Coronavirus dringt hersencellen binnen

Het coronavirus richt zich vooral op de longen, maar ook op de nieren, lever en bloedvaten. Toch meldt ongeveer de helft van de patiënten neurologische symptomen, waaronder hoofdpijn, verwarring en delirium, wat het vermoeden geeft dat het virus ook de hersenen kan aanvallen.

Een nieuwe studie geeft bewijs dat bij sommige mensen het coronavirus hersencellen binnendringt om kopieën van zichzelf te maken. Het virus lijkt ook alle zuurstof in de buurt op te zuigen, waardoor naburige cellen doodgaan. Dit kan symptomen zoals delirium en verwarring veroorzaken.

Het is onduidelijk hoe het virus de hersenen bereikt of hoe vaak het dit spoor van vernietiging in gang zet. Infectie van de hersenen is zeldzaam, maar kan gebeuren. De onderzoekers vonden geen immuunreactie om het probleem bij de geïnfecteerde cellen waargenomen te verhelpen. Wat vreemd en  griezelig is.

Veertig tot zestig procent van de mensen met Covid hebben neurologische symptomen, waaronder delirium, verwarring, dementie. Een infectie in de hersenen kan enkele hiervan verklaren. En kan ook een rol spelen bij andere klachten die Covid patiënten soms hebben

Uit een eerder in juli gepubliceerd onderzoek bleek al dat sommige patiënten met Covid-19,  ernstige neurologische complicaties ontwikkelen, waaronder zenuwbeschadiging. Het coronavirus lijkt het aantal synapsen, de verbindingen tussen neuronen, snel te verminderen.

Het virus infecteert een cel via een eiwit op het oppervlak dat ACE2 wordt genoemd. Dat eiwit verschijnt door het hele lichaam en vooral in de longen, wat verklaart waarom longen een favoriet doelwit van het virus zijn.

Veertig tot 60 procent van de in het ziekenhuis opgenomen Covid-19-patiënten ervaart neurologische en psychiatrische symptomen, volgens dr. Robert Stevens, een neuroloog aan de Johns Hopkins University. Maar deze symptomen komen vermoedelijk niet allemaal voort uit de invasie van hersencellen door het virus. Ze kunnen het gevolg zijn van een alomtegenwoordige ontsteking door het hele lichaam.

Ontsteking in de longen kunnen bijvoorbeeld moleculen afgeven die het bloed kleverig maken en de bloedvaten verstoppen, wat kan leiden tot beroertes. Het is niet nodig dat de hersencellen zelf geïnfecteerd zijn om dat te laten gebeuren.

Onderzoek  :
Neuroinvasion of SARS-CoV-2 in human and mouse brain

 

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *