Covid19 coronavirus is minstens 6x dodelijker dan gewone griep, misschien wel meer

Huidig ​​onderzoek laat zien dat het nieuwe coronavirus een sterftecijfer onder geïnfecteerde mensen heeft dat 6 tot 16 keer hoger is dan bij gewone griep. Dit cijfer kan echter veranderen naarmate we nauwkeuriger metingen doen van het aantal mensen dat is geïnfecteerd met het coronavirus en het aantal dat is overleden met COVID-19.

Omdat influenza (griep) virussen de hele tijd in de bevolking circuleren, kunnen we soms vergeten dat deze een groot aantal doden veroorzaken. Onderzoekers schatten dat ongeveer een op de duizend (0,1%) van alle mensen die besmet zijn met gewone, seizoensgebonden griep, aan de ziekte sterft. Dit klinkt als een laag risico voor een geïnfecteerd individu. Maar bij een gemiddelde griepepidemie in de winter gaan er in Nederland 250 tot 2.000 personen direct aan de griep of aan de gevolgen ervan dood. en honderdduizenden wereldwijd.

Volgens recente studies [A] [B] [C] veroorzaakt het nieuwe coronavirus een sterftecijfer dat zes tot zestien keer hoger is dan bij gewone griep, waarbij ongeveer 0,6 tot 1,6% van de geïnfecteerden sterft. Het risico om te overlijden aan COVID-19, zoals bij gewone griep, neemt toe met de leeftijd – tot 3% of meer in de 60-plussers, hoewel er nog veel onzekerheid bestaat rond deze schattingen.

Sterftecijfers schatten

Het is verrassend ingewikkeld om de kans op overlijden aan een virus te bepalen. Nieuwe gegevens kunnen de schattingen van het sterftecijfer – het aantal geïnfecteerde mensen dat sterft – nog wijzigen.

Het eerste probleem is dat we niet precies weten hoeveel mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus. Want mensen met milde ziekteverschijnselen  worden gemeld en geteld. Het is moeilijk patiënten met milde ziekteverloop te identificeren en bijna onmogelijk om patiënten zonder symptomen te identificeren. Dus als het aantal geïnfecteerde mensen hoger is dan geschat, zal het totale percentage dat sterft lager zijn. Evenzo, als het aantal geïnfecteerde mensen lager is dan geschat, kan het percentage dodelijke slachtoffers hoger zijn.

Idealiter zou je een groot representatief deel van de bevolking moeten testen op de coronavirusinfectie. Maar de testen die nodig zijn om populaties te onderzoeken zijn nog niet voldoende direct beschikbaar en nog niet voldoende betrouwbaar. Deze tests meten de antilichamen die zich ontwikkelen als onderdeel van de beschermende immuunrespons op een infectie, en kunnen dus worden gebruikt om het aantal mensen te tellen dat de infectie heeft gehad en is hersteld. Momenteel gebruiken onderzoekers kleine studies in specifieke omgevingen,  waarbij op elk individu tests werden uitgevoerd om milde gevallen nauwkeurig te kunnen bepalen.

Dit is de belangrijkste reden waarom de huidige schattingen per studie verschillen. Eén studie schatte bijvoorbeeld een sterftecijfer van 18% onder de 80-plussers in China, ervan uitgaande dat alle symptomatische gevallen in deze leeftijdsgroep waren geïdentificeerd. [C] Nog eens 8% geschat, [B] in de veronderstelling dat er meer gevallen werden gemist. Bewijsmateriaal van het cruiseschip Diamond Princess met een betere identificatie van gevallen geeft een sterftecijfer van 8% bij 80-jarigen, hoewel dit werd gemeten bij slechts een klein aantal patiënten aan boord. Die paar patiënten zijn misschien niet genoeg om betrouwbare informatie te geven over het voorkomen in grote populaties. [A] Daarnaast zijn mensen die ervoor kiezen om op cruises te gaan, misschien niet representatief voor de gemiddelde bevolking van dezelfde leeftijd.

Een ander probleem doet zich voor wanneer een patiënt die al ernstig ziek is met een andere ziekte het virus oploopt en sterft. We weten niet of ze stierven als gevolg van het virus of hoe dan ook zouden zijn gestorven aan de oorspronkelijke ziekte. Een ernstige infectie kan de dood tot gevolg hebben van mensen van wie de levensverwachting al erg kort was. In het geval van griep, waar wetenschappers veel meer gegevens en geavanceerde modellen hebben, worden sterfgevallen geschat door te kijken of het totale aantal sterfgevallen in een populatie hoger is als er meer griepinfecties zijn. [D]

Er zijn nog niet genoeg gegevens over het nieuwe coronavirus. Hoewel uit opkomend bewijs blijkt dat coronavirus een relatief hoog sterftecijfer heeft onder geïnfecteerde mensen die ook andere gediagnosticeerde gezondheidsproblemen hebben, zoals hartaandoeningen.

Een nieuw virus, geen immuniteit

Een belangrijk verschil tussen het nieuwe coronavirus en het gewone griepvirus is dat mensen een zekere mate van immuniteit hebben tegen gewone griep. Dit is het gevolg van een eerdere infectie of vanwege het griepvaccin. Ons immuunsysteem is echter niet eerder blootgesteld geweest aan het nieuwe coronavirus.

Er is gesuggereerd dat andere coronavirussen die mildere ziekten veroorzaken die al een tijdje in omloop zijn, enige kruisbeschermende immuniteit kunnen geven. Dit is nog niet bekend.

Eerdere epidemieën

Het nieuwe coronavirus lijkt een sterftecijfer te hebben dat dichter bij de wereldwijde pandemische griep in 1918 ligt, waarbij naar schatting 1,0 tot 1,5% van de geïnfecteerden omkwam, na rekening te hebben gehouden met mildere onopgemerkte gevallen. Het virus van 1918 veroorzaakte ongebruikelijk veel meer sterfgevallen onder jonge volwassenen.

De ‘varkensgriep’-pandemie van 2009 had een relatief laag totaal sterftecijfer van 0,01-0,08%, en daarom werden op dat moment geen strenge controlemaatregelen overwogen.

De meerderheid (ongeveer 80%) van de mensen die besmet raken met het nieuwe coronavirus, zal slechts lichte ziekverschijnselen krijgen. Maar het sterftecijfer na infectie is nog steeds hoog in vergelijking met andere pandemische ziekten. Wat neerkomt op een groot aantal potentiële sterfgevallen over de hele wereld. Nauwkeuriger schattingen van het sterftecijfer in verschillende leeftijdsgroepen en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen zijn van cruciaal belang voor het plannen van bescherming voor de meest kwetsbaren.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *