Een derde van de corona patienten loopt schade hartspier op

Ook jongere personen met hartschade

Uit een Duitse studie onder coronapatiënten bleek dat een derde van hen schade had opgelopen aan de hartspier. De onderzochte patiënten waren relatief jong en de meesten hadden gewoon thuis uitgeziekt. Geen van de onderzochte patiënten was voordat ze ziek werden sprake van acute hartproblemen.

Bij 60% van de onderzochte patiënten werden tekenen van een ontsteking aangetroffen in het hartspierweefsel. En bij 32% was als gevolg daarvan littekenweefsel ontstaan, dat op MRI-beelden zichtbaar was. Dit gold ook zo voor mensen die geen of nauwelijks klachten hadden.

Er worden ook bij veel jongere, topfitte personen afwijkingen gevonden. Laat dit een waarschuwing zij voor voor jongere mensen, dat ook voor hen corona blijvende gevolgen kan hebben. Hartschade kan zich soms herstellen.

Omdat patiënten niet altijd klachten hebben, wordt de aandoening nogal eens over het hoofd gezien, waardoor onduidelijk is hoeveel patiënten er last van hebben.

Het hart heeft veel ACE2-receptoren

De ontsteking leidt er toe dat hartspiercellen afsterven en er een litteken ontstaat om het weefsel bij elkaar te houden. Bij een groot aantal patiënten werd in het bloed troponine gemeten, wat erop duidt dat hartspiercellen verloren zijn gegaan.

Het coronavirus kan in het hart terecht komen omdat je hart, net als  longen, veel ACE2-receptoren heeft. ACE2-receptoren fungeren als aangrijppunten voor het virus om cellen binnen te dringen.

Extreme vermoeidheid

Wanneer je na een corona-infectie extreem moe blijft kan dit veroorzaakt worden door een ontstoken hartspier. Een derde van de patiënten uit het onderzoek was sinds de corona-infectie kortademig en had last van algehele uitputting en   extreme vermoeidheid.

Littekenweefsel in de hartspier kan op termijn ernstige gevolgen hebben, zoals hartritmestoornissen.

Onderzoek :
https://jamanetwork.com/journals/jamacardiology/fullarticle/2768916

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *