Dagelijkse voorzorgsmaatregelen bij Corona Covid-19

Heb een plan voor als je ziek wordt

Blijf in contact met anderen via telefoon of e-mail. Mogelijk moet u hulp vragen aan vrienden, familie, buren, gezondheidswerkers, etc. als u ziek wordt.
Bepaal wie u kan helpen als uw verzorger ziek wordt.

Als COVID-19 zich verspreidt in uw gemeenschap, neem dan extra maatregelen om afstand tussen uzelf en andere mensen te creëren om uw risico op blootstelling aan dit nieuwe virus verder te verkleinen.

Neem dagelijkse voorzorgsmaatregelen :

 • Vermijd direct contact met zieke mensen
 • Overweeg manieren om voedsel bij u thuis te laten bezorgen via familie-, sociale of commerciële netwerken.
 • Maak je handen vaak schoon. Was uw handen vaak gedurende ten minste 20 seconden met water en zeep, vooral na het snuiten van uw neus, hoesten of niezen, of nadat u op een openbare plaats bent geweest.
 • Als zeep en water niet beschikbaar zijn, gebruik dan een handdesinfecterend middel dat ten minste 60% alcohol bevat. Je kunt hiervoor ook spiritus gebruiken.
 • Vermijd, voor zover mogelijk, het aanraken van veel aangeraakte oppervlakken op openbare plaatsen, zoals  liftknoppen, deurkrukken, leuningen, mensen geen hand geven, enz. Gebruik een tissue of je mouw om je hand of vinger te bedekken als je iets moet aanraken.
 • Was uw handen na het aanraken van oppervlakken op openbare plaatsen.
 • Raak uw gezicht, neus, ogen enz. Niet aan.
 • Je mobiele telefoon en tablet regelmatig ontsmetten met bijvoorbeeld een spiritus oplossing.
 • Reinig en desinfecteer uw huis om ziektekiemen te verwijderen: Regelmatig vaak aangeraakte oppervlakken reinigen (bijvoorbeeld: tafels, deurknoppen, lichtschakelaars, handgrepen, bureaus, toiletten, kranen, gootstenen en mobiele telefoons)
 • Spaar en plak je zegels? Deze Spaarzegels niet likken. Maar gebruik een nat sponsje of nat doekje en dep daarop de zegels voorzichtig.
 • Vermijd drukte, vooral in slecht geventileerde ruimtes. Uw risico op blootstelling aan respiratoire virussen zoals COVID-19 kan toenemen in drukke, gesloten omgevingen met weinig luchtcirculatie als er mensen in de menigte zijn die ziek zijn.
 • Vermijd alle niet-essentiële reizen. Blijf zoveel mogelijk thuis.

 

 

Ibuprofen en naproxen bij covid-19 coronavirus

Het klopt niet dat het innemen van ibuprofen een besmetting met het coronavirus zou verergeren. Dat wordt zo nu en dan onterecht beweerd. Ook Marcel Bouvy, hoogleraar farmaceutische patiëntenzorg aan de Universiteit van Utrecht, maakt duidelijk dat dergelijke pijnstillers NIET een corona besmetting verergert. Onderwijl is bevestigt door diverse binnenlandse en buitenlandse experts dat geen enkele pijnstiller de infectie bevordert.

Naproxen en ibuprofen behoren tot dezelfde groep pijnstillers. Ze werken koortsverlagend en helpen om de symptomen bij lichte klachten te bestrijden.  Maar er bestaat nog geen goed medicijn is tegen het coronavirus.  Naproxen (Aleve) werkt snel en het langst.

Er zijn van Aleve met Naproxen twee sterkten te koop :
De lichtere variant = Aleve Classic 220mg Tabletten
De zwaardere variant = Aleve Select 275mg Tabletten

Wij raden vooral naproxen aan. Omdat dit middel het langste werkt (12 uur).  Maar ibuprofen  (8 uur goed werkend) is ook prima. Af te raden is om diclofenac te kopen. Want dat verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en maagdarmbloedingen verhoogt in vergelijking met ibuprofen of naproxen.

Lees hier meer over deze producten in het artikel : Diclofenac/Voltaren geeft meer hart- en maagdarmproblemen dan andere pijnstillers.


Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

 • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
 • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
 • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
 • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
 • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
 • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *