Gilead faalt na fase 3 Remdesivir 10-daagse proef, geen significante resultaten

De kans op verbetering in klinische status met de 10-daagse kuur van remdesivir versus zorgstandaard  bereikte geen statistische significantie.

Gilead Sciences Inc meldde 1 juni 2020 dat het antivirale middel remdesivir wisselende resultaten had in een laat stadiumonderzoek bij mensen met matige COVID-19, aangezien patiënten die een vijfdaagse kuur kregen een statistisch significante verbetering vertoonden, terwijl degenen die het gedurende 10 dagen kregen deed niet.

Van bijna 600 patiënten werd de veiligheid en werkzaamheid van 5- en 10-daagse behandeling met remdesivir geëvalueerd. De resultaten  zijn afkomstig van een onderzoek dat is opgezet om de veiligheid en werkzaamheid van 5- en 10-daagse behandeling met remdesivir naast de standaardzorg voor patiënten met matige COVID-19 te evalueren, vergeleken met alleen standaardzorg.

Op dag 11 vertoonde ongeveer 76% van de patiënten in de 5-daagse behandelgroep verbetering in klinische toestand versus 66% voor alleen standaardzorg.

Ongeveer 70% van de patiënten die gedurende 10 dagen remdesivir kregen, vertoonden verbetering. De medicijnfabrikant zei dat de kansen op verbetering met de 10-daagse kuur van remdesivir versus standaardzorg ook gunstig waren, in de richting van maar niet statistisch significant.
De verbeteringen bij de proefpatiënten waren slechts bescheiden.

De testresultaten “bevestigen de anekdotische ervaring. Het medicijn is veelbelovend bij gehospitaliseerde patiënten die vroeg worden behandeld, wanneer de ziekte zich nog in de viremische fase bevindt”, wat betekent dat het virus in de bloedbaan van een patiënt circuleert.

De bekendmaking heeft moeite om het Remdesivir-momentum te herstellen. Francisco Marty, MD, een arts voor infectieziekten in het Brigham and Women’s Hospital, en universitair hoofddocent geneeskunde aan de Harvard Medical School, zei: “ons begrip van het spectrum van SARS-CoV-2 infectie-ernst en presentaties van COVID-19 blijven evolueren. Deze studieresultaten bieden aanvullende bemoedigende gegevens voor remdesivir. Wat aantoont dat als we eerder in het ziekteproces kunnen ingrijpen met een 5-daagse behandelingskuur, we de klinische resultaten voor deze patiënten aanzienlijk kunnen verbeteren .”

Kortom, alles om het medicijn te redden, zelfs als het medicijn uiteindelijk niet veel voordeel oplevert in vergelijking met placebo.

De belangrijkste resultaten op het gebied van werkzaamheid en veiligheid van het onderzoek zijn opgenomen in de onderstaande tabel.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Een uitgebreid assortiment Reversatrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Balthasar Protect is specialist in anti virus beschermings-middelen. En levert producten aan particulieren en groot aantal ziekenhuizen en zorginstellingen.

  • Drielaags mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *