Corona vaccin boosters, beter effect dan 2 prikken en tegen Omicron

Wanneer je kijkt naar de cijfers over boosters die in de UK gegeven zijn,  dan zie je pas hoe enorm effectief het effect daarvan is. Hieronder zie je in de grafiek het effect van boosters van Astra Zeneca en Pfizer / Moderna vaccins. 

Grafiek gebaseerd op gegevens van de UK Health Security Agency

Controle onderzoeken en gegevens uit de echte wereld komen overeen. Boosters herstellen niet alleen bescherming tegen COVID. Ze werken beter dan twee doses van het vaccin.

Grafiek gebaseerd op gegevens van de UK Health Security Agency

Resultaat: afname van daling van de effectiviteit stopt, en effectiviteit zie je stijgen gaan bij de mensen die de booster gekregen hebben. Het lijkt erop dat de booster ongeveer 4 weken nodig heeft om volledig effectief te zijn, terwijl dat bij de 2e dosis veel korter is.

Het is niet duidelijk of de gesignaleerde verhoogde bescherming  uiteindelijk ook niet weer gaat afnemen. Daarover zijn nog niet veel gegevens bekend. Onderzoekers keken naar de antilichamen van de eerste persoon die een boost kreeg meer dan 8 maanden geleden. En zijn aantallen antilichamen zijn nog steeds hoger dan de test van de onderzoekers kan registreren.

Uit onderzoek van het Israëlische Tel Hashomer ziekenhuis blijkt dat de derde injectie meer antilichamen oplevert en dat deze antilichamen ook beter zijn in het voorkomen van ziekten. De booster bleek 92 procent effectiever tegen het ontwikkelen van een ernstige vorm van Covid19 vergeleken met wie maar twee spuitjes had gehad. En 81 procent effectiever in het voorkomen van overlijden.  Volgens de onderzoekers in Israel is de booster injectie van Pfizer 9 tot 10 maanden effectief en misschien zelfs langer.  Israël begon met zijn massale boostercampagne nadat het ontdekte dat de bescherming die werd geboden door zijn aanvankelijke campagne met twee doses vaccin na ongeveer vijf maanden begon af te nemen.

3e prik net zo goed bij mensen met slecht immuunsysteem

De 3e dosis mRNA heeft bij immuun gecompromitteerden een vergelijkbaar effect zoals bij de gemiddelde bevolking die nu boosters krijgt. Er worden vergelijkbare resultaten gezien. Mensen met een lage immuunrespons (< 50%) na 2x doses met covid19 mRNA vaccin, hadden baat bij een 3e prik.  NAb spiegels lieten gemiddeld 20 x zoveel neutraliserende antilichamen zien na de booster vaccinatie.

EMA keurt boosters zetten na 3 maand goed

De EMA heeft geconcludeerd dat boosteren vanaf 3 maanden kan. In de UK gebeurt dat al; in Oostenrijk na 4 maanden en Duitsland na 5. Maar niet In Nederland. Hier streven we er naar iedereen in de 7 maand geboosterd te hebben. Veel ouderen/hoogrisico mensen zijn dat aantal maanden allang voorbij denk aan 8 tot wel 11 maanden. Afname werking eerste twee vaccins moet bij deze mensen groot zijn.

Onderzoek in de VS

In een onderzoek  bij 33 personen gedaan in de VS zagen de onderzoekers  veel antilichamen  6-10 dagen na de booster:  antilichaamniveaus die de niveaus overschrijden na 2 doses vaccin, of besmetting + vaccin. Een vermindering van doorbraakinfecties en antilichaam-immuniteit die langer kan aanhouden dan na 2e vaccin. Van andere vaccins is bekend dat 2 doses met een tussenpoos van 6 weken, en booster na 6 maanden je meestal jaren vaccinatiebescherming hebt. Na het standaardvaccinatieregime was het antilichaamniveau ongeveer 32. Dit daalde tot 4 . Na de boost steeg dit tot 128. Hoe meer antistoffen, hoe beter. Zelfs bij een daling is de kans groter dat dit boven een effectief werkend niveau blijft.

Bij de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC kun je ook informatie over een onderzoek over boosters lezen. Onderstaande Grafiek geeft visueel het resultaat van dit onderzoek weer. Rood betreft mensen die niet de booster gehad hebben. Je ziet daarbij heel erg veel Covid19 besmettingen (rondjes). Het blauwe lijntje representeert mensen die wel de booster gehad hebben. Het aantal besmettingen ligt heel erg veel lager.  De effectiviteit tegen besmettingen van de booster is 95%.

Uit onderzoek blijkt : Werking boosters met Pfizer vaccin na 5 maanden na 2e vaccinatie, zorgt voor 90% minder mensen die overlijden.

 

Booster en omicron virus variant

Belangrijk Brits onderzoek naar Omicron laat voor het eerst duidelijker zien hoe besmettelijk de variant is. Bij 2x Pfizer vaccinatie daalt bescherming  tegen symptomatische infectie tot 34% na 4 maanden; bij Astra  Zeneca tot 0%. Na booster neemt de bescherming toe tot 75%. Vroege boostervaccinatie lijkt verstandig, waarschijnlijk noodzakelijk.
Effectiveness of COVID-19 vaccines against the Omicron (B.1.1.529) variant of concern


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8528081/

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.11.15.21266341v1

https://www.ft.com/content/8330da6c-031d-4613-8f55-5b0269eaac00 

https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2021-11-19/02-COVID-Perez-508.pdf

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.11.19.21266555v1

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2786096

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2115624

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *