Long covid bij kinderen na corona covid besmetting

Naarmate we meer leren over COVID19, worden de eerder geaccepteerde ideeën  voortdurend op de proef gesteld en bijgesteld. Aanvankelijk werd gezegd dat kinderen niet ernstig door het virus worden getroffen. Maar er steeds meer bewijs dat ze, net als volwassenen, het risico lopen op aanhoudende symptomen – met andere woorden, Long (langdurige) COVID.

De overgrote meerderheid van de mensen met long COVID zal nooit de binnenkant van een ziekenhuis zien. Deze mensen die langdurig gehandicapt zijn geworden krijgen bijna geen aandacht. Voor kinderen geldt dit nog meer.

Long covid bij kinderen

Het Office for National Statistics in de UK schat dat ongeveer 13%-15% van de kinderen met COVID19 symptomen heeft die langer dan vijf weken aanhouden. In Italië laat een onderzoek zien dat meer dan de helft van de kinderen met COVID19 aanhoudende klachten heeft gedurende 17 weken na de diagnose. Van hen meldde 43% tijdens dagelijkse activiteiten last te hebben van hun symptomen.

Hoe lang COVID invloed heeft op kinderen?

Onderzoek naar long COVID bij volwassenen geeft lange lijst met symptomen. Verschillende onderzoeken gedaan in Italië, de VS en de UK laat zien kinderen ook veel van deze klachten hebben, zoals vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn, slapeloosheid, ademhalingsproblemen en hartkloppingen.

Bij een steekproef van 510 kinderen kwamen vermoeidheid en zwakte (87%), hoofdpijn (79%), buikpijn (76%) en spier- en gewrichtspijn (61%) vaak voor. Ook maag-darmklachten werden relatief vaak gemeld, evenals huidklachten zoals huiduitslag.

Ook kunnen kinderen met long COVID neuropsychiatrische klachten hebben gekregen: 61% van de kinderen had moeite met concentreren, 46% moeite met het onthouden van informatie, 33% moeite met het verwerken van informatie en 32% moeite met het vinden van de juiste woorden tijdens het spreken. Onverklaarbare prikkelbaarheid kwam ook vaak voor en kan in verband worden gebracht met aanhoudende ontsteking in de hersenen, hoewel dit ook een begrijpelijke reactie op onwel zijn kan zijn.

Hoewel veel kinderen long COVID ontwikkelen als een onmiddellijk gevolg van het virus, suggereert de internationale krant

Volgens een Italiaans onderzoek is het belangrijk om te weten is dat er voor sommigen kinderen een tijdje tussen  het einde van de infectie en het begin van long COVID kan zitten. Een op de vijf van de ondervraagden had een periode van welzijn na hun infectie. Dit onderzoek laat ook zien dat COVID-19 langetermijneffecten kan hebben bij kinderen die asymptomatisch zijn of minimale symptomen hebben.

Begeleiding kinderen bij long covid

Ouders moeten proberen kinderen met long COVID niet te veel te doen, vooral omdat te veel lichaamsbeweging lijkt bij te dragen aan terugvallen. Als u denkt dat uw kind long COVID heeft, houd dan aantekeningen bij van symptomen en patronen. Deze kunt u vervolgens meenemen naar consultaties bij huisartsen. Het kan zijn dat u zich meer bewust bent van long COVID bij kinderen dan uw huisarts. U kunt ook ondersteuning en informatie zoeken bij belangengroepen.

Long COVID moet worden beschouwd als een handicap van onzekere duur die maanden kan duren. Onderzoek laat zien dat sommige kinderen al een jaar symptomen hebben die nog steeds aanhouden. De symptomen zelf kunnen divers zijn en kunnen fluctueren, en kunnen maanden na een coronavirusinfectie optreden, die asymptomatisch kan zijn.

Houd er rekening mee dat, omdat long COVID een verscheidenheid aan fysieke symptomen kan veroorzaken, dit kan leiden tot schoolverzuim. Deze kunnen, samen met neurocognitieve effecten, zoals moeite met het verwerken van informatie, slecht geheugen en spraakproblemen, de studievoortgang beïnvloeden.

Vanwege hun symptomen hebben kinderen met long COVID mogelijk gepersonaliseerde tijdschema’s nodig op school. Hierbij kan gedacht worden aan leren op afstand, het voorzien van een slaapruimte indien nodig, en observatie en ondersteuning tijdens gymlessen, met aanpassingen om rekening te houden met vermoeidheid. Maar onthoud: geen enkele oplossing past bij alle kinderen.

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *