Corona infectie geeft enige immuniteit, maar onbetrouwbaarder als vaccin

Onderzoek heeft consequent aangetoond dat de immuunrespons van natuurlijke infecties extreem variabel is en daardoor onbetrouwbaar. Van vaccins is daarentegen herhaaldelijk bewezen dat ze een zeer beschermende immuunrespons genereren. Er is een duidelijke consensus in de medische wetenschap dat het doormaken van het virus geeft niet de betrouwbare  immuniteit die het vaccin wel geeft.  De immuniteit tegen een andere variant dan gehad hebt is heel twijfelachtig, en ook hangt de immuniteit samen met hoe ziek je bent geworden. Weinig ziek geeft geen of weinig immuniteit.  Een ernstige ziekte die wel bescherming geeft, is gevaarlijk en wil je niet krijgen. 

De corona-vaccins zijn ook opmerkelijk veilig, met weinig ernstige bijwerkingen die uiterst zelden voorkomen . Een van de meest zorgwekkende bijwerkingen is myocarditis (ontsteking van de hartspier) . Maar het aantal myocarditis in de meest risicovolle groep (mannen van 12 tot 29 jaar) wordt geschat op 41 op een miljoen , en de gevallen zijn over het algemeen mild.

Als je dat vergelijkt met daadwerkelijke COVID-19-infecties – die zelfs bij jonge , gezonde mensen ernstige ziekten kunnen veroorzaken en aanhoudende, maandenlange symptomen kunnen veroorzaken bij maximaal de helft van de geïnfecteerde mensen –laat zien dat vaccins veiliger zijn. En ze zijn net zo veilig zijn voor mensen die eerder zijn hersteld.  Mensen die eerdere COVID-19 hadden hebben niet meer kans op ernstige bijwerkingen van vaccins dan mensen die niet eerder zijn geïnfecteerd, hoewel ze mogelijk wel meer lichte bijwerkingen kunnen krijgen.

Sinds het begin van de pandemie hebben onderzoekers keer op keer gezien dat de immuunrespons die wordt gegenereerd door SARS-CoV-2-infecties enorm variëren, met zwakkere reacties die worden gezien bij mensen met een milde ziekte en sterkere reacties bij mensen met een ernstige ziekte.

In een  ander onderzoek ontdekten onderzoekers die SARS-CoV-2-antilichamen bij herstelde mensen bestudeerden, dat het verschil tussen de hoogste en laagste niveaus met een factor van meer dan 1.000 varieerde. De onderzoekers zagen nog meer variabiliteit toen ze keken naar neutraliserende antilichamen – die waarvan bekend is dat ze aan het virus binden en voorkomen dat het cellen infecteert. Neutraliserende antilichaamniveaus bij herstelde mensen varieerden over een bereik van 40.000-voudig, en tot 20 procent van de mensen had geen detecteerbaar niveau van neutraliserend antilichaam.

Vaccins beter dan natuurlijke immuniteit in de strijd tegen COVID19!

Van covid herstelde niet gevaccineerde mensen hebben een 2x zo groot  risico om opnieuw geïnfecteerd in het ziekenhuis terecht te komen dan  gevaccineerden met een doorbraakinfectie.  Het verschil in risico was groter naarmate mensen ouder waren. Dat zeiden onderzoekers van de Amerkikaanse gezondheidsdienst CDC  op 5 november 2021 in het Morbidity and Mortality Weekly Report. Dit onderzoek is gebaseerd op meer dan 7000  patiënten. Deze patiënten kwamen met bij corona horende klachten in het ziekenhuis.

“De beste bescherming tegen COVID-19? Dat is gevaccineerd worden. En niet wachten op ziekte om natuurlijke immuniteit te creëren. Het is niet de moeite waard om te gokken met een ziekte die zo onvoorspelbaar en ernstig is als COVID-19” zegt infectieziektedeskundige Anna Durbin, hoogleraar internationale gezondheid aan de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health en de Johns Hopkins School of Medicine.

“Het is Russische roulette”, zegt ze. “Jonge mensen hebben de neiging om te denken dat ze onoverwinnelijk zijn. Maar als je die ene fout maakt, kan je hele leven veranderen. Dat risico is het gewoon niet waard om te nemen, omdat mensen, zelfs jonge gezonde mensen, heel erg ziek kunnen worden.”

Met de deltavariant zien we veel meer jonge mensen aan de beademing in ziekenhuizen en overlijden. Het vaccin weigeren is meer dan alleen een persoonlijke beslissing: een geïnfecteerde persoon kan het virus gemakkelijk op anderen overdragen, inclusief immuungecompromitteerde mensen met een hoger risico op ernstige ziekten en kinderen onder de 12 jaar die nog geen toegang hebben tot de vaccins.

Natuurlijke infectie zorgt voor enige immuniteit, dus de volgende keer dat je die ziekte krijgt, wordt je niet zo ziek. Maar het probleem is: je eerste ontmoeting met die ziekte kan erg misgaan. Met COVID-19 kun je erg ziek worden, in het ziekenhuis belanden of overlijden. We zien enorme aantallen ziekenhuisopnames en sterfgevallen, en je wilt niet het risico lopen een van die statistieken te worden. En er zijn nog andere mogelijke complicaties: je kunt maandenlang je smaak- en reukvermogen verliezen, je kunt long covid ontwikkelen. Het is een onvoorspelbare ziekte en we weten niet hoe het verschillende mensen zal treffen.

Vaccines beat natural immunity in fight against COVID-19

Laatst bijgewerkt op 7 nov 2021

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *