Covid is geen griep: wereldwijde levensverwachting afgenomen

In tegenstelling tot griep infecteert SARS-CoV-2 via je bloed cellen door het hele lichaam. Het is ook een stollingsziekte die vaatschade, embolieën, beroertes en hartproblemen veroorzaakt. Griepvirussen veroorzaken over het algemeen geen systemische (bloedoverdraagbare) infecties bij mensen. Het risico op gevaarlijke bloedstolsels (o.a. hartaanval, beroerte, longembolie en trombose) is na covid-19 fors verhoogd blijkt uit meerdere onderzoeken. Covid kan ook hypoxie, nierfalen, schade aan darmen, schade aan de lever, schade aan het zenuwstelsel waaronder hersenen veroorzaken.  Ook is het risico op diabetes na Covid-19 infectie verhoogd  in alle leeftijdsgroepen, ook bij kinderen. Het covid virus kan bijna alles in het lichaam aanvallen met verwoestende gevolgen.  COVID-19 is een veel complexere ziekte. Er van uit gaan dat Covid met griep te vergelijken is, kost enorm veel levens. Het is tijd om wakker te worden.  Een Nederlands onderzoek waarbij 13.000 mensen onderzocht werden, laat zien dat 12,7% van Covid-patiënten longcovid krijgt. In de VS heeft 15% van de Amerikaanse volwassenen die geïnfecteerd waren met SARS-CoV-2 longcovid.

Covid is een ziekte die zo ernstig is dat de wereldwijde levensverwachting is afgenomen. Veranderingen in de levensverwachting treden alleen op als zeer grote aantallen mensen te vroeg overlijden. Geen enkele andere oorlog of ziekte heeft dat in meer dan 65 jaar gedaan, zelfs de hiv-pandemie niet. In de Verenigde Staten is de levensverwachting sinds 2019 met bijna drie jaar is gedaald.

Ook kinderen lopen groter risico

Er zijn ook kinderen die nooit meer goed herstellen na een Covid besmetting. Ook kinderen en tieners die Covid hebben gehad, lopen een groter risico op bloedstolsels, hartproblemen, nierfalen en diabetes type 1, volgens een rapport van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. Een grote Duitse studie toont aan dat kinderen eigenlijk evenveel last hebben van longcovid als volwassenen. Kinderen met Covid hebben een fors verhoogde kans op diabetes, heeft onderzoek van de CDC aangetoond.
Association of SARS-CoV-2 Infection With New-Onset Type 1 Diabetes
)
Een ander onderzoek van de CDC laat zien dat kinderen en adolescenten die covid-19 hebben gehad hebben, lopen ongeveer 2 x zo hoog risico op longembolie, myocarditis, cardiomyopathie, veneuze trombose en hebben een 20-30% verhoogd risico op T1-diabetes en nierfalen.

Corona is de gevaarlijkste infectie ziekte voor kinderen. Veel gevaarlijker nog dan Influenza in 1918.

Artsen ontdekten dat sommige doodgeborenen het gevolg waren van COVID-infiltratie die rechtstreeks de placenta infiltreerde, een aandoening die SARS-CoV-2-placentitis wordt genoemd. Er werden zelfs gevallen gevonden bij mensen van wie de COVID-symptomen mild waren of niet bestonden. Niet-gevaccineerde vrouwen die tijdens de zwangerschap COVID-19 opliepen, hadden een hoger risico op doodgeboorten. Ze hadden ook meer kans om te worden opgenomen op de intensive care, vroeg te bevallen of te overlijden.

Mensen sterven eerder

Covid doodt grote aantallen mensen, zowel direct als indirect. In dit tempo kunnen we verwachten dat we tegen het einde van het jaar nog veel meer levens zullen verliezen. Elke (extra) SARS-CoV-2-herinfectie veroorzaakt een ernstiger ziekte.  Dergelijke herinfecties verdubbelen het risico op bloedstolsels, longschade en overlijden.

Ook in Nederland hebben we sinds de start van de Pandemie met grote oversterfte (momenteel zo’n  50000) te maken. Mensen sterven eerder dan ze anders zouden hebben gedaan, wat betekent dat onze levensverwachting daardoor korter wordt.

Daarnaast is er Longcovid en wat we tot nu toe weten over de effecten daarvan op de longen, het hart, de hersenen (o.a. geheugenproblemen), de nieren en het immuunsysteem. Longcovid treft mensen van elke leeftijd en het kan een oorzaak zijn van aanhoudende malaise, arbeidsongeschiktheid. Terwijl sommige mensen herstellen, doen anderen dat niet.
Longcovid treft ten minste 4% van degenen die besmet zijn met Omicron, inclusief degenen die zijn gevaccineerd en degenen met een milde initiële ziekte. Herinfectie zal steeds meer voorkomen. Elke herhaalde ziekte verhoogt het risico op longcovid.

We moeten voorbereiden zijn en zo goed mogelijk omgaan met wat in feite een massale invaliderende ziekte is zonder bekende genezing of eindpunt.

Covid lijkt helemaal niet op griep

Covid lijkt niet op griep. En al helemaal niet op een verkoudheid. Het is zelfgenoegzaam en onrealistisch om Covid op dezelfde lijn als griep te te zetten, en te stellen dat  we met Covid op dezelfde manier zouden moeten leven als met griep. De statistieken laten een ander beeld zien. Ook zie je fundamenteel biologische verschillen tussen COVID-19 en griep.

Belangrijk is op dit moment dat de bestrijding van de pandemie niet afhangt van één interventie, zoals vaccineren.  Er is een strategie nodig die zich richt op het verminderen van de verspreiding van het virus. We weten nu dat de immuniteit tegen Omicron-infectie beperkt is en niet erg lang duurt en  ook nog wordt ingehaald door snelle virale evolutie.

Veel mensen zijn binnen paar maanden vatbaar voor herinfectie

Hoewel vaccinatie het risico op ernstige ziekten aanzienlijk vermindert,  en kans op besmettingen vermindert, vinden infectiegolven telkens opnieuw plaats. Veel mensen zijn binnen een paar maanden vatbaar voor herinfectie. Dit blijft op korte en lange termijn onze gezondheid, ons gezondheidssysteem en onze samenleving schaden. Het huidige personeelstekort en de problemen in de zorg zijn voorbeelden van de gevolgen.

In Nederland verbazingwekkende grote oversterfte gedurende de covidpandemie

Het CBS laat voor Nederland forse oversterfte cijfers zien tot nu toe. Socioloog Gijs van Loef heeft de Nederlandse situatie geanalyseerd: “In tegenstelling van wat wij regelmatig horen heeft Nederland in de EU een vrij jonge en relatief gezonde bevolking. Nederland is minder vergrijsd dan Spanje, Portugal en Italië, maar heeft toch een tamelijk hoge oversterfte. Grote landen als Frankrijk en Duitsland scoren slechter qua Population Health dan Nederland, maar kennen toch een veel lagere oversterfte dan wij. ”  zijn conclusie is dat op basis van de oversterfte cijfers Nederland een beroerd track record heeft opgebouwd.

Virusoverdracht drastisch te verminderen

Covid lijkt helemaal niet op griep. Het veroorzaakt op een veel grotere schaal schade. We moeten onze tactiek veranderen om de virusoverdracht drastisch te verminderen. Want nieuwe Corona varianten ontstaan- en verspreiden zich sneller wanneer het virus veel voorkomt en ze de nieuwe varianten ontwijken immuniteit steeds meer.

Naast een krachtigere informatiecampagne om de dekking van vaccinboosters te vergroten, moeten we investeren in binnenventilatie en luchtzuivering en actief de voordelen van het dragen van hoogwaardige mondkapjes in drukke binnenomgevingen promoten. We hebben ook een krachtige informatiecampagne nodig om ons bij de “net als de griep”-zoethouder weg te halen.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *