Nieuw bewijs over immuniteit tegen Corona virus Sars covid19

De uitleg over dit onderwerp wordt gegeven door Prof Francois Balloux (directeur UCL Genetics Institut London)

Immuunsysteem met verschillende verdedigingsmogelijkheden

Het immuunsysteem is zeer complex en omvat een reeks verschillende verdedigingsmechanismen. Aangeboren immuniteit vertegenwoordigt meestal de eerste verdedigingsreacties zonder herinnering aan eerdere infecties. Verworven immuniteit kan worden opgesplitst in antilichaam immuniteit en T-cel-immuniteit.

Antilichaam immuniteit is gebaseerd op B-lymfocyten die worden gereactiveerd om antilichamen te produceren wanneer ze na herinfectie worden blootgesteld aan een ziekteverwekker. Tot voor kort ging alle aandacht in het Corona SARS-Covid19 debat naar antilichamen.

Antilichamen zijn vrij eenvoudig te kwantificeren, wat de basis is van serologische tests die aangeven of iemand is geïnfecteerd met SARS-Covid19. Het wordt echter duidelijk dat niet alle geïnfecteerde personen detecteerbare niveaus van antilichamen opbouwen.

Antilichaamspiegels tot SARS-Covid19 nemen ook vrij snel af, in lijn met andere coronavirussen. Als zodanig kunnen antilichaamtests geen eerdere infectie detecteren, met name voor asymptomatische of milde infecties. Serologisch onderzoek kan het aantal geïnfecteerde mensen onderschatten.

T-cel-immuniteit geeft langdurige immuniteit

T-cel-immuniteit tegen SARS-Covid19 kreeg tot voor kort weinig aandacht. De belangrijkste redenen zijn dat de T-cel reactie minder eenvoudig te meten is en over het algemeen als minder belangrijk wordt beschouwd voor de werkzaamheid van het vaccin.

T-cel reactie is een late immuunrespons en maakt de gastheer in het algemeen niet ongevoelig voor infectie. Als zodanig zou een vaccin-blokkerende infectie een sterke antilichaamreactie moeten opwekken.

T-cel-immuniteit is echter essentieel voor het beheersen van een infectie en het verminderen van symptomen. SARS-Covid19 lijkt een robuuste T-celrespons op te wekken, zelfs bij asymptomatische / milde patiënten. Er zijn ook aanwijzingen voor kruisimmuniteit met ‘verkoudheid’ coronavirussen. Er zijn vier bekende coronavirussen die 15-30% van de “gewone verkoudheden” veroorzaken. De meeste mensen raken op een bepaald moment in hun leven besmet met een of meer van deze virussen.

In tegenstelling tot antilichaam immuniteit, is de T-cel reactie extreem langlevend. Mensen die in 2003 met SARS-1 zijn geïnfecteerd, vertonen bijvoorbeeld 17 jaar later nog steeds een immuunrespons op SARS-Covid19.

Hoewel er tot op heden nog geen geval van SARS-Covid19-herinfectie is vastgesteld, zullen deze waarschijnlijk snel worden waargenomen vanwege vrij snel afnemende antilichamen. Van iedereen die eerder is blootgesteld aan SARS-Covid19 wordt verwacht dat hij bij herinfectie veel minder ernstige symptomen ervaart.

De meeste ‘hightech’-vaccins richten zich meestal op het opwekken van nauwe antilichaamresponsen. T-celrespons werkt het beste tegen de hele virale diversiteit. Dit roept de vraag op of er niet meer moet worden gewerkt aan ‘traditionele’ vaccins (d.w.z. verzwakt / geïnactiveerd).

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *