Kinderen onder 10 jaar sterkste stijging corona besmettingen België

Onderzoekers LUMC signaleren vergelijkbare problemen in Nederland.

Immunoloog Hans-Willem Snoeck, verbonden aan de Columbia University in New York, denkt dat de scholen een onderschatte factor zijn in de verspreiding van het coronavirus. “We zien op de scholen de sterkste stijging. We beginnen te zien dat kinderen een ‘hulpmotor’ van de pandemie zijn”. Snoeck is voorstander om in België de scholen te sluiten tot 31 januari. 

Onderwijsexpert Dirk Van Damme staat achter het voorstel van Snoeck om de scholen tot eind januari te sluiten. “Zonder de scholen te sluiten, sukkelen we in de derde golf voor de tweede voorbij is”, schrijft dit diensthoofd van het Centre for Educational Research and Innovation van de OESO (De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling).

Viroloog Steven Van Gucht zei dat tijdens een persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano (= het RIVM van België): in alle leeftijdsgroepen stijgt het aantal besmettingen op dit moment, maar de relatieve toename is het grootst bij kinderen onder de tien jaar. Daar is er een stijging van 34 procent op weekbasis. Het is opvallend dat het aantal gevallen bij jongeren van middelbareschool leeftijd lager blijft dan bij kinderen jongeren dan twaalf.

Ook de Australische experte Zoë Hyde zegt: “Er bestaat geen twijfel over dat kinderen en tieners biologisch even vatbaar zijn om besmet te raken als volwassenen”.

In maart en april waren er bijna geen besmettingen bij kinderen. Op 17 maart zijn in België alle scholen gesloten, en er zijn bijna geen scholen opengegaan in mei. Daarna kwam de zomervakantie. Op het einde van de zomervakantie begon het aantal besmettingen aan te trekken bij kinderen.
Eerder gedaan Belgisch onderzoek gaf dit al aan

Lees ook het Belgisch onderzoek: kinderen toch vaak besmet met coronavirus.
Onderzoekers vonden eind september antistoffen tegen het corona covid19 virus in het bloed van 14,4 procent van de kinderen in het Vlaamse Alken, dat tijdens de eerste golf zwaar werd getroffen. . En basisschoolleerlingen deden nauwelijks onder voor brugklassers.

In Nederland vergelijkbare problemen

Dat blijkt uit een onderzoek van het LUMC. Daaruit blijkt dat scholieren superverspreiders zijn. Leerlingen in het voortgezet onderwijs waren in de maand november de grootste verspreiders van het coronavirus. Ze brachten het virus ook mee naar huis. Dat blijkt uit gegevens van de app Covid Radar van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *