Groot onderzoek corona covid19: Kinderen sleutel tot verspreiding, superspreaders

Groot contact onderzoek COVID19
Kinderen zijn sleutel  tot verspreiding, superspreaders

Belangrijkste conclusies  :

  • Kinderen en jongvolwassenen zijn veel belangrijker voor de overdracht van het corona covid19 virus, dan voorheen gedacht.
  • De voortdurende verspreiding van het covid19 virus wordt veroorzaakt door slechts een klein percentage van degenen die besmet raken, (de superspreaders) die meer personen besmetten.

Dit betreft een door Princeton geleid onderzoek. Dit is het grootste onderzoek naar het opsporen van mensen die in contact zijn gekomen met een besmette persoon dat ter wereld is uitgevoerd voor welke ziekte dan ook.  Dit onderzoek werd gedaan onder meer dan een half miljoen mensen in India die werden blootgesteld aan het nieuwe coronavirus. De onderzoekers vinden dat de voortdurende verspreiding van het covid19 virus wordt veroorzaakt door slechts een klein percentage van degenen die besmet raken, ook wel superspreaders genoemd.

Deze studie werd gedaan door onderzoekers uit de Verenigde Staten en India, en is gepubliceerd op 30 september in het tijdschrift Science.

De studie vindt dat kinderen de sleutel zijn tot verspreiding, en bewijs van superspreading. Waarbij een klein percentage van de geïnfecteerde bevolking meerdere mensen besmet met het virus. Bovendien bleken kinderen en jongvolwassenen potentieel veel belangrijker te zijn voor de overdracht van het virus (vooral binnen huishoudens) dan eerdere studies hebben aangetoond.  De onderzoekers ontdekten dat 71% van de geïnfecteerde personen geen van hun contacten besmet, terwijl slechts 8% van de geïnfecteerde personen verantwoordelijk was voor 60% van de nieuwe infecties.

Deze studie laat de grootste verspreiding van superspreading zien, bij een infectieziekte, die wij kennen, volgens de onderzoekers. Superspreading events zijn eerder regel dan uitzondering als we kijken naar de verspreiding van COVID-19, zowel in India als waarschijnlijk op alle getroffen plaatsen.

Onderzoekers van het Princeton Environmental Institute (PEI), Johns Hopkins University en de University of California, Berkeley, werkten samen met volksgezondheidsfunctionarissen in de zuidoost-Indiase staten Tamil Nadu en Andhra Pradesh. Zij volgden de infectieroutes en het sterftecijfer van 575.071 personen die blootgesteld aan 84.965 bevestigde gevallen van COVID19, de ziekte veroorzaakt door SARS-CoV-2.

De bevindingen bieden uitgebreid inzicht in de verspreiding en dodelijkheid van COVID-19 in landen zoals India, waar de ziekte veel voorkomt, en die beperkte middelen hebben. India heeft meer dan 96.000 covid19 sterfgevallen.

De onderzoekers ontdekten dat sterfgevallen als gevolg van het coronavirus in India gemiddeld zes dagen na ziekenhuisopname plaatsvonden, vergeleken met gemiddeld 13 dagen in de Verenigde Staten. Ook zijn sterfgevallen als gevolg van het coronavirus in India geconcentreerd onder mensen van 50-64 jaar, wat jonger is dan de 60-plus-risicopopulatie in de VS en EU.

Ook werd grootschalige bewijs gevonden dat de landelijke sluiting in India leidde tot een aanzienlijke vermindering van de overdracht van coronavirus.

De onderzoekers ontdekten dat de kans dat een persoon met coronavirus, ongeacht hun leeftijd, het doorgeeft aan een nauw contact, varieerde van 2,6% in de gemeenschap tot 9% in het huishouden. En dat kinderen en jongvolwassenen – die een derde van de COVID-gevallen uitmaakten – vooral de sleutel waren tot de overdracht van het virus in de bestudeerde populaties.

Kinderen zijn zeer efficiënte overbrengers van het virus, iets dat in eerdere onderzoeken niet zo duidelijk naar voren gekomen is. De gerapporteerde coronapatiënten en sterfgevallen waren meer geconcentreerd in jongere cohorten dan de onderzoekers hadden verwacht op basis van waarnemingen in landen met hogere inkomens.

Kinderen en jongvolwassenen liepen veel meer kans om coronavirus op te lopen door mensen van hun eigen leeftijd. Over alle leeftijdsgroepen heen hadden mensen een grotere kans om het coronavirus op te lopen bij iemand van hun eigen leeftijd. De algemene kans om het coronavirus op te lopen varieerde van 4,7% voor contacten met een laag risico tot 10,7% voor contacten met een hoog risico.

De studie, “Epidemiology and transmission dynamics of COVID-19 in two Indian states“, werd op 30 september gepubliceerd door het tijdschrift Science. Het werk werd ondersteund door de National Science Foundation en de Centers for Disease Control and Prevention.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *