Groot onderzoek IC´s: hydroxychloroquine werkt niet. Gevaar voor corona covid patienten

De onderzochte medicijnen , die worden gebruikt tegen malaria en reuma, kwamen in het nieuws nadat de Amerikaanse president Donald Trump zei hydroxychloroquine te nemen tegen het coronavirus.

Onderzoek hydroxychloroquine in 6 continenten en 671 Ziekenhuizen

Grootste onderzoek tot nu toe  met als conclusie hydroxychloroquine werkt niet genezend en is gevaarlijk voor corona covid19 patiënten

Dit onderzoek is gepubliceerd in de Lancet.  9000 patienten deden mee met dit onderzoek. In The Lancet zeggen onderzoekers dat de middelen geen effect hebben op Covid-19 patiënten. Het is zelfs zo dat de medicijnen juist een gevaar vormen voor de gezondheid van mensen.

Interview met hoofdonderzoeker

Een van de  Hoofd onderzoekers Dr. Sapan S. Desai is geïnterviewd door CNN. Hij vertelt dat dit het grootste onderzoek naar hydroxychloroquine en corona is dat tot nu toe heeft plaatsgevonden. Waarin geconcludeerd wordt dat het is af te raden om hydroxychloroquine  aan patiënten toe te dienen.

Ook niet gebruiken voordat je ziek wordt
Ook vindt hij dat er geen reden is om aan te nemen dat het zinvol is om hydroxychloroquine  in te nemen om te voorkomen dat je zieker wordt of voordat je ziek bent. Daar zijn geen aanwijzingen voor.

Risico op overlijden 2x zo hoog

Uit het onderzoek blijkt dat vooral gecombineerd met andere geneesmiddelen  hydroxychloroquine erg snel gevaarlijk kan worden. Het risico op overlijden wordt dan 2x zo hoog.

Hij benadrukt nogmaals : We gaan tegenwoordig uit van gegevens uit onderzoeken bij het bepalen van de behandelwijze van patiënten. Dit verschilt met hoe men 100 jaar geleden met een pandemie om ging.
Er zijn allerlei niet gefundeerde en niet op wetenschap gebaseerde gezondheidsclaims over hydroxychloroquine in omloop. Volgens hem moet je geen claims doen  voordat “de onderzoeksdata” zijn werk heeft gedaan.

Verschillende behandelwijze bij patiënten

In het onderzoek werd gewerkt met verschillende behandelingen.

Patiënten kregen binnen 48 uur na de diagnose een van de behandelingen.   Zij hoorden bij een van de vier behandelingsgroepen. Patiënten in één van  de verschillende groepen kregen :

 1. Alleen chloroquine**
 2. Chloroquine met een macrolide*
 3. Hydroxychloroquine** alleen 
 4. Hydroxychloroquine met een macrolide*
 5. Patienten die geen behandeling kregen

* macrolide is een soort antibiotica
** chloroquine en Hydroxychloroquine zijn verschillende stoffen, maar ze  hebben dezelfde werking in het menselijk lichaam. Beide stoffen hebben veel en zware bijwerkingen.

Patiënten bij wie een van de behandelingen meer dan 48 uur werd gestart na de diagnose of tijdens mechanische beademing werden uitgesloten, evenals patiënten die remdesivir kregen. Remdesivir is een ander middel wat in onderzoek is, en pas sinds kort als virusremmend werkend bij corona beoordeeld is.

Resultaten onderzoek

De onderzoekers stellen dat mensen die hydroxychloroquine en chloroquine gebruiken 45 procent meer kans hebben om dood te gaan dan als zij de middelen niet innemen.

De verschillende patiënten groepen
De groepen patiënten chloroquine en hydroxychloroquine  gebruikten, zowel zonder als gecombineerd met een macrolide, hadden vaker last van hartritme storingen. Het sterfterisico is ook groter bij gebruik van deze  medicijnen. Het sterftepercentage van de groep die geen medicijnen kreeg lag op 9 procent. Van de groepen die hydroxychloroquine of chloroquine kregen, stierven respectievelijk 18 en 16,4 procent. Dat percentage lag nog hoger bij coronapatiënten die de medicijnen kregen in combinatie met antibiotica.

Met twijfelachtig onderzoek wisten twee dokters en een tv-zender chloroquine boven aan het boodschappenlijstje van wereldleiders te krijgen.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *