Bristol universiteit: vitamines en linolzuur tegen corona covid19 besmetting

Onderzoek Bristol universiteit: Gebruik vitamines tegen corona covid besmetting

Deze nieuwe studie gepubliceerd door de Bristol universiteit laat zien hoe vitamines, steroïden en antivirale middelen kunnen worden gebruikt om covid19 virusinfecties te verminderen. De bevindingen van de onderzoekers helpen verklaren hoe sommige vitamines een directere rol kunnen spelen bij het bestrijden van covid19.

Doel is om sneller geneesmiddelen te vinden

Het ontwerpen, ontwikkelen en testen van nieuwe antivirale geneesmiddelen kan jaren duren. Daarom keken de onderzoekers naar goedgekeurde geneesmiddelen en vitamines.

Er werden bestaande medicijnen en vitamines onderzocht. Daarvan werd bekeken of die zich zouden kunnen binden aan het virale spike-eiwit van het virus. Dat zou tijd  kunnen besparen en daarnaast de distributie gemakkelijk maken. Want dergelijke geneesmiddelen en voedingssupplementen bestaan al en zijn algemeen verkrijgbaar zijn.

De onderzoekers gebruikten computertechniek om verschillende stoffen te testen door hun reactie op de potentiële bindingsplaats met de spike van het virus te simuleren. Verschillende geneesmiddelen werden geïdentificeerd als effectief in het mogelijk blokkeren van virale replicatie door manipulatie van het spike-eiwit. Dat gold ook voor gemakkelijk verkrijgbare geneesmiddelen en voedingssupplementen en vitamines. Landen waarbij van deze vitamines tekorten vaker voorkomen, hebben zwaarder geleden tijdens de pandemie.

Vitamine D en vermoedelijk vitamine K en A  kunnen helpen tegen corona

De studie laat zien dat onder andere vitamine D – en mogelijk vitamine K en A – de besmettelijkheid van SARS-CoV-2 zou kunnen verminderen door zich te binden aan de spike-eiwitten van het virus. Het spike-eiwit wordt door het corona virus gebruikt om cellen binnen te dringen. De onderzoekers van de universiteit van Bristol vonden dat daarmee de besmettelijkheid van SARS-CoV-2 minder zou kunnen worden. Zo zouden vitamine D – en mogelijk vitamine K en A – kunnen helpen bij de bestrijding van het virus.

Cholesterol geeft grotere kans op infectie

Daarentegen onthulde de studie ook dat cholesterol de kans op virusinfectie kan verhogen. ​Door zich aan voldoende cholesterolmoleculen te binden, kunnen de virale deeltjes menselijke cellen infecteren. Naast het verhoogde risico op zwaarlijvigheid, blijkt ook dat een hoog cholesterolgehalte het risico op ernstige COVID-19 verhoogt. Dat zou kunnen verklaren waarom het hebben van een hoog cholesterolgehalte een risicofactor is voor ernstige ziek worden.

Linolzuur  kan zorgen dat virus minder besmettelijk is

Een eerdere studie uitgevoerd door Bristol-onderzoekers toonde aan dat linolzuur (=omega 6) zich kon binden aan een specifiek deel van het virale spike-eiwit, waardoor het in een gesloten en minder infectieuze vorm kon veranderen. Door het eiwit op deze manier te sluiten, remt het zijn vermogen om te reageren met een bepaald menselijk eiwit (ACE2) dat het virus gebruikt om een cel te infecteren.

Op zoek naar andere middelen

Nu heeft een onderzoeksteam hun methode gebruikt om te zoeken naar andere verbindingen die hetzelfde effect kunnen hebben als mogelijke behandelingen. Ze hopen te voorkomen dat menselijke cellen geïnfecteerd raken door te voorkomen dat het virale spike-eiwit voldoende opengaat om een ​​interactie aan te gaan met een menselijk eiwit (ACE2).

Vitamine D bestellen

Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Vitamine K

Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
– Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
– Vitamine K bij de Online Drogist
– Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K

Voedingssupplementen met linolzuur (omega 6)

Omega 3-6-9  van vitamines per post

De Omega 3-6-9 softgels bestaan uit visolie, borage olie, natuurlijke lijnzaadolie en teunisbloemolie, bevat de 3 belangrijkste omega vetzuren.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Baorage olie. Linolzuur wordt ook wel omega 6 genoemd. Mocht u verhoogde behoefte aan dit vetzuur hebben, dan kunt u kiezen voor capsules met bijvoorbeeld borage-olie.  Borage olie is rijk aan gammalinoleenzuur. Gammalinoleenzuur of GLA is een meervoudig onverzadigd omega 6-vetzuur dat in het lichaam uit linolzuur wordt gevormd. Borage-olie  is :

  • Goed voor de bloedvaten*
  • Goed voor soepele gewrichten*
  • Ondersteunt het afweersysteem*

Onderzoek

Berichtgeving van de Bristol universiteit
http://www.bristol.ac.uk/biochemistry/news/2021/how-vitamins-steroids-and-potential-antivirals-might-affect-sars-cov-2.html 

How vitamins, steroids and potential antivirals might affect SARS-CoV-2 :
https://www.eurekalert.org/pub_releases/2021-01/uob-hvs012921.php

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *