Covid19 antivirale werking Resveratrol & Pterostilbeen bevestigd in onderzoek

IC-arts vertelt bij Jinek over Resvertrol

Misschien herinner je nog dat in mei  Peter van der Voort, IC arts bij het UMC bij Jinek (RTL)  in het programma was. Hij vertelde indertijd over het relatief goedkope voedingssupplement Resveratrol dat mogelijk een positieve werking had op de symptomen bij een Covid-19 infectie. Hij vertelde ook dat de werking nog niet bewezen was voor Corona Covid-19. Maar dat de kans groot was op dat dit middel een positieve uitwerking voor een Covid19 geïnfecteerde patiënt zou kunnen hebben. Hetzelfde geldt voor Pterostilbeen.  Resveratrol en Pterostilbeen hebben vergelijkbare eigenschappen. Verder wordt Pterostilbeen makkelijker opgenomen in de lichaamscellen.

Vrij snel na Jinek uitzending kwamen er kritische reacties vanuit de medisch wereld. De kritiek was dat hoewel de werking van Resveratrol bekend is,  dit nog niet bij Covid19 infectie is aangetoond in een wetenschappelijk onderzoek. Men vond dat Peter van der Voort daarom niet voor de (wetenschappelijke onderzoeks-)muziek uit mocht lopen. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Virusremmende werking voor Corona Covid19

In het laboratorium hebben onderzoekers een krachtig virusremmende werking van Resveratrol en Pterostilbeen aangetoond.  Het onderzoek is gepubliceerd op Biorxiv.

Resveratrol remt SARS-CoV-2-infectie. Het onderzoek laat zien dat Resveratrol en Pterostilbeen krachtige antivirale activiteit vertonen tegen SARS-CoV-2 (=Covid19) in menselijke primaire bronchiale epitheelcellen.

Ze voegden eerst resveratrol en pterostilbeen toe aan eenvoudige dierlijke cellen met het Covid19 virus om te kijken welk effect dit zou hebben op de productie van nieuwe virusdeeltjes. Wat bleek: deze twee stoffen zorgden ervoor dat de virusproductie met maar liefst 99 procent werd geremd.

De volgende stap was testen op menselijke cellen. Uit gezonde vrijwilligers werden bronchiale epitheelcellen genomen. Dat zijn cellen die de luchtwegen bekleden, en in kweek gebracht. Ook daar zagen de onderzoekers een heel sterke remming van de virusproductie

Beide voedingssupplementen bleken actief in te werken in het beginstadium van de voortplantingcyclus van het Corona Covid19 virus. De antivirale activiteit bleek langdurig te zijn.

Tweeledige werking van Resveratrol en Pterosilbeen

Naast de antivirale werking hebben deze voedingssupplementen nog een voordeel.  Het laat de hormoonspiegel van leptine in het bloed dalen.

Waarom is het belangrijk dat bij Covid19 patiënten het leptinegehalte daalt?

Mensen met overgewicht hebben meer leptine in hun bloed vergeleken met mensen zonder overgewicht. Daarnaast zorgt de Corona Covid19 infectie voor bij coronapatiënten voor een extra verhoging van leptine in hun bloed. Het verhoogd percentage leptine kan mogelijk verklaren waarom sommige coronapatiënten sneller verslechteren dan andere.

Leptine reguleert de aanmaak van T-cellen van het immuniteitssysteem. Leptine resistentie zie je bij zwaarlijvige personen. Dat zou de hogere gevoeligheid voor luchtweginfecties en in het algemeen verminderde immuniteit kunnen verklaren. Daarnaast zorgt een verhoogde hoeveelheid leptine ook voor een groter risico op trombose. Trombose kan uiteindelijk ook leiden tot embolieën.

Dit hormoon leptine komt van nature in het menselijk lichaam voor. Het hormoon zorgt in het menselijk lichaam voor het verzadigde gevoel na het eten van een maaltijd. Bij mensen met overgewicht is deze hormoonhuishouding ontregeld. Het is bekend dat leptine trombose kan veroorzaken.

Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking. Het werkt gunstig op het ACE2 aangrijpingspunt van het Corona virus en zou ook daardoor een extra positieve invloed hebben.

Reversatrol of  Pterostilbeen bestellen

Een uitgebreid assortiment Reversatrol wordt via bol.com aangeboden.
Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post. Ook kun je Pterostilbeen extra sterk kiezen.

Resveratrol en Pterostilbeen zijn voedingssuppelmenten

Belangrijk is dus om je te realiseren dat Resveratrol en Pterostilbeen voedingssupplementen zijn.  Voor voedingssupplementen gelden anderen eisen dan voor geneesmiddelen.

Bijna alle voedingssupplementen kunnen risicoloos genuttigd worden. Bij enkele voedingssupplementen moeten mensen met speciale aandoeningen oppassen.  Meestal weten de mensen met dergelijke aandoeningen wat ze wel en niet mogen eten.

Van Resveratrol en Pterostilbeen is dus al van bekend dat ze niet gevaarlijk zijn om te nuttigen voor mensen met een normale gezondheid. Ze worden ook al meerdere jaren gebruikt. En zijn al voor langere tijd te koop bij diverse gezondheidswinkels.

Hier is het Resveratrol en Pterostilbeen onderzoek te vinden:
Resveratrol And Pterostilbene Potently Inhibit SARS-CoV-2 Infection In Vitro

Ook bij MERS Corona virus  is antivirale werking resveratrol al aangetoond

Bij een ander corona virus dat de ziekte MERS veroorzaakt werd al eerder waargenomen dat Resveratrol de ontstekingen kon remmen. Waarbij meer cellen van het lichaam overleefden. De onderzoekers nemen waar dat resveratrol in de nabije toekomst een potentieel antiviraal middel kan zijn tegen MERS-CoV-infectie. Onderzoek: Effective inhibition of MERS-CoV infection by resveratrol

Wel is er klinisch onderzoek nodig om te kijken of deze voedingssupplementen bij Covid19 patiënten voldoende antiviraal werken.

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *