Moeten zwangere vrouwen zich tegen corona vaccineren?

Covid-infectie tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam veel veranderingen, waarvan sommige de kracht van het immuunsysteem kunnen beïnvloeden.

Moeten zwangere vrouwen worden gevaccineerd?

Eén van de belangrijkste overwegingen is dat zwangere vrouwen die Covid krijgen, meer kans hebben op een ernstige ziekte dan vrouwen die niet zwanger zijn. Dat betekent dat ze vaker ziekenhuisopname en ademhalingsondersteuning nodig hebben. Hoewel het risico op overlijden laag is, is er wel een verhoogd risico. Covid-infectie tijdens de zwangerschap kan zwangere vrouwen ook een verhoogd risico op vroeggeboorte geven.

Grote populatiegebaseerde onderzoeken hebben deze verhoogde risico’s aangetoond. Geschat wordt dat 1 tot 3 procent van de zwangere vrouwen die Covid oplopen IC-zorg nodig heeft. Zelfs gezonde zwangere vrouwen zonder reeds bestaande aandoeningen kunnen hierdoor ernstige ziek worden. Ook waren in een onderzoek in de VS de COVID-sterftecijfers 13 keer hoger bij zwangere moeders dan bij personen van vergelijkbare leeftijd.

Voordelen van vaccineren tegen corona

Vaccinatie vermindert het risico op Covid, wat gevaarlijker is voor zwangere vrouwen. Het vaccin voorkomt 95 procent van de gevallen.

Het vaccin bouwt antistoffen tegen Covid op bij de moeder. Die antistoffen passeren de placenta en kunnen de baby na de geboorte beschermen, net als de griepprik.

Wetenschappers troffen grote hoeveelheden antilichamen aan in het bloed van onderzochte pasgeboren baby’s van wie de moeders het coronavaccin van Pfizer of Moderna hadden gekregen.  Ook was door het vaccin veroorzaakte immuunrespons  groter dan de respons op natuurlijke infectie. Moeders die 13 weken voor hun bevalling waren gevaccineerd, bleken meer antistoffen door te geven dan moeders die hun prik meer dan 20 weken voor de bevalling kregen toegediend.

De bescherming wordt  overgedragen via placenta en moedermelk.  Wetenschappers gaan ervan uit dat de antistoffen minstens tijdens de eerste vier weken na de geboorte bescherming bieden aan de kindjes. Het zou kunnen dat de antilichamen de baby’s in de eerste maanden van hun leven beschermen, wanneer ze het meest kwetsbaar zijn.

Geen verhoogde risico’s

Uit een grote cohortstudie bleek dat COVID-19-vaccins goed werden verdragen door vrouwen die zwanger waren of borstvoeding gaven.

In de Verenigde Staten kregen inmiddels meer dan 130.000 zwangere vrouwen een mRNA-vaccin en daarbij zijn geen ernstige bijwerkingen gemeld. In onderzoeken vond men geen verhoogde risico’s tijdens de zwangerschap, geen complicaties bij de geboorte of identificeerbare risico’s voor de foetus bij degenen die het vaccin kregen. Vaccinatie tijdens de zwangerschap heeft geen invloed op de vorming van de placenta.

Ook cijfers uit Noorwegen liet geen verhoogd risico op een miskraam in het eerste trimester na COVID19-vaccinatie tijdens de zwangerschap zien.

Onderzoek :

Pregnant women who receive COVID-19 vaccination pass protection from the virus to their newborns

High antibody levels in cord blood from pregnant women vaccinated against COVID-19

Coronavirus disease 2019 vaccine response in pregnant and lactating women: a cohort study

Short-term Reactions Among Pregnant and Lactating Individuals in the First Wave of the COVID-19 Vaccine Rollout

Covid-19 Vaccination during Pregnancy and First-Trimester Miscarriage

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *