Kinderen en mondkapjes, is dat een probleem?

Mondkapjes zijn een belangrijk hulpmiddel bij het voorkomen van de verspreiding van COVID, vooral voor niet-gevaccineerde kinderen. Ze zijn veilig en effectief voor iedereen ouder dan 2 jaar. Aarzel niet om met uw kinderarts te praten als u vragen heeft over het dragen van mondkapjes door uw kind.

Sommige ouders maken zich misschien zorgen over gezichtsmondkapjes. Maar op feiten gebaseerde informatie kan u geruststellen:

Kan het dragen van een mondkapje het voor mijn kind moeilijker maken om te ademen?

Sommige mensen zijn onterecht bang dat gezichtsmondkapjes de zuurstofopname kunnen verminderen en kunnen leiden tot lage zuurstofniveaus in het bloed, ook wel hypoxemie genoemd. Mondkapjes zijn echter gemaakt van ademende materialen die de zuurstof die uw kind nodig heeft niet blokkeren. Mondkapjes hebben geen invloed op het vermogen van uw kind om zich op school te concentreren of te leren. De overgrote meerderheid van de kinderen van 2 jaar of ouder kan veilig voor langere tijd een mondkapje dragen, zoals de schooldag of bij de kinderopvang. Dit geldt ook voor kinderen met veel medische aandoeningen.

Kunnen mondkapjes de longontwikkeling van een kind belemmeren?

Nee, het dragen van een mondkapje heeft geen invloed op de normale ontwikkeling van de longen van uw kind. Dit komt omdat zuurstof door en rond het masker stroomt, terwijl het de nevel van speeksel en ademhalingsdruppels die het virus kunnen bevatten, blokkeert. Het is belangrijk om de longen van uw kind gezond te houden, waaronder het voorkomen van infecties zoals COVID-19.

Houden mondkapjes de koolstofdioxide vast die we normaal uitademen?

Nee. Er zijn valse meldingen dat gezichtsmondkapjes kunnen leiden tot kooldioxidevergiftiging (bekend als hypercapnie) door het opnieuw inademen van de lucht die we normaal uitademen. Maar dit is niet waar. Kooldioxidemoleculen zijn erg klein, zelfs kleiner dan ademhalingsdruppeltjes. Ze kunnen niet worden opgesloten door ademende materialen zoals stoffen of wegwerpmondkapjes. In feite dragen chirurgen de hele dag nauwsluitende mondkapjes als onderdeel van hun werk, zonder enige schade.

Kinderen jonger dan 2 jaar mogen echter geen mondkapjes dragen, omdat ze deze mogelijk niet zonder hulp kunnen verwijderen. Kinderen met ernstige ademhalingsproblemen of cognitieve stoornissen kunnen ook moeite hebben met het verdragen van een gezichtsmasker en extra voorzorgsmaatregelen kunnen nodig zijn.

Kunnen mondkapjes leiden tot een zwakker immuunsysteem door het lichaam onder stress te zetten?

Nee. Het dragen van een gezichtsmasker verzwakt uw immuunsysteem niet en vergroot uw kans op ziek worden bij blootstelling aan het COVID-19-virus niet. Het dragen van een mondkapje, ook als je geen symptomen van COVID-19 hebt, helpt om verspreiding van het virus te voorkomen.

Hoe voorkomen mondkapjes de verspreiding van COVID-19?

Wanneer ze correct worden gedragen, vormen gezichtsmondkapjes een barrière die de uitademingsdruppels van een persoon die praat en ademhalingsdruppels vermindert. Deze druppeltjes spelen een sleutelrol bij de verspreiding van COVID-19 omdat ze het virus dat COVID-19 veroorzaakt kunnen bevatten. Mondkapjes kunnen u ook beschermen tegen anderen die mogelijk het coronavirus hebben maar geen symptomen vertonen en die binnen 2 meter van u kunnen komen, wat inhoudt hoe ver ademhalingsdruppels zich ver kunnen verplaatsen wanneer mensen niezen of hoesten of hun stem verheffen.

Om effectief te zijn, moeten mondkapjes:
 • zowel de neus als de mond bedekken
 • nauw maar comfortabel aansluiten tegen de zijkanten van het gezicht
 • worden vastgezet met oorlussen of banden
 • meerdere lagen stof hebben
 • zorgen voor onbeperkte ademhaling
Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *