Draagbare luchtververser als sieraad tegen virussen/corona, alle beetjes helpen

Er is al met diverse onderzoeken aangetoond dat luchtverversers de hoeveelheid virussen waaronder het corona virus in de kunnen verminderen. En zelfs bij voldoende kracht dit kunnen verwijderen.

Studies hebben aangetoond dat negatieve ionen in voldoende hoge concentraties de lucht zuiveren van schadelijke bacteriën, pollen, virussen, geuren, stof en andere deeltjes in de lucht. De negatieve ionen zorgen er voor dat virussen, bacteriën en pollen samenklitten, hierdoor onwerkbaar worden, en naar de grond vallen. Deze werking is wetenschappelijk onderzocht en wordt ook toegepast in sommige merken grotere duurdere luchtverversers,

Daarom heb ik een een draagbaar luchtfilter aangeschaft.  Hoeveel een dergelijk draagbaar luchtfilter bijdraagt is voor zover ik weet niet wetenschappelijk onderzocht. Wel is bekend dat het principe werkt. Ook mensen met hooikoorts hebben er positieve ervaringen mee.  Dat betekent dat voor pollen en kleine stofdeeltjes een draagbaar luchtfilter net zo werkt als grotere. Dit was dus een reden om dit toestelletje toe te voegen aan het gatenkaas model.
(een paar dagen later heb ik ook een luchtververser gekocht voor in de auto die op sigaretten aansluiting werkt).

Kleine luchtververser dragen als sieraad

Hoe is de werking? Je kunt zo’n kleine luchtververser dragen als een sieraad. Je ademt daardoor schonere lucht: zo’n persoonlijke luchtverfrisser laat meer dan 100 miljoen negatieve ionen los waarmee verontreinigende stoffen uit de omgeving worden verwijderd. Luchtreinigers die gebruik maken van ionisatie veranderen de lading van deeltjes die in de lucht zweven. Ze reinigen de lucht door ervoor te zorgen dat verontreinigingen samenklonteren. Hierdoor verzwaren de deeltjes in de lucht en komen ze op de grond terecht.

De mini luchtreinigers hebben meestal een ketting, en kan worden gedragen rond de nek en op de kraag. Je kunt het dragen tijdens reizen en op openbare plaatsen. De luchtververser kan via een usb-poort opladen worden en pakweg 20 uur gebruikt worden. Het maakt geen geluid.

Wetenschappelijk onderzoek over ioniserende luchtreinigers en werking tegen virussen :   Bipolar ionization rapidly inactivates real-world, airborne concentrations of infective respiratory viruses  en ook  Ionizing air affects influenza virus infectivity and prevents airborne-transmission 

Het gatenkaas model

In model toegepast in de corona pandemie gaat er van uit dat als je maatregelen stapelt je de kans op corona besmetting voor een persoon erg klein kunt maken. Je beperkt je kans op besmetting wanneer je :

 • Drukke plekken vermijdt
 • Afstand houdt,
 • kn95 of ffp2 mondkapjes draagt,
 • Handen ontsmet,
 • Geventileerde verblijfsruimte.

Hier wordt dan nog het draagbare luchtfilter aan toegevoegd.

In afwachting van de bestelling

Het luchtfilter heb ik in China besteld. Het werkt zo te zien goed. Ik kan de ozon ruiken wanneer ik met mijn neus dicht op de hanger zit. Gelukkig is de ozon niet irritant aanwezig als ik hem aan de hanger draag. De hanger is lang, en dat vergroot de afstand tot mijn neus.

Verschillende modellen

Er zijn trouwens in China diverse modellen te koop, die dezelfde functie vervullen. Sommige lijken meer op sieraden voor vrouwen. Maar andere lijken weer meer op sieraden die vaker door mannen gedragen worden.
Het prijsverschil zit eigenlijk meer in het uiterlijk, dan in de specificaties qua werking.  De prijzen verschillen van pakweg 10 tot 20 Euro. Let ook op de verzendkosten die bij lage prijzen vaak weer veel hoger zijn.

Luchtververser – zwart of wit
Luchtververser keuze 5 kleuren
Luchtververser druppel wit
luchtververser zilverkleur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luchtververser zwart of wit
Luchtververser, langwerpig

 

 

 

 

 

Draagbare luchtverversers vierkantje

Draagbare luchtververser
Luchtververser langwerpig

 

 

 

 

 

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *