De Zuid-Afrikaanse Corona-variant verspreidt zich sterk in Tirol (Oostenrijk)

Oostenrijk waarschuwt voor reizen naar Tirol vanweg Zuid-Afrikaanse Corona-variant

De Zuid-Afrikaanse Corona-variant verspreidt zich sterk in Tirol. Daarom stond er zelfs een sluiting van de Oostenrijkse deelstaat op stapel. Maar waarschuwt men voorlopig alleen voor onnodig reizen.

Tirol is een zeer populaire Alpen-toeristische regio van Oostenrijk en wordt begrensd door Duitsland , Zwitserland, Liechtenstein en Italië. Als deze variant in Tirol is, is het waarschijnlijk overal in Centraal-Europa. En dat is zorgelijk.

Het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid heeft geweigerd de grens met de regio Tirol te sluiten omdat de hotellobbyorganisatie van Tirol dreigt alle hotels te heropenen als het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid de grens met Tirol sluit.  Dit zou niet nodig moeten zijn  daar Oostenrijk een buitengewoon genereuze covid19 noodhulp  heeft. Deze noodhulp is voor inwoners en bedrijven, waarbij enorme geldinjecties om het hoofd boven water te houden gedaan worden. Daarom is er geen acute reden om het stoppen van de  pandemie niet voorrang te geven.

Oostenrijk heeft wel met onmiddellijke ingang een reiswaarschuwing afgegeven voor de deelstaat Tirol vanwege de corona situatie, die als explosief wordt beschouwd.

Recentelijk heeft de meer besmettelijke Zuid-Afrikaanse coronavirusvariant zich sterk verspreid in Tirol. “Daarom moet er alles aan worden gedaan om te voorkomen dat deze mutaties zich steeds verder verspreiden”, zei bondskanselier Sebastian Kurz. Hij riep op om reizen naar Tirol “tot het absolute minimum te beperken”.

Daarnaast roept het kabinet alle vakantiegangers die de afgelopen twee weken in Tirol zijn geweest op om een ​​coronatest te doen. Reizigers uit Tirol moeten ook worden getest voordat ze naar een andere deelstaat reizen. Aanvullende maatregelen zijn op elk moment mogelijk.

Oxford-AstraZeneca vaccin werkt niet goed tegen  Zuid-Afrika corona variant

Triest is dat de belangrijkste pijler van Oostenrijk tegen Covid19  het Oxford-AstraZeneca vaccin is. Maar waarvan afgelopen weekend bekend werd dat dit vaccin meestal niet geweldig effectief is tegen de  Zuid-Afrika variant van het Corona virus.

De deelstaatregering stelt kleine bepekende maatregelen voor

Oostenrijk, Corona besmettingen gevaarlijke Zuid-Afrika variant / 9 februari 2021

Volgens deskundigen zijn er nu 400  gevallen waarvan 293 bevestigd van de Zuid-Afrikaanse mutatie in Tirol, vooral in het district Schwaz. Deskundigen riepen daarom op om in ieder geval individuele gebieden te isoleren. De B1351-variant veroorzaakt mogelijk ook een uitbraak onder de Oostenrijkse strijdkrachten, met één Tiroler soldaat gekoppeld aan 9 besmettingen.

Reizen van en naar Tirol in de komende tien dagen is alleen mogelijk met coronatesten. De deelstaatregering van Tirol stelde slechts een zeer kleine beperking voor, zoals het testen van degenen die een kabelbaan Bergkabelbaan gebruiken. Gasten zullen dus een negatieve coronatest moeten laten zien om kabelbanen te gebruiken. Daarnaast moeten er landelijke coronatesten komen in wijken waar het virus vaak is aangetroffen.

Een centrale vraag is ook of de focus vooral op Tirol ligt, omdat het land op grote schaal onderzoek doet naar de besmettingssituatie. En Tirol de pionier op het gebied van sequencing in Oostenrijk is, en daarom de meest complete en uitgebreide gegevens heeft die momenteel beschikbaar zijn.

Grenssluitingen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn had eerder gewaarschuwd voor alle onnodige toeristenreizen naar Oostenrijk. Heel Oostenrijk – met uitzondering van de exclaves Jungholz en Kleinwalsertal – is nu een risicogebied.

De premier van Beieren, Markus Söder (CSU), zorgde voor een sluiting van de grenzen met Tirol. Beieren was het met bondskanselier Angela Merkel en minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer eens dat dit aan Duitse zijde nodig was”. Elk grensverkeer om toeristische redenen of om te winkelen moet worden vermeden. “Dit wordt nauwer gecontroleerd met grenscontroles en prikacties. Mocht het risico toenemen, dan mogen grenssluitingen met Tirol geen taboe zijn.”

Söder zei dat hij zich grote zorgen maakte over de virusmutaties. Deskundigen beoordeelden de Zuid-Afrikaanse mutatie als gevaarlijker dan de Britse. “Het beloop van de ziekte zou ernstiger zijn en de weerstand tegen vaccinaties zou hoger zijn. Deze mutatie kan ons een heel eind terugbrengen.” Nu kan het zijn dat er vanuit Tirol weer een groter besmettingsrisico is voor Beieren.

Slechte timing

De timing is slecht. Oostenrijk heeft recent bijna al zijn eerdere  Covid19 lockdown-regels opgeheven. Er is alleen een avondklok. Restaurants en hotels zijn gesloten, maar al het andere is open, inclusief scholen. Daar deze variant zeer besmettelijk is lijkt een dramatisch vervolg voor handen.

Het doet denken aan maart 2020 de Ischgl uitbraak

Deze uitbraak doet jammer genoeg erg denken aan maart 2020, toen een Tirools dorp een enorme uitbraak had in het skigebied Ischgl. Wat daarna de rest van Europa besmet heeft door een enorm groot superspreading-evenement.  De Ischgl-uitbraak vorig jaar leidde tot epidemieën in 45 landen over de hele wereld.

Dit zou nu zomaar weer kunnen gebeuren. Maar deze keer met de gevaarlijkere B1351 corona variant,  die grotendeels resistent is tegen de werking van vaccins of eerdere corona besmettingen.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *