Moderna, het 2e corona covid19 vaccin 94,5% effectief

De Amerikaanse farmaceut Moderna brengt het goede nieuws dat hun vaccin tegen corona dit hoge beschermings­percentages haalt. Eerder bracht het Amerikaanse Pfizer hoopvolle resultaten naar buiten.

Het einde van de anderhalve meter samenleving komt in beeld. Hoewel dat nog best lang kan duren. Want productie, verspreiding en inenten van vaccins over de hele wereld wordt een hele uitgebreide operatie die tijd kost. Maar er is reden genoeg om blij te zijn.

Het Moderna onderzoek

Voor de tests maakte Moderna gebruik van ongeveer 30.000 proefpersonen. Een deel kreeg het kandidaat-vaccin, een ander deel een placebo. Volgens de eerste onderzoeksresultaten is het vaccin voor 94,5 procent effectief. Het Moderna vaccin bleek natuurlijke afweermechanismen – antilichamen en T-cellen – te helpen aanmaken. Volgens Moderna zijn er geen grote problemen aan het licht gekomen tijdens het testen van het vaccin.  Enkele mensen hadden lichte klachten vergelijkbaar met klachten die volwassenen ook bij andere vaccins (als het griepvaccin) krijgen. Die klachten verdwenen snel.

Uit de eerste resultaten blijkt ook dat het vaccin zware gevallen van Covid-19 kan verijdelen, daarover bestond nog geen duidelijkheid bij het Pfizer-vaccin.

Nieuwe mRNA techniek om immuunsysteem te activeren

Moderna werkt aan het vaccin mRNA-1273. Moderna maakt net als Pfizer gebruik van een nieuwe techniek om het immuunsysteem te activeren. Het vaccin bevat genetisch materiaal van het coronavirus. Daardoor gaan je lichaamscellen enkele viruseiwitten produceren. Ons immuunsysteem valt deze onschuldige eiwitten aan. Daardoor leert ons lichaam te reageren mochten we een covid19-virus infectie krijgen. Deze mRNA- techniek is nieuw. Om immuun te worden moet je twee injecties krijgen, met 28 dagen tussentijd.

Nederland en de aanschaf van vaccins

Het Moderna-vaccin komt vermoedelijk begin volgend jaar op de markt. Nederland heeft daarvan  3,1 miljoen doses besteld. Pfizer komt vermoedelijk nog dit jaar op de markt met het vaccin. Daarvan heeft Nederland 7,8 miljoen doses besteld. Omdat dit soort vaccinaties uit twee injecties bestaat kunnen daarmee pakweg 5,5 miljoen Nederlanders gevaccineerd worden.

Verder is voor Nederland de ontwikkeling van het vaccin van AstraZeneca belangrijk. Want daarvan hebben we 11,7 miljoen doses besteld.  Dat zou er voor zorgen dat in totaal 11,3 5 miljoen Nederlanders gevaccineerd zou kunnen worden, wat ruim 65% van de bevolking is.

Hoe krijg je het vaccin  naar de mensen

Voor vervoer en bewaren van het Moderna vaccin is koeling nodig. Het Moderna-vaccin kan 30 dagen lang goed bewaard worden op koelkasttemperatuur (2 tot 8 graden Celsius) en tot zes maanden aan -20 graden Celsius. Dit kan men met normale koelkasten doen.  Dit in tegenstelling tot het Pfizer vaccin. Deze laatste moet worden vervoerd en bewaard in speciale koelkasten, die tot 80 graden onder nul koelen.

Hoe zit het met de bescherming?

Op dit moment hebben experts het vermoeden dat vaccins minstens 1 jaar bescherming zouden kunnen bieden. Maar dat kunnen ze nog niet met zekerheid zeggen. Ook ligt er de vraag of er verschil is tussen de nieuwere mRNA-vaccins en de via oudere technieken ontwikkelde vaccins. De farmaceuten als AstraZeneca, Sanofi & GSK en Johnson & Johnson gebruiken oudere bekende technieken, zoals het inbouwen van genetische codes van het coronavirus in een onschuldig verkoudheidsvirus. Van die bekende technieken kunnen onderzoekers beter een inschatting moeten maken hoelang een vaccin bescherming biedt. Ook is er ervaring met productie en distributie van dergelijke vaccins.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *