Moeten fysieke schoolsluitingen voorkomen worden tijdens corona lockdown?

Geen significante toename in huiselijk geweld onder corona

Als argument wordt o.a. de toename in huiselijk geweld aangevoerd om de scholen open te laten.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er geen significante toename in huiselijk geweld plaats vindt. Toch wordt dat gebruikt als zeer zwaar argument tegen schoolsluiting. Blijkbaar is dat onterecht.

Lockdown effecten

Tijdens de lockdown waren jongeren minder in beweging en snoepten ze meer. Niet-acute lichamelijke zorg is uitgesteld. Leerlingen liepen leerachterstanden op. Doordat elkaar ontmoeten moeilijker is, ligt eenzaamheid op de loer. Maar juist voor sommige jongeren met een beperking had de lockdown voordelen.  Er was aansluiting, omdat anderen (klasgenoten, vrienden, leraren) ook thuis zaten en digitaal beschikbaar waren.

Geen toename in huiselijk geweld

Feitelijke informatie over de toestand van jeugd in coronatijd is te vinden op deze overzichtspagina met daarop diverse onderzoeken :
Onderzoek naar gevolgen van de coronatijd op kinderen, jongeren en gezinnen

Het beeld wat daaruit naar voren is dat er geen significante toename in huiselijk geweld plaats vindt.

Toch wordt de toename in huiselijk geweld gebruikt als zeer zwaar argument tegen schoolsluiting: de onveiligheid zou enorm toenemen. Meerdere onderzoeken (van Kindertelefoon tot Veilig Thuis) melden dat dit niet klopt.

Wel wordt achterstand in onderwijs gemeld. Een Engelse analyse van LVS heeft laten zien dat die achterstand voor de eerste lockdown in het basisonderwijs erg hoog was:
Learning Inequality During the Covid-19 Pandemic

Ongeveer 30% van het voortgezet onderwijs leerlingen en studenten ervaart meer somberte, depressiviteit en slapen slecht(er).

Het aantal verwijzingen naar de GGZ ligt voor kinderen volgens de NZa nu hoger dan normaal (https://puc.overheid.nl/nza/doc/PUC_624071_22/1/ ). In absolute getallen praat je echter over enkele honderden extra verwijzingen, die ook (groten)deels gaan over inlopen van achterstand ontstaan gedurende de 1e lockdown.

Conclusie:

  • Er is geen sprake van structureel meer onveiligheid voor kwetsbare kinderen
  • Er is wel sprake van grote toename in gevoel van somberheid,  depressie en slechter slapen. Er zijn GEEN concrete aanwijzingen voor significante toename van GGZ voor kinderen.

Natuurlijk heeft de lockdown in zijn algeheel ook veel gevolgen voor jongeren, wat ook beschreven wordt in deze onderzoeken. Maar dat was niet de essentie van dit artikel.  Dat gericht is op het vaak misbruikte ¨huiselijk geweld¨ argument.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *