Covid19 vaccins: Zijn er langdurige negatieve effecten? kijk naar het verleden!

Wat weten we over eventuele effecten op de langere termijn van de nieuwe covid19-vaccins? In dit artikel is Mark Toshner, arts en docent aan de Universiteit van Cambridge aan het woord.

Samenvatting :
Als je naar elk vaccin kijkt dat ooit is ontwikkeld, zie je een duidelijk patroon. Bijwerkingen zijn overwegend van korte duur. Eén of  twee doses bevorderen snel een immuunreactie. Als de toezichthouders een vergunning voor covid19 vaccins verlenen, kun je er van uit gaan dat de risico’s voor jou van op krijgen van een covid19 besmetting zeker heel veel groter zullen zijn, dan de risico´s die een vaccin meebrengt. 

Mening en ervaring van een arts

Er wordt mij over vaccins vaak gevraagd hoe het zit met de effecten daarvan op de lange termijn. Belangrijk om eerlijk te zijn. Niemand weet het nog. Maar de beste manier om de toekomst te begrijpen, is door naar het verleden te kijken.

Een duidelijk patroon bij alle ontwikkelde vaccins

Dus als je naar elk vaccin kijkt dat ooit is ontwikkeld, zie je een duidelijk patroon. Bijwerkingen zijn overwegend van korte duur. Het is ingebouwd in hoe vaccins werken. Eén of  twee doses bevorderen een immuunreactie op korte termijn wat ons lichaam voorbereidt  om infecties die later plaatsvinden tegen te gaan.

De meeste mensen hoeven er waarschijnlijk niet eens over na te denken wanneer ze  hun griepprik krijgen. Laten we eerlijk zijn, wie heeft het bewijs voor griepprikken zelf gelezen (ik niet). Het is zo normaal en gebruikelijk om die te krijgen wanneer je binnen de doelgroep valt. Ik voel me daarna een beetje minder lekker gedurende 2 dagen. Ik klaag wat tegen mijn vrouw hierover en ga dan verder met leven.

Hoe zit het dan met bekende voorbeelden?

Antivaxxers gebruiken 2 voorbeelden om je bang te maken voor vaccins. De autisme-claim  is zo gemakkelijk te ontmaskeren dat ik daar geen tijd aan ga verspillen. Ga het bewijs googlen dat zeer solide is. [Red. :  Er is geen verband tussen vaccinaties en autisme]

Narcolepsie bij Mexicaanse griep is het andere argument. Ik werk in hetzelfde ziekenhuis als het team dat dit verband heeft ontdekt.

Er zijn er goede redenen om aan te nemen dat dit verband er was.  (Geen punt van discussie). Maar het komt voor bij ongeveer 1 op 50000 vaccinaties. Je moet meerdere miljoenen mensen inenten om dit te ontdekken. Conventionele testen voor vaccins zouden dat nooit opgepikt hebben.

Daarom stoppen we niet met het melden van bijwerkingen. Zelfs niet als vaccins op grote schaal worden gebruikt. Bovendien waren deze bijwerkingen in feite sowieso niet “lange termijn”. Deze diagnoses werden allemaal binnen enkele maanden na het vaccin gesteld (en zo legden men een verband).

Nieuwe techniek eerder superveilig

Sommige covid19 vaccins maken gebruik van een nieuwere techniek, wat sommige mensen bang maakt. In theorie zouden  deze mRNA-vaccins juist superveilig moeten zijn omdat mRNA heel snel afbreekt (en dat veroorzaakt tevens de problemen waarvoor (zeer) koude opslag nodig is). Deze vaccins moeten net als de rest voldoen aan de strenge test- en controle eisen voordat ze onder de bevolking verspreid worden.

[Red. : Aan de huidige onderzoeken van de twee mRNA vaccins die het eerst op de markt komen hebben tot nu toe (21-11-2020) in totaal pakweg 75000 mensen deelgenomen.  Men heeft geen nare blijvende reacties waargenomen. Wel kunnen mensen een paar dagen zich wat minder lekker voelen]

langdurige nadelige effecten zijn heel erg zeldzaam

Om een ​​lang verhaal kort te maken. Vaccins met langdurige nadelige effecten zijn heel erg zeldzaam. Maar ik kan je niet zeggen dat dit nooit gebeuren.  Ik kan je alleen zeggen dat de kans heel, heel, heel klein is. Wat ik je wel met zekerheid kan zeggen is, dat als de toezichthouders een vergunning voor covid10 vaccins verlenen, de risico’s voor jou van op krijgen van een covid19 besmetting zeker groter zullen zijn.

Bekijk de gegevens over vaccins tegen de tijd dat ze naar buiten komen. Wanneer  je je zorgen maakt, blijf dan de ontwikkelingen volgen.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *