Groot aantal ouderen krijgt een 2e keer corona covid19

Na besmetting niet iedereen immuun

Jammer genoeg geldt immuniteit niet voor iedereen die een keer besmet geweest is met het coronavirus. Het beschermingsniveau dat een eerdere infectie biedt tegen herinfectie verschilt naar leeftijd. Vooral ouderen moeten oppassen. In een Deens onderzoek bleek dat na een half jaar de helft van de 65-plussers al weer opnieuw besmet raken. Ben je jonger is dan 65, dan is de kans op een nieuwe besmetting een op vijf.

Onderzoek onder mensen die eerder positief testten

Het Deense onderzoek werd gehouden onder ruim 11.000 Denen, die positief testten tijdens de eerste golf. Er bleken 72 personen nog een keer besmet waren geweest in de tweede golf. Dat lijkt niet zoveel, maar is in verhouding best wel alarmerend zeggen de onderzoekers in het vakblad The Lancet. Vooral ouderen die eenmaal corona hebben gehad, moeten nog steeds oppassen. Herinfectie met Covid-19 bleek vrij zeldzaam bij jongere, gezonde mensen.

Besmetting vermoedelijk minder ernstig

Het vermoeden is dat de tweede besmetting minder ernstig.  De meeste mensen zijn na een coronabesmetting in elk geval een halfjaar beschermd. De onderzoekers zien dat 80 procent een half jaar na de infectie met het virus nog steeds immuun is. Bij 65-plussers is dat percentage veel lager, namelijk 53 procent.

Vaccin kan herbesmetting voorkomen

Vaccinaties kunnen de mogelijkheid tot herbesmettings grotendeels voorkomen. Want vaccins beschermen meestal beter dan een gewone infectie. De onderzoekers weten niet of de cijfers ook opgaan voor de nieuwere varianten van het virus.

De bevindingen in het Deense onderzoek onderstrepen het belang van maatregelen om ouderen tijdens de pandemie te beschermen. Maatregelen zoals een grotere sociale afstand en prioritering van vaccins zijn van levensbelang, zelfs voor degenen die hersteld zijn van Covid-19.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *