Doelgroepen en bijwerkingen coronavaccin van Pfizer en BioNTech

Het Pfizer vaccin uitgebreid getest in een onderzoek met 44.000 mensen en werkt bij 95% van de gevaccineerde mensen.  Bij zo’n grote groep proefpersonen zijn er natuurlijk altijd mensen die ernstig ziek worden of die overlijden in de maanden dat een onderzoek loopt. De vraag is of dat meer is dan onder normale omstandigheden. Er werd vergeleken met een grote groep mensen die niet het vaccin kregen maar een zoutoplossing. Daaruit bleek dat niet meer mensen in de placebogroep overleden of ernstig ziek werden. Sommige mensen hebben tijdelijk last van lichte bijwerkingen.  

Mogelijke bijwerkingen vaccin

Niet iedereen krijgt bijwerkingen. Sommige mensen krijgen wel last van een bijwerking, maar die duurt hoogstens een paar uur tot paar dagen. De reden voor bijwerkingen is dat het vaccin een reactie van het lichaam oproept. Dat moet ook, want als een vaccin niets zou doen, zou het niet werken. Het lichaam reageert op vergelijkbare manier waarop het een ziekmakend virus zou bestrijden. De ene persoon merkt hier meer van dan de andere. 

De meest gemelde bijwerkingen

 • Pijn en roodheid bij de prikplaats 
 • Vermoeidheid 
 • Hoofdpijn

Minder vaak voorkomende bijwerkingen

 • Spierpijn 
 • Rillingen 
 • Gewrichtspijn 
 • Koorts 

Ouderen hadden minder bijwerkingen

Het vaccin gaf minder en mildere bijwerkingen bij de deelnemers die ouder dan 56 jaar waren, dan bij jongere deelnemers. De bijwerkingen waren in het algemeen mild en gingen na een paar dagen weer over. 

Het vaccin werkte ook goed bij mensen met longaandoeningen, diabetes en hoge bloeddruk.

Vaccin is nog niet voor iedereen

Het vaccin is nog niet bewezen werkzaam en veilig bij kinderen jonger dan 16 jaar, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.

1x inenten kan werken, maar 2x is optimaal

Je krijgt twee maal een prikje met het vaccin. De tweede prik krijg je drie weken na de eerste prik. Zeven dagen na de 2e prik  biedt het de maximale bescherming tegen corona covid19. Maar zelfs na het eerste vaccin werkt de bescherming tegen covid19 bij 52 procent van de mensen. 

Week na 2e prik pas volledig werkzaam

Je bent niet direct na het prikken beschermd tegen corona covid19. Je lichaam heeft tijd nodig om antilichamen en witte bloedcellen te maken die beschermen tegen het virus. Zeven dagen na de 2e prik is 95 procent van de mensen beschermd: de hoeveelheid antilichamen is dan vergelijkbaar met die van mensen die covid19 gehad hebben.

Ook nuttig na corona ziekte

Men gaat er van uit dat mensen die al door corona besmet zijn geweest en daarvan ziek zijn geworden ook baat bij vaccinatie kunnen hebben. Omdat dan het lichaam weer een recentere en misschien wel betere boost tegen het virus opdoet.

Voorkomt het vaccin verspreiding van het virus?

Het is nog onbekend of vaccin verspreiding helemaal stopt. Het vaccin voorkomt dus geen besmetting. Maar het  voorkomt wel ziekte. Je lichaam heeft verdediging opgebouwd. Minder ziekte betekent wel veel minder kans op verspreiding. Want wie weinig of niet ziek wordt, verspreidt minder. Totdat we echt weten dat het virus niet meer rondgaat, blijven maatregelen als afstand, ontsmetten en mondkapjes belangrijk.

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *