Breng andere besmettingsroutes van het corona covid19 virus onder de aandacht

Waarom de RIVM  1,5 meter afstand tegen corona virus overbrenging nadere beschouwing verdient

Grote verspreiding van het corona covid19 virus in  kerken, bij koren, op feesten, tijdens carnaval en in een après-skibar is opvallend. Het coronavirus verspreidt zich bij voorkeur  in grote groepen mensen die samen praten, dansen of zingen, Veel besmettingen tegelijkertijd op dergelijke bijeenkomsten worden superspreading events genoemd.
Deze verschijningsvorm van besmetting roept  vragen op over de manier waarop het coronavirus van de ene persoon naar de andere overspringt.

De 1,5 meter afstand maatregel

De 1,5 meter afstand maatregel is gebaseerd op oud onderzoek uit 1930, wat later aangepast is en onderwijl ook weer achterhaald is. En is gebaseerd op de gedachte dat de lucht zich niet door een ruimte verplaatst. En houdt geen rekening met het feit dat druppels met virus ook grotere afstand kunnen afleggen onder verschillende omstandigheden.   Zelfs gewoon ademen kan binnenshuis of andere afgesloten ruimte er al voor zorgen dat virusdeeltjes zich over een afstand van 8 meter door de lucht verplaatsen.

Zie : Turbulent Gas Clouds and Respiratory Pathogen EmissionsPotential Implications for Reducing Transmission of COVID-19

Druppelwolk na niezen

In  China werden  virusdeeltjes gevonden in de ventilatiesystemen in ziekenhuiskamers van patiënten met Corona covid19.  Het vinden van virusdeeltjes in deze systemen is meer consistent een zwevende gaswolk-hypothese van ziektetransmissie. Omdat het verklaart hoe levensvatbare virusdeeltjes lange afstanden van patiënten vandaan kunnen afleggen.

Uitgeademde druppels leggen gemiddeld 3 meter af

Testen en  kennis van natuurkunde laten zien dat uitgeademde druppels gemiddeld 3 meter afleggen. Aërosolen, microscopische kleine druppels die  met virus die lang door de lucht zweven,  bereiken een afstand van 8 tot 10 meter. De 1,5 meter afstand maatregel berust niet op wetenschappelijk bewijs. Maar is een praktische uitwerking van een medisch en economisch-politiek compromis.

Ook de Duitse viroloog Christian Drosten schatte  in een podcast van de omroep NDR dat ongeveer de helft van de overdracht via aerosolen gaat, en ongeveer de andere helft via grotere druppels, en een resterende 10 procent door contactbesmetting. En ook de Italiaanse microbioloog Andrea Crisanti van de universiteit van Padua is hiervan overtuigd.

Afstand houden werkt niet tegen zwevende aerosolen

Afstand houden werkt bovendien NIET tegen alle soorten van verplaatsing door de lucht (aërogeen). Omdat bij deze besmettingsroute andere factoren meespelen zoals : ventilatie, de concentratie van gassen en virale deeltjes en het aantal mensen in één gesloten ruimte. Om het risico op aërogene besmetting door aerosolen te beperken, is het houden van afstand niet de beste maatregel.

Het RIVM verplicht mondmaskers in het OV als  vervangende maatregel. Omdat in het OV niet werkbaar is om 1,5 meter afstand te houden. Het voorstellen van twee maatregelen alsof het twee alternatieven zijn waaruit je kunt kiezen, getuigt van onbegrip van natuurwetten.

Blijkbaar ontkent het RIVM de aërogene overdracht van virussen via Aërosolen (kleine zwevende druppels). Bewijs hiervoor wordt verworpen via een vreemde redenering : “Het kan in dit onderzoek niet worden bewezen dat via aërosolen een besmettingsroute was. (Maar dat was ook niet de doelstelling van het onderzoek.) Daarom nemen we (niet bewezen) aan dat de besmetting via directe grotere druppels plaatsvond.” De 1,5 meter afstandsregel en het plaatsen van doorzichtige schermen zijn niet effectief om het hoofd te bieden aan aërogene  aërosolen transmissie.

Het is belangrijk om geschikte ventilatie te hebben in gesloten publieke ruimten en mondmaskers te dragen. Het is een essentiële voorwaarde op het moment dat grotere groepen mensen zich in gesloten publieke ruimten op kunnen houden. Alles moet in het werk worden gesteld om virusoverdracht te verkleinen.

  • Afstand van meer dan 3 meter beschermt tegen directe (grotere) druppelinfectie.
  • Goede ventilatie en mondmaskers helpen tegen aërogene aërosolen overdracht van het virus.
  • Algemene hygiëne, wassen en ontsmetten helpt van tegen infectie met meer vaste stoffen en grote druppels.

Geen van deze maatregelen zijn vervangers van elkaar. Ze moeten naast elkaar bestaan.

Achtergrond informatie research :

Gerelateerde informatie : US National Library of Medicine National Institutes of Health – Airborne or droplet precautions for health workers treating COVID-19?

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *