Nieuw corona virus vaccin lijkt veilig en effectief in eerste test op mensen

Fase I-proeven met het adenovirusvaccin van CanSino Biologics Inc. uit China vormen een belangrijke mijlpaal

Een door CanSino Biologics Inc ontwikkeld coronavirusvaccin lijkt veilig te zijn en veroorzaakte een snelle immuunrespons in zijn eerste testronde bij mensen, meldden Chinese onderzoekers vrijdag in The Lancet medical journal.

Adenovirus een verzwakt verkoudheidsvirus

CanSino gebruikt een verzwakt verkoudheidsvirus dat adenovirus wordt genoemd, dat normaal gesproken chimpansees infecteert.

Dit vaccin veroorzaakte geen ernstige bijwerkingen, zeggen de onderzoekers, hoewel ze wel enkele bijwerkingen zoals koorts meldden. Bovendien vertoonden bloedmonsters van de 108 gevaccineerde volwassenen zogenaamde neutraliserende antilichamen en T-celreacties tegen het nieuwe coronavirus, een teken van mogelijke werkzaamheid.

“Deze resultaten vormen een belangrijke mijlpaal”, zei coauteur Professor Wei Chen van het Beijing Institute of Biotechnology in een verklaring.

“Het vermogen om deze immuunreacties op te wekken, betekent niet noodzakelijkerwijs dat het vaccin mensen zal beschermen tegen COVID-19. Het is nog een lange weg te gaan voordat dit vaccin voor iedereen beschikbaar is,” voegde de onderzoeker toe. Verdere studies zijn nodig om te bevestigen of het vaccin tegen infectie beschermt. Een eerste dergelijke proef is al aan de gang in Wuhan, China.

Alle 108 testdeelnemers werden 14 dagen na vaccinatie in quarantaine geplaatst in een hotel, om er zeker van te zijn dat ze niet werden blootgesteld aan het coronavirus tijdens een onderzoek dat bedoeld was om de veiligheid van het vaccin te volgen.

Vervolgonderzoek

CanSino wacht de resultaten af ​​van 500 vrijwilligers die in een vervolgonderzoek zijn geïnjecteerd. Binnenkort starten grotere testen in  Groot-Brittannië.  Onderzoekers zullen de invloed van het vaccin van Oxford op oudere volwassenen testen, die een hoog risico lopen op COVID-19. Pollard merkte op dat mensen boven de 70 vaak niet zoveel bescherming door vaccins krijgen als jongeren.

Het kan nog minstens anderhalf jaar duren voordat een vaccin om het coronavirus te behandelen het grote publiek bereikt.

Het onderzoek :
Safety, tolerability, and immunogenicity of a recombinant adenovirus type-5 vectored COVID-19 vaccine: a dose-escalation, open-label, non-randomised, first-in-human trial

 

 

Resveratrol als potentieel antiviraal middel
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Een uitgebreid assortiment Reversatrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Balthasar Protect is specialist in anti virus beschermings-middelen. En levert producten aan particulieren en groot aantal ziekenhuizen en zorginstellingen.

  • Drielaags mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *