden geproduceerd, niet langer naar het UK worden gestuurd.

De EU wil niet langer vaccins uitvoeren naar landen waar de epidemiologische situatie veel beter is of landen waar de vaccinatiegraad al hoog is. Er geen sprake is van een exportverbod. Wel wil de commissie dat Europese burgers “hun eerlijk deel” krijgen. Er wordt onderhandeld met de  UK over dit conflict.

Duitsland en Canada gestopt met AstraZeneca bij jongere leeftijd

Duitsland stopt met het AstraZeneca-vaccin voor mensen onder de 60 jaar. Ook Canada heeft de vaccinatie gestopt voor mensen jonger dan 55 jaar. De reden voor het opschorten van AstraZeneca is het signaleren van tientallen gevallen van trombose in de hersenen.

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Eén gedachte over “Nieuwe naam AstraZeneca-vaccin is Vaxzevria, vaccin blijft hetzelfde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *