Groot deel ziekenhuisopnames bestaat nu uit Omikron corona patiënten

60-Plussers hoeven minder op mildere ziekte te rekenen

Gegevens uit Zuid Afrika laten zien dat mensen met omicron minder vaak in het ziekenhuis komen. helaas is het “mildere effect” minder sterk bij 60-plussers. En dat is de groep met sowieso de hoogste kans op Ziekenhuis-opname. Ook is het omikron virus niet mild voor mensen die niet gevaccineerd zijn blijkt uit cijfers die uit de VS komen. Vaccineren is goed en een booster is effectiever om ziekenhuisopname te voorkomen.

In Zuid-Afrika zie je ook het aantal overleden mensen toenemen.

Erg besmettelijk omikron oorzaak veel medisch personeel ziek

Omikron is lang niet altijd een verkoudheidje zoals sommigen denken.  Er zijn nog veel mensen die besmet met de corona omikron virusvariant die in het ziekenhuis opgenomen worden. Patiënten die vandaag in het ziekenhuis belanden zijn meestal pakweg twee weken geleden besmet geraakt. Het duurt dus ongeveer veertien dagen voordat de opname plaats vindt.

Dr. Maria van Kerkhove (epidemioloog) van de WHO zei in een BBC radioprogramma op 4 jan. 22: “Als er meer besmettingen zijn, er meer mensen in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Omicron is niet mild…, het is geen gewone verkoudheid; dat verhaal dat er over rondgaat, is gevaarlijk en dodelijk.”

Personeelstekort door ziekte groot probleem

Omikron veroorzaakt door zijn grote besmettelijkheid dat ook veel medisch personeel besmet wordt. Door ziekte en verplichte quarantaine bij besmetting worden personeelstekorten een probleem.

Dat personeelsprobleem zal ook in andere bedrijfstakken hoogstwaarschijnlijk binnenkort problemen veroorzaken. Een voorraad voedsel en andere belangrijke zaken voor in huis hamsteren voor gebruik in quarantainetijd kan op dit moment een verstandige optie zijn.

Ziekte door omikron corona variant

De ziekte die het omikron virus veroorzaakt zit vaker in de bovenste luchtwegen. Bij vorige corona virusvarianten zat het virus vaak dieper in de longen. Daardoor zijn door omikron veroorzaakte longontstekingen vaak minder zwaar, en vereist minder vaak intensive care opname.

Er zullen dus verhoudingsgewijs meer mensen een “gewone ziekenhuisopname”  krijgen dan in vorige corona golven. De verpleegafdelingen lijken dan het grootste knelpunt te worden. Ook hierdoor kan de reguliere zorg in de verdrukking komen als de zorg voor covidpatiënten te veel ruimte en personeel in de ziekenhuizen opeist.

Veel besmettingen kunnen grote problemen veroorzaken

Bij heel veel besmettingen krijg je veel ziekenhuisopnames, ook als een kleiner percentage zwaar ziek wordt.  De reguliere zorg kan in de verdrukking komen door veel omikron covidpatiënten. Ook uitval van grote aantallen besmette medewerkers in alle geledingen van het ziekenhuispersoneel wordt daardoor een knelpunt.

Dit kan ook problemen in verpleeghuizen geven. Ziekenhuizen zullen omikron patiënten zo snel mogelijk willen laten doorstromen naar een verpleeghuis, revalidatiecentra en thuiszorg. Maar ook deze instellingen zullen met veel besmet personeel te kampen hebben. Dit zal bij veel besmettingen dus ook voor doorstroomproblemen in het ziekenhuis veroorzaken.

Laten we leren van de onhoudbare situatie in het Verenigd Koninkrijk

We kunnen leren van ons voorland het Verenigd Koninkrijk. Zie en hoor de problemen ontstaan door omikron in de UK. Ambulances die met patiënten er in, in een rij voor het ziekenhuis 10 uur moeten wachten.  Te weinig medisch personeel die afdelingen kunnen bemannen. In de video hoor je een SEH-verpleegkundige  (Spoedeisende hulp) met 30 jaar ervaring die huilt voordat ze aan het werk gaat en als ze uit haar werk komt. Ze vertelt over wachtkamers vol, patiënten die liggen in wat voorheen kantoorruimtes waren of kastruimtes. Ze vertelt over (blijvend) uitgevallen collega’s.

Verpleegkundigen op de Spoedeisende Hulp zijn de meest veerkrachtige gezondheidswerkers die er zijn. Ze hebben dingen gezien en aangepakt die de meesten van ons zich nooit konden voorstellen.  Wanneer zo iemand klaagt en huilt dan betekent het dat de situatie een HEL is geworden.

Situatie in de VS :

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *