Feiten over de corona covid-19 virus pandemie

Deskundigen op het gebied van de volksgezondheid doen hun best om het ​​nieuwe virus te begrijpen, op te sporen en te bevatten dat begin december 2019 in Wuhan, China verscheen. De Wereldgezondheidsorganisatie noemde de ziekte veroorzaakt door het virus COVID-19, dat verwijst naar de type virus en het jaar waarin het opkwam. De WHO verklaarde dat het virus een pandemie is.

Er is nog veel dat wetenschappers en artsen niet weten over het nieuwe coronavirus en de ziekte die het veroorzaakt. Met drie maanden aan gegevens lijkt het erop dat ongeveer 80 procent van de geïnfecteerde mensen een milde of matige ziekte heeft, ongeveer 15 procent een ernstige ziekte heeft (waarvoor ziekenhuisopname vereist is) en ongeveer 5 procent kritiek is (en ademhalings- of orgaanfalen). Ongeveer 3 procent van de mensen met bevestigde gevallen van de infectie in China stierf, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Kritieke categorieën

Verschillende groepen mensen vallen echter eerder in de ernstige of kritieke categorieën dan andere:

Ouderen: Mensen die ouder zijn dan 60 jaar lopen een hoger risico om een ​​ernstig geval van COVID-19 te ontwikkelen, volgens gegevens verzameld door de WHO. Het hoogste sterftecijfer is bij mensen ouder dan 80 jaar. Ongeveer 15 procent van de mensen in die leeftijdsgroep stierf aan de ziekte bij één set Chinese patiënten.

Kinderen

Kinderen lijken daarentegen niet zo ziek te worden. Zeer weinigen ontwikkelen de ziekte in de eerste plaats en als ze dat wel doen, ontwikkelt slechts een kleine groep een ernstige of kritieke ziekte. In China zijn geen jonge kinderen aan het virus gestorven.

Mensen met chronische aandoeningen

Mensen met onderliggende gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, nierziekte, kanker of diabetes hebben ook meer kans om erg ziek te worden of te sterven aan COVID-19. Zo stierf ongeveer 9 procent van de mensen met diabetes die het virus opliepen, evenals ongeveer 8 procent van de mensen met hoge bloeddruk.

Alle anderen

De meeste mensen die jong of gezond zijn en die het virus oplopen, worden niet ernstig ziek. Maar als u het virus heeft, zelfs als u dat niet ziek krijgt, kunt u in contact komen met mensen die meer risico lopen – en het virus aan hen doorgeven. Daarom is het zo belangrijk om thuis te blijven als je je niet lekker voelt. Het minimaliseren van het aantal mensen dat elke zieke infecteert, is lowtech, maar het is de beste manier om de verspreiding van een ziekte als COVID-19 te vertragen. Het is het doel van beleid zoals schoolsluitingen en annuleringen van evenementen en waarom mensen die mogelijk aan de ziekte zijn blootgesteld, wordt gevraagd zichzelf te isoleren.

Niet iedereen kan thuis werken,  stoppen met het openbaar vervoer of  bijeenkomsten overslaan. Als u die dingen wel kunt doen – ook al lijken ze misschien gek omdat er niet veel gevallen bij u in de buurt zijn vastgesteld – kunt u de impact van de pandemie helpen verzachten.

Kunnen we dit virus behandelen?

Er zijn geen bewezen behandelingen voor COVID-19, maar er zijn tientallen onderzoeken gaande om er enkele te vinden. Een belangrijke kandidaat is remdesivir, een antiviraal middel dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de behandeling van ebola. Er zijn klinische onderzoeken die het testen bij patiënten in China en in de VS.

Onderzoeksteams en farmaceutische bedrijven werken ook aan de ontwikkeling van een vaccin dat mensen tegen infectie kan beschermen. De ontwikkeling van vaccins duurt echter lang. Zelfs als alles soepel verloopt, duurt het nog ongeveer een jaar tot 18 maanden voordat er een beschikbaar is.

Ibuprofen en naproxen bij covid-19 coronavirus

Het klopt niet dat het innemen van ibuprofen een besmetting met het coronavirus zou verergeren. Dat wordt zo nu en dan onterecht beweerd. Ook Marcel Bouvy, hoogleraar farmaceutische patiëntenzorg aan de Universiteit van Utrecht, maakt duidelijk dat dergelijke pijnstillers NIET een corona besmetting verergert. Onderwijl is bevestigt door diverse binnenlandse en buitenlandse experts dat geen enkele pijnstiller de infectie bevordert.

Naproxen en ibuprofen behoren tot dezelfde groep pijnstillers. Ze werken koortsverlagend en helpen om de symptomen bij lichte klachten te bestrijden.  Maar er bestaat nog geen goed medicijn is tegen het coronavirus.  Naproxen (Aleve) werkt snel en het langst.

Er zijn van Aleve met Naproxen twee sterkten te koop :
De lichtere variant = Aleve Classic 220mg Tabletten
De zwaardere variant = Aleve Select 275mg Tabletten

Wij raden vooral naproxen aan. Omdat dit middel het langste werkt (12 uur).  Maar ibuprofen  (8 uur goed werkend) is ook prima. Af te raden is om diclofenac te kopen. Want dat verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en maagdarmbloedingen verhoogt in vergelijking met ibuprofen of naproxen.

Lees hier meer over deze producten in het artikel : Diclofenac/Voltaren geeft meer hart- en maagdarmproblemen dan andere pijnstillers.


Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *