Hooikoorts en pollen in de lucht zorgen voor meer corona besmettingen

Het aantal besmettingen gaat naar verwachting eind maart omhoog door meer corona door pollen in de lucht. Wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat er een direct verband is tussen de concentratie pollen en coronabesmettingen. 

Pollen verzwakken de afweer van mensen. Dat geldt niet alleen voor  hooikoortspatiënten maar ook voor mensen die niet allergisch zijn voor pollen.  Virussen, zoals verkoudheidsvirussen maken gebruik van deze verzwakte afweer. Hetzelfde geldt voor het coronavirus.

Corona en pollen onderzoek betreft 31 landen

Dit alles blijkt uit een onderzoek van de gegevens uit 31 landen.  In deze 31 landen was er een versnelling in toename van het aantal besmettingen op het moment dat de pollenconcentratie opliep.

Volgens de onderzoekers zag je corona  vorig jaar vanuit het zuiden opkomen.  In landen als Italië en Griekenland waren de hoge pollenconcentraties al eerder ontstaan en liepen de corona besmettingen daar ook eerder omhoog.  Je hebt wel te maken met een kleine vertraging. De besmettingscijfers liepen pas vier dagen op na een stijging van de pollenconcentratie.  Dit wordt onder andere veroorzaakt dat mensen pas later zich laten testen.  Houd er rekening mee dat eind maart de besmettingscijfers sneller kunnen oplopen wanneer populier els en berk in bloei komen.

Immuunsysteem krijgt het drukker

Door de pollen is je weerstand tegen virussen minder. Dit komt doordat je  immuunsysteem al al bezig is met de pollen.  Daardoor ben je kwetsbaarder bent voor een andere nieuwe ‘aanval’ op dat immuunsysteem. Zodoende krijgt het coronavirus gemakkelijker de kans zich te vermenigvuldigen in je lichaam.

De pollenpiek

Vorig jaar was de piek in de ziekenhuisopnames in Nederland eind maart, wat betekent dat ongeveer twee weken daarvoor een piek in het aantal besmettingen geweest moet zijn. Het duurt altijd een tijdje voordat besmette mensen zo ziek zijn dat ze in een ziekenhuis worden opgenomen.

De pollenpiek lag vorig jaar eerder, door hoge temperatuur in januari en februari. Dit jaar lopen we twee à drie weken achter.  Vermoedelijk is de pollenconcentratie eind maart of begin april hoog . Er zullen dan ook meer mensen een coronabesmettingen oplopen. Het is belangrijk om dat mee te nemen in het beoordelen van hoe goed coronamaatregelen werken.

Vorig jaar liepen het aantal ziekenhuisopnames omhoog, op plekken waar hogere pollenconcentraties waren.

Middelen tegen hooikoorts

Gelukkig zijn er diverse middelen om de hooikoortskriebels tegen te gaan. Denk hierbij aan hooikoortstabletten, neussprays en oogdruppels. Het zijn middeltjes die helpen om zo min mogelijk last te hebben van pollen. Bol.com heeft een groot assortiment en mogelijkheden om te gebruiken bij hooikoorts.

Verder kun je kijken bij de :  hooikoorts remmende middelen van De online Drogist of de hooikoorts middelen bij Drogist.net

Het onderzoek

Het onderzoek is in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS:
Higher airborne pollen concentrations correlated with increased SARS-CoV-2 infection rates, as evidenced from 31 countries across the globe.

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *