Brazilië: meerderheid Covid19 IC-patiënten zijn 40 jaar of jonger

De stijgende COVID-19-uitbraak in Brazilië treft steeds meer en jongere mensen. De meerderheid van Brazilië COVID-19 IC-patiënten zijn 40 jaar of jonger . Dat blijkt uit de Braziliaanse ziekenhuisgegevens.

De laatste paar maanden een sterke toename jongere patienten

Een rapport daarover is uitgebracht door de Braziliaanse Vereniging voor Intensieve Geneeskunde (AMIB). Men baseert zich op gegevens van meer dan een derde van alle intensive care-afdelingen van het land. Er was een significante toename van het aantal jongere mensen dat werd opgenomen in bedden op de Intensive Care.

Voor het eerst sinds de uitbraak vorig jaar Brazilië bereikte, werd 52% van de IC-bedden gevuld door patiënten van 40 jaar of jonger. Dat is 16,5% meer ten opzichte van de bezetting van die leeftijdsgroep tussen december en februari.

Nieuwe covid virusvariant P1

Het is niet duidelijk waarom meer jonge mensen ernstig ziek worden tijdens de huidige golf van het virus in Brazilië. Sommige wetenschappers denken dat de nieuwe P1-variant die is ontstaan ​​in de Amazone-stad Manaus   gedeeltelijk daaraan schuldig is.

Andere factoren, zoals de vaccinatie van ouderen en het gedrag van jongere mensen die zich vaak minder zorgen maken en meer gezellig samenkomen en uitgaan, zouden ook van invloed kunnen zijn.

De trend zorgt voor extra druk op het Braziliaanse gezondheidssysteem omdat jongere patiënten de neiging hebben om langer op de intensive care te blijven.

4000 sterfgevallen per dag

Brazilië is momenteel het wereldwijde epicentrum van de COVID-19-pandemie met momenteel 4000  sterfgevallen per dag.

De uitbraak duwt ziekenhuizen naar een breekpunt, waarbij veel patiënten sterven voordat er een IC-bed beschikbaar komt.

Meer dan 350.000 mensen zijn omgekomen door het coronavirus in Brazilië. Dat is ’s werelds op een na hoogste dodental op alleen de Verenigde Staten na.

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *