Ook bij corona Mondmaskers/Mondkapje 3-laags P1, P2 En P3 Gekeurd

Wanneer je bang bent om het corona covid19 virus op te lopen, kun je om jezelf extra te beschermen mondkapjes gebruiken, om te voorkomen dat je druppels die zijn vrijgekomen inademt.

Goede betaalbare drielaags mondkapjes kun je kopen bij Balthasar Protect. Deze zijn te vergelijkbaar  met chirurgische mondmaskers. Uit onderzoek blijkt dat niet-medische mondmaskers gedeeltelijk kunnen beschermen tegen virussen.  Indien je goed er mee omgaat is een mondkapje ter bescherming wel aan te raden.

Momenteel is het mogelijk mondmasker te kopen bij drogisterij.net :
Mondkapjes 3-laags P1, P2 En P3 Gekeurd (per 100)

Bij gebruik mondkapje, handen wassen na aanraken

Wanneer je hoest en kan er speeksel in de stof van je mondkapje komen. Het gevaar is dat je daarna met je handen aan het mondkapje zit. Op die manier zou zelfs een mondkapje gevaarlijker kunnen worden. Zorg dus ook dat bij gebruik van mondkapje je je handen goed wast om besmetting van anderen te voorkomen. Je moet het masker aanbrengen voordat je de ruimte betreedt waarin een besmette patiënt zich bevindt.. Je mag een masker niet om de hals dragen en daarna opnieuw gebruiken. Want binnen- en buitenkant kan besmet raken bij het opnieuw opzetten. Was na het afzetten van het masker je handen. Heerst er een gevaarlijk virus dan is het raadzamer om een P2 of een  beter masker zoals een P3 masker te dragen.

Wat is het verschil tussen stofmaskers P1, P2 en P3?

Stofmasker beschermt de ademhaling tegen gevaarlijke en giftige dampen en stoffen.  Het FFP1 Stofmasker biedt de laagste prestatieniveau met een efficiëntie van minimaal 78%. Een FFP2 Stofmasker is van de gemiddelde categorie beschermingsmaskers en biedt een efficiëntie van 92%. Over het algemeen wordt de FFP2 het meest aanbevolen, vooral ook tegen TBC  risico. Een FFP3 Stofmasker biedt de hoogste bescherming met een efficiëntie van minimaal 98%.

Een masker filtert, en werkt als een  zeef. Hoe fijner de zeef, hoe beter de filtering.  De ademhalingsweerstand is groter bij een fijne filter dan bij een grove. Soorten filtering :

P1 –  voor grof stof, zoals bijv. bij zagen of schuren vrij kan komen..
P2 – Schadelijk stof, rook, fijnstof wat de ademhalingswegen kan aantasten.
P3 –  Hogere concentraties schadelijk stof dat ademhalingswegen kan aantasten. Zeer fijn stof, maar ook bedoeld tegen hoog toxisch stoffen die opgenomen kunnen worden in het bloed. Bij kankerverwekkende deeltjes, deeltjes van radioactieve stoffen, bacteriën, schimmels, virussen, enzymen en sporen kan men het beste een P3 filter gebruiken.
Dit wordt met de productcode aangegeven als: FFP1, FFP2 of FFP3.

Verschil chirurgisch mond-neusmasker en FFP1- of FFP2-mondneusmaskers

Een FFP masker beschermt de drager tegen het inhaleren van besmette, schadelijke partikels die door de lucht verspreid worden.
Een chirurgisch mond-neusmasker filtert de uitgeademde lucht en heeft als doel de omgeving van de drager te beschermen tegen druppels die ontstaan bij spreken, hoesten en niezen. Een chirurgisch masker beschermt de patiënt en de omgeving van de drager tegen tegen besmetting via bijvoorbeeld speeksel. Het is niet geschikt voor ademhaling bescherming zoals de FFP1- en FFP2-mondneusmaskers doen. Stofmaskers FFP2 of FFP3 – Beschermen medisch personeel tegen besmetting van het corona virus wanneer een patiënt hoest of niest.

FFP1-mondneusmasker

Een FFP1 masker draag je als er grote druppels vrijkomen bij praten, hoesten en dergelijke. Denk aan luchtweginfecties of influenza. Doordat deze druppels relatief zwaar zijn, blijven ze minder lang door de lucht zweven en worden ze over een minder grote afstand verspreid.

FFP2-mondneusmasker

Een FFP2 masker draag je onder meer bij de behandeling van patiënten met tbc. De kleine druppels bij tbc kunnen op grotere afstand van de bron nog iemand besmetten.

Onder andere voor gebruik bij medisch en tandheelkundige werk. Wegwerp gezichtsmaskers. oor lus gezicht chirurgische hypoallergene maskers persoonlijke bescherming
50 stksanti-stof veilig ademend mondmasker masker medische tandheelkundige wegwerp oor lus gezicht chirurgische hypoallergene maskers.

Mondkapjes bestellen

Balthasar Protect is een specialist in anti virus beschermings-middelen. En levert niet alleen producten aan de particulier maar ook aan een groot aantal ziekenhuizen en zorginstellingen. Daarom kan Balthasar Protect ook voor de particuliere klant betrouwbare beschermings-producten van hoge kwaliteit en goedkoper dan elders aanbieden, waaronder mondkapjes.
Drielaags mondkapjes  –  Dit mondkapje heeft een luchtfiltratie van meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje.
Gezichtsscherm  – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar en kun je hergebruiken.

Alternatief voor mondkapjes om je tegen corona te beschermen

Een hoed of een pet met een PTU plastic schermpje kan een prettige oplossing zijn.  Ze zijn verkrijgbaar voor kinderen en volwassenen.

 • Bij niezen en hoesten door anderen of jezelf is het plastic scherm voor je gezicht 100% ondoordringbaar.
 • Je bent beter te verstaan dan met een mondkapjes op.
 • Het zit veel prettiger dan een mondkapje
 • Mensen kunnen je gezicht, dus je mimiek zien.
 • Hoedjes zijn door wassen in sopje te ontsmetten en te hergebruiken.
Hoedje met beschermend ptu scherm
Deze kinderhoedjes zijn in diverse kleuren te koop.

Voor meer modellen bekijk op deze website artikel :
Handig prettig mondkapje alternatief: hoed of pet met plastic scherm tegen corona covid19

Mondkapjes van drogisterij.net

Momenteel is het mogelijk mondmasker te kopen bij drogisterij.net :
Gezichtsmasker van non woven materiaal met uitstekende luchtdoorlatende en stof filterende effecten.
Wordt gebruikt in medische, farmaceutische, elektronica, textiel industrie en onderzoekslaboratoria. Wordt ook gebruikt voor doeleinden zoals persoonlijke hygiëne en allergie preventies.
Deze mondkapjes hebben de hoogste filtratie waarde
Mondkapjes 3-laags P1, P2 En P3 Gekeurd (per 100)

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *