Covid-vaccin mijlpaal – Pfizer vaccin biedt 90 procent bescherming

Het eerste effectieve coronavirusvaccin kan voorkomen dat meer dan 90% van de mensen Covid-19 krijgt, blijkt uit een voorlopige analyse. Het vaccin is getest op 43.500 mensen in zes landen . De deelnemers hadden verschillende achtergronden. Er zijn geen zorgen over de veiligheid, er zijn geen noemenswaardige bijwerkingen. De ontwikkelaars van het vaccin – Pfizer en BioNTech – zijn van plan om tegen het einde van de maand een spoedvergunning aan te vragen om het vaccin te gebruiken.

Een vaccin wordt – naast betere behandelingen – gezien als de beste manier om uit de beperkingen te komen die ons zijn opgelegd. Er zijn ongeveer een dozijn vaccins in de laatste testfase (fase 3-studie), maar dit is de eerste die enig resultaat laat zien.

Door deeltje van het virus kan ons lichaam leren

Het vaccin maakt gebruik van een volledig experimentele benadering. Hierbij wordt een deel van de genetische code van het virus wordt geïnjecteerd, met als doel immuunsysteem te trainen.  Eerdere onderzoeken toonden aan dat het vaccin het lichaam traint om het coronavirus te bestrijden, door beide antilichamen en T-cellen aan te maken.

Twee maal vaccin inenten

Er zijn twee doses nodig, met een tussenpoos van drie weken. De onderzoeken – in de VS, Duitsland, Brazilië, Argentinië, Zuid-Afrika en Turkije – tonen aan dat 90% bescherming wordt bereikt zeven dagen na de tweede dosis.

Hoe werkt dit vaccin?

Het vaccin in kwestie is gebaseerd op genetisch materiaal, mRNA genaamd, dat de productie mogelijk maakt van de “spike-eiwitten” die aan de buitenkant van het coronavirus zitten. Dit eiwit speelt een sleutelrol bij het binnendringen van cellen. Het vaccin introduceert dit mRNA in het menselijk lichaam, waardoor menselijke cellen het spike-eiwit gaan produceren. Als reactie op deze eiwitten produceert het lichaam antilichamen en worden andere immuunroutes geactiveerd, die beschermen tegen infectie.

Einde 2020 worden eerste doses geleverd

Pfizer verwacht tegen het einde van dit jaar 50 miljoen doses te kunnen leveren en tegen het einde van 2021 ongeveer 1,3 miljard. Er zijn wel grote logistieke uitdagingen, aangezien het vaccin in ultrakoude opslag moet worden bewaard bij minder dan 80 ° C.  Het gaat in de koelkast maar twee dagen mee. Vaccins die door andere bedrijven ontwikkeld worden hebben niet dergelijke eisen en kunnen bij veel lagere temperatuur en veel langer bewaard worden.

Er zijn ook vragen over hoe lang de immuniteit duurt en de bedrijven hebben geen uitsplitsing van de effectiviteit van het vaccin in verschillende leeftijdsgroepen gepresenteerd.

De op dit moment bekend gemaakte gegevens zijn niet de definitieve analyse. Het bedrijf meldt in deze voorlopige resultaten 94 infecties in een groep van 43.500 personen. De klinische fase eindigt als er 164 besmettingen zijn geteld; het minimum dat is gesteld door de Amerikaanse gezondheidsautoriteit FDA om te kunnen zeggen of een vaccin effectief is. De precieze effectiviteit van het vaccin kan veranderen wanneer alle resultaten worden geanalyseerd. Daarnaast heeft Pfizer natuurlijk ook een toelating tot de Europese markt nodig, waarvoor een aparte procedure geldt.

De farmaceut zegt dat ze tegen de derde week van november voldoende veiligheidsgegevens zullen hebben om hun vaccin naar de toezichthouders te brengen.  Daarna wil het bedrijf een aanvraag indienen bij de FDA om het vaccin op de markt te brengen. Tot die tijd is het voor landen niet mogelijk om met vaccinatiecampagnes te beginnen. Om tijd te besparen werd al begonnen met de productie van het vaccin voordat bekend was of het wel effectief was. De EU, waaronder Nederland, hebben ook een grote bestelling bij Pfizer gedaan voor dit vaccin.  Nederland heeft voor volgend jaar 11,7 miljoen vaccins besteld.

Deze ontwikkeling is een opluchting, Maar er is nog een lange weg te gaan voordat vaccins echt een verschil gaan maken.

Europese Commissie koop vaccins in voor lidstaten

De Europese Commissie neemt voor Nederland en andere deelnemende lidstaten de aankoop van covid-19 vaccins voor haar rekening. Hierbij streeft ze er naar om verschillende typen kandidaat-vaccins aan te schaffen. Tot nu toe heeft de Europese Commissie met zes vaccinproducenten afspraken gemaakt voor de aankoop van vaccins. Dit garandeert dat de deelnemende Europese lidstaten vaccins ontvangen zodra deze op de markt komen. De verdeling van de aangekochte vaccins vindt plaats naar rato van het bevolkingsaandeel van de lidstaat in de Europese Unie. Op het moment dat de vaccins op de markt komen zullen er waarschijnlijk slechts geringe hoeveelheden beschikbaar zijn. Pas in de loop van 2021 zal, naar verwachting, een ruim voldoende voorraad vaccins voor de lidstaten van de EU beschikbaar komen.

Andere covid19 vaccins

Er zijn meer dan 170 vaccins in ontwikkeling, waarvan er 11 in fase 3- zitten – waaronder een mRNA-vaccin van het Amerikaanse bedrijf Moderna en het vaccin van Oxford University / AstraZeneca. De laatste gebruikt een andere strategie dan de Pfizer/BioNTech-benadering, waarbij het gen voor het spike-eiwit aan menselijke cellen wordt afgegeven via een chimpansee-verkoudheidsvirus dat is veranderd zodat het niet kan groeien en een infectie kan veroorzaken.

De resultaten van de  vaccinproef  met goede resultaten van farmaceut AstraZeneca AstraZeneca worden binnen enkele weken verwacht. Nederland heeft van het Oxford University /AstraZeneca  vaccin 11,7 vaccins besteld, met een optie voor 3,9 miljoen.

De resultaten van de  vaccinproef  Moderna worden in begin 2021 verwacht. Nederland heeft 3,1 miljoen besteld met een optie voor extra 3,1 miljoen.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *