COVID-test thuis kan infecties over het hoofd zien

Rustem F. Ismagilov

De COVID-thuistest, die een infectie kan identificeren met een eenvoudig uitstrijkje van de neus, wordt nog steeds gebruikt om een ​​infectie met het SARS-CoV-2-virus vast te stellen en de verspreiding ervan te voorkomen.

Negatief zou vaker positief getest moeten zijn

Onderzoek uitgevoerd bij Caltech laat zien dat in veel gevallen de snelle thuistest waarbij een neusuitstrijkje wordt gebruikt, valse negatieven opleveren.  Dan lijkt het alsof een persoon infectievrij is. Maar in andere delen van hun luchtwegen kan het wel wemelen van het virus.

Dat werd ontdekt in het laboratorium van Rustem Ismagilov , Ethel Wilson Bowles en Robert Bowles Professor of Chemistry and Chemical Engineering. Dit te lezen in een paper dat gepubliceerd in het tijdschrift Microbiology Spectrum op 15 juni.

De onderzoekers onderzochten de virale ladingen op drie plaatsen in het menselijk lichaam tijdens een COVID-19-infectie: de neus, de keel en de mond. Omdat de neus, keel en mond zo nauw met elkaar verbonden zijn, zou men op die locaties vergelijkbare virusniveaus kunnen verwachten. Dat blijkt niet zo te zijn.

De onderzoekers zagen dat bij de meeste mensen het virus eerst in hun keel en speeksel verschijnt. En daarna, soms dagen later in hun neus.

Aan het begin van de pandemie was de gouden standaard voor testen het diepe neusuitstrijkje (PCR-test) dat werd afgenomen door een medische professional. Dat was zeer gevoelig en nauwkeurig, maar voor veel mensen oncomfortabel en langzamer om resultaten te weten te komen. Naarmate de pandemie vorderde, vertrouwden mensen steeds meer op snelle thuis-neus -antigeentesten. Die kunnen worden uitgevoerd zonder de hulp van een medische professional en resultaten opleveren in slechts 15 minuten.

In hun studie ontdekten de Caltech-onderzoekers echter dat de meeste mensen een vertraging van enkele dagen vertoonden tussen het moment waarop het virus voor het eerst in de keel of het speeksel verscheen en het moment waarop het in de neus verscheen. Belangrijk is dat 15 van de 17 studiedeelnemers ten minste een dag voorafgaand aan een positieve antigeentest hoge en vermoedelijk besmettelijke virusniveaus hadden.

Bij één persoon waren de virusniveaus in keeluitstrijkjes extreem hoog en vermoedelijk besmettelijk gedurende bijna twee weken, terwijl de virale belasting van neusuitstrijkjes niet detecteerbaar was of zo laag bleef dat ze alleen door een zeer gevoelige PCR-test zouden zijn gedetecteerd. Deze persoon testte nooit positief op haar dagelijkse antigeen thuistesten.

Antigeentesten hebben twee belangrijke beperkingen: “Ten eerste testen ze alleen op virussen in de neus, ook al is bekend dat het SARS-CoV-2-virus in de mond zit, en in feite tonen talloze onderzoeken aan dat het vaak opduikt. dagen eerder in de mond. Ten tweede hebben deze sneltesten een lage gevoeligheid, wat betekent dat er veel virus nodig is om een ​​positief resultaat aan te geven. Men gaat ervan uit dat deze testen positief zullen zijn als mensen besmettelijk zijn, maar uit talloze studies blijkt dat dit niet altijd waar is.

Dat betekent dat thuistests kunnen aangeven dat een persoon negatief is voor het virus, ook al zijn ze daadwerkelijk geïnfecteerd – en zelfs op dit moment besmettelijk.

Omdat thuistesten alleen zijn goedgekeurd voor neusuitstrijkjes en een lage gevoeligheid hebben, wordt de juiste detectie van infectie door die tests vaak enkele dagen vertraagd.

Deze bevindingen kunnen de ontwikkeling van thuistestkits stimuleren die zowel de neus als de keel bemonsteren. Dergelijke tests zijn gebruikelijk in andere delen van de wereld, zoals het Verenigd Koninkrijk.

Dit is ook de reden waarom een aantal mensen eerst een keelswab doet, en direct daarna een neusswab. Om zowel op virus van keel en neus te testen. Je kan dit in feite dus al doen met bestaande voor de neus bedoelde testen.

Mensen raken nog steeds besmet met COVID. We zien nog steeds golven en we zien nog steeds de ontwikkeling van nieuwe varianten.

Daily SARS-CoV-2 Nasal Antigen Tests Miss Infected and Presumably Infectious People Due to Viral Load Differences among Specimen Types.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *