De besmettelijkere Britse mutatie coronavirus, is ook in Nederland

UK virus tot 70 procent meer besmettelijk

19 dec. 2020. Deze nieuwe variant van het corona covid19 virus is tot 70 procent meer besmettelijk, volgens de virologen uit de UK. de Britse premier Boris Johnson kondigde zaterdagavond strenge lockdown-maatregelen aan in Londen en het zuidoosten van Engeland. Daar verspreidt de nieuwe variant van het virus zich erg snel. Het vaccineren van de bevolking is volgens de Britse minister van volksgezondheid Matt Hancock, nu nog belangrijker.

Het lijkt erop dat mensen met de nieuwe variant veel meer virus in hun keel/neus hebben. Mensen met veel virus kunnen een ‘superspreader’ zijn.  

De Britse mutatie van het coranavirus is veel sneller overdraagbaar en is moeilijker detecteerbaar, volgens de regering. Het RIVM heeft de regering geadviseerd  toegang en verspreiding van deze virusstam vanuit de UK zo veel mogelijk te beperken. Niets wijst erop dat coronavaccins minder effectief werken tegen de nieuwe variant van het virus.

Het kabinet heeft besloten vanaf zondagochtend geen vliegverkeer vanuit het de UK meer toe te laten. Het verbod op vluchten met passagiers uit de UK is op 20 december om 6.00 uur ingegaan en zal tot  1 januari gelden. Het vliegverbod geldt niet voor vrachtvervoer.

Met de nieuwe variant kunnen er dus beduidend meer mensen zijn die veel anderen besmetten. Daardoor kunnen de besmettingen flink toenemen. De bestaande maatregelen kunnen nog steeds voldoende zijn, maar het naleven wordt wel belangrijker.

Dit virus al in begin december aangetroffen in Nederland

Begin december is bij een besmette persoon in Nederland deze besmettelijkere virusvariant aangetroffen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het nog wel mogelijk is om met de auto, boot of trein vanuit de UK naar Nederland te reizen. Dat wordt afgeraden, tenzij de reis “strikt noodzakelijk” is. Mensen die in de UK zijn geweest moeten in Nederland tien dagen in thuisquarantaine blijven.

Na het schrijven van dit artikel volgden andere maatregelen.  Hieronder komen door ons gesignaleerde maatregelen.

Belgie: Vanaf maandag 0.00 uur rijden er geen Eurostar-treinen meer van en naar London. Dan gaan de Belgische grenzen voor 24 uur dicht voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Ondertussen blijven de veerboten van ferrymaatschappijen Stena Line en DFDS varen.

Italie : Italië legt ook het vliegverkeer met Verenigd Koninkrijk stil.

Oostenrijk wil vliegtuigen uit Groot-Brittannië weren.

EU reisbeperking en mogelijke oplossing

Uiteindelijk hebben alle EU landen de grenzen over water en door de lucht (tijdelijk) afgesloten. Men zoekt naar oplossingen zoals chauffeurs testen voordat ze weer op in de EU toegelaten worden.

Zuid Afrika mutatie corona

Ook tegen  Zuid Afrika heeft reisbeperkingen doorgevoerd omdat daar een besmettelijkere mutatie gesignaleerd heeft. Van deze mutatie vermoed men dat deze gevaarlijker is voor kinderen.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *