In Brazilië meer jonge dan oude patiënten op de IC door corona covid19

Brazilië heeft nu meer jonge dan oude COVID-patiënten op IC’s

Het aantal COVID-19-patiënten onder de 40 op de intensive care in Brazilië overtrof vorige maand de oudere groepen. Het aantal mensen van 39 jaar of jonger op intensive care-afdelingen met COVID-19 in maart is sterk gestegen tot meer dan 52,2 procent van het totaal. De huidige dodelijke golf corona besmettingen wordt onder andere veroorzaakt door een nieuwe coronavirusvariant, die P1 genoemd wordt.  

Voorheen ontwikkelde deze jongere patiënten een minder ernstige vorm van de ziekte en hadden geen intensieve zorg nodig had. De toename voor deze leeftijdsgroep is dus erg significant. De P1 variant is ook al in Nederland waargenomen.

Wat veroorzaakt de toename?

Verschillende factoren kunnen de stijging veroorzaken. Mensen ouder dan 80 zijn nu grotendeels gevaccineerd. Jonge mensen stellen zich vaker bloot aan het virus. Vanwege de werksituatie of omdat ze denken dat ze minder kwetsbaar zijn.  Een andere factor kan de nieuwe Braziliaanse virusvariant zijn  P1, die volgens experts deels verantwoordelijk is voor het explosief groeien van het COVID19-dodental in maart.

De cijfers laten zien dat de P1 variant mensen kan herinfecteren. Dat gebeurt bij mensen die eerder met de  oorspronkelijke stam van het virus besmet zijn geweest. Ook is P1  virulenter.

De patiënten die nu op IC’s belanden zijn jonger, hebben geen al  bestaande aandoeningen en ontwikkelen ook ernstigere ziekteverschijnselen door dit virus. Het aantal IC-patiënten zonder reeds bestaande aandoeningen nam in maart met 30,3 procent toe.

Brazilië registreerde in maart 2021 meer dan 66.500 COVID-19-sterfgevallen, meer dan het dubbele van het vorige maandrecord van het zwaar getroffen land in juli 2020.

De ziekte heeft in het land van 212 miljoen mensen in totaal 351.000 levens geëist, een dodental dat op een na het hoogste is na dat van de Verenigde Staten.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Eén gedachte over “In Brazilië meer jonge dan oude patiënten op de IC door corona covid19”

 1. AW: [SPAM] Het product welke diëtisten voor u geheimhouden j.a.n.van.dijk
  Hallo medewerkers van het gezondheidscentrum Nederland,

  Ten eerste: wilt u mij per direkt uit uw bestanden verwijderen !!!!
  Ik ben al heel lang geen inwoner van Nederland, en ook geen Nederlands staatsburger meer!

  Ten tweede: dit is natuurlijk je reinste onzin, om mij, of voor wie dan ook ! U suggereert met zo´n bericht dat de of een ontvanger wellicht te zwaar is of zou (kunnen) zijn. Dat is op z´n zachtst gezegd onnet, en voor velen misschien zelfs beledigend. Laat de z.g. dietisten gewoon hun werk doen, als ze dat eerst maar eens goed onder de knie krijgen is t meeste wel gedaan.
  DOE DIT NIET !!!!!
  Ten derde: dit bericht wird (terecht) in mijn spam map geladen: zou dus besmet kunnen zijn met een Virus: dat is voor ontvangers nog gevaarlijk ook !!!

  Nogmaals: verwijder mij, mijn E-mailadres en alles wat u van of over mij denkt te hebben uit uw bestanden, definitief en voorgoed !!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *