Nieuw corona virus vaccin lijkt veilig en effectief in eerste test op mensen

Fase I-proeven met het adenovirusvaccin van CanSino Biologics Inc. uit China vormen een belangrijke mijlpaal

Een door CanSino Biologics Inc ontwikkeld coronavirusvaccin lijkt veilig te zijn en veroorzaakte een snelle immuunrespons in zijn eerste testronde bij mensen, meldden Chinese onderzoekers vrijdag in The Lancet medical journal.

Adenovirus een verzwakt verkoudheidsvirus

CanSino gebruikt een verzwakt verkoudheidsvirus dat adenovirus wordt genoemd, dat normaal gesproken chimpansees infecteert.

Dit vaccin veroorzaakte geen ernstige bijwerkingen, zeggen de onderzoekers, hoewel ze wel enkele bijwerkingen zoals koorts meldden. Bovendien vertoonden bloedmonsters van de 108 gevaccineerde volwassenen zogenaamde neutraliserende antilichamen en T-celreacties tegen het nieuwe coronavirus, een teken van mogelijke werkzaamheid.

“Deze resultaten vormen een belangrijke mijlpaal”, zei coauteur Professor Wei Chen van het Beijing Institute of Biotechnology in een verklaring.

“Het vermogen om deze immuunreacties op te wekken, betekent niet noodzakelijkerwijs dat het vaccin mensen zal beschermen tegen COVID-19. Het is nog een lange weg te gaan voordat dit vaccin voor iedereen beschikbaar is,” voegde de onderzoeker toe. Verdere studies zijn nodig om te bevestigen of het vaccin tegen infectie beschermt. Een eerste dergelijke proef is al aan de gang in Wuhan, China.

Alle 108 testdeelnemers werden 14 dagen na vaccinatie in quarantaine geplaatst in een hotel, om er zeker van te zijn dat ze niet werden blootgesteld aan het coronavirus tijdens een onderzoek dat bedoeld was om de veiligheid van het vaccin te volgen.

Vervolgonderzoek

CanSino wacht de resultaten af ​​van 500 vrijwilligers die in een vervolgonderzoek zijn geïnjecteerd. Binnenkort starten grotere testen in  Groot-Brittannië.  Onderzoekers zullen de invloed van het vaccin van Oxford op oudere volwassenen testen, die een hoog risico lopen op COVID-19. Pollard merkte op dat mensen boven de 70 vaak niet zoveel bescherming door vaccins krijgen als jongeren.

Het kan nog minstens anderhalf jaar duren voordat een vaccin om het coronavirus te behandelen het grote publiek bereikt.

Het onderzoek :
Safety, tolerability, and immunogenicity of a recombinant adenovirus type-5 vectored COVID-19 vaccine: a dose-escalation, open-label, non-randomised, first-in-human trial

 

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *