Hoe covid besmet, wat doet het covid virus?

Basiskennis covid virus

Het Covid virus is airborne (zoals eigenlijk alle corona virussen), dus zweeft in de lucht als besmette mensen in een ruimte dit uitademen. Door inademen van het virus vindt hoofdzakelijk besmetting plaats. Het komt via de neus binnen meestal, en komt daarna terecht in de keel, en gaat eerst naar de nieren, ingewanden en het hart.

Het Covid virus hecht zich aan ACE2-receptoren in de neus, keel, hart, nieren en darmen. Daarom zie je als eerste een loopneus, keelpijn, diaree,  myocarditis en acuut nierfalen. Er zijn niet zoveel ACE 2-receptoren in de longen, dus Covid treft de longen later.

Daarom zie je een vertraging tussen de initiële infectie en ademhalingssymptomen. Wat nog belangrijker is, Covid is niet alleen een longziekte. Het is een enorme systemische ontstekingsreactie op het virus. ACE2 houdt een stofje genaamd bradykinine onder controle. Doordat het coronavirus aan ACE2 hecht, komt er meer bradykinine vrij. Omdat de hoeveelheid bradykinine toeneemt ontstaan er stolsels in het bloed. Ook veroorzaakt bradykinine pijn en maakt het de wanden van haarvaten (kleine bloedvaten) beter doorlaatbaar, waardoor stoffen kunnen  ontsnappen. Op die manier kan er veel vloeistof in de longen (die veel haarvaten hebben) terecht komen. Omdat dit in de longen een geleiachtige vloestof is, zijn mensen moeilijk te beademen, en daarom zijn er zoveel mensen overleden. 

Het virus verplaatst zich via de bloedvaten en veroorzaakt vasculitus (bloedvat ontsteking). Covid doorbreekt de scheiding tussen de bloedbaan en je organen. Ook in de hersenen. Het virus kan zo overal terecht komen. Daardoor kunnen in het hele lichaam problemen ontstaan. Vergelijk Covid met een enorm ontstekingsproces dat overal verwondingen, littekens en stolsels veroorzaakt. Dat is de reden waarom we zoveel beroertes, hartinfarcten, leverfalen, slechte doorbloeding van darmen  en longcovid  zien. Ook nadat de covid(griep)symptomen over zijn, kan het virus in plekken in het lichaam blijven leven. En maanden na de besmetting alsnog allerlei klachten geven.

Het krijgen van Covid kan leiden tot een auto-immuunziekte. Covid zorgt ervoor dat er auto-antilichamen worden gevormd. Deze auto-antilichamen vallen onze cellen en weefsels aan en veroorzaken veel van de longcovid-symptomen die we zien, zoals kortademigheid, vermoeidheid en hersenmist.  Covid veroorzaakt bloedstollingsproblemen, systemische ontstekingen en auto-immuunziekten. Ook het vaker voorkomen van diabetes wordt er door veroorzaakt.

Covid veroorzaakt ook B-cel- (antilichamen)- en T-celafwijkingen en immuunsuppressie (remmen van het afweersysteem). De stijging van RSV (respiratoir syncytieel virus) en influenza (griep) die we gezien hebben is waarschijnlijk het gevolg van deze immuunsuppressie. Zowel bij kinderen  als bij volwassenen zien we dat door verlaagde afweer zij meer problemen hebben met RSV en griep.

Het wijst allemaal op chronische ontstekingen. Er is geen immuniteit omdat de varianten steeds veranderen, een beetje zoals bij griep. Daarom krijgen we elk jaar griepprikken. We hebben dit ongebreideld laten gebeuren, dus er blijven een hele reeks Covid-varianten opduiken, waardoor behandelingen minder effectief worden. (lees ook :  waarom Covid nooit een griepje of verkoudheid zal worden).

Het is bewezen was dat het Covid virus airborne is, dus in de lucht zweeft.  Dit ontkennen is politiek, geen wetenschap.

Je kunt jezelf beschermen met mondkapjes en vaccinaties en te proberen niet (opnieuw) Covid te krijgen. En zorg voor voldoende ventilatie en luchtverversing. Als je eerder Covid hebt gehad, heb je een grotere kans op longcovid en blijvende complicaties. Daaraan valt op dit moment weinig te doen. Behalve om je in de toekomst te beschermen. En je kun je familie en bekenden voorlichten.  Mensen begrijpen de ziekte niet en niemand neemt de moeite om het uit te leggen. Misschien hebben we daarom zo jammerlijk gefaald. We zijn allemaal kwetsbaar.

De zogenaamde immuniteitsschuld is een mythe om het feit te verdoezelen dat we, door Covid hoogtij te laten vieren, nu auto-immuunziekten en schade aan het immuunsysteem hebben veroorzaakt. Iedereen (ook kinderen) die Covid heeft opgelopen loopt risico, niet alleen mensen met ernstige symptomen of longcovid.

Neem de covid vaccinatie booster !! Iedereen mag hem halen, niet alleen de  zogenaamde kwetsbaren (iedereen is kwetsbaar voor covid).  Deze vaccinaties beschermt je beter tegen de nieuwe varianten van het Covid virus. Wat niet wil zeggen dat je niet covid kunt krijgen. Maar de kans op schadelijke gevolgen wordt er kleiner door.

Covid heeft meer doden veroorzaakt dan wij geteld hebben

De kans is heel erg groot dat er meer doden door covid zijn veroorzaakt dan we berekend hebben. Mensen die overleden zijn aan door covid veroorzaakte hartaanvallen, beroertes en problemen aan andere organen, wat niet direct na een besmetting plaatsvond, zullen niet bij deze aantallen meegenomen zijn.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *