Bewijs: Jonge kinderen verspreiden Covid-19 efficiënter dan volwassenen

Kinderen meer besmettelijk

Het is goed mogelijk dat kinderen jonger dan 5 besmettelijker zijn dan volwassenen, omdat zij meer virus in hun neus hebben. Ook bij milde klachten.

In twee nieuwe onderzoeken, (uit de VS en uit Italië) komen de onderzoekers tot dezelfde conclusie. Namelijk dat jonge kinderen Het Corona Covid-19 virus efficiënt overdragen, en de belangrijkste aanjagers van de pandemie kunnen zijn.

Het onderzoek uit Chicago, Illinois is op 30 juli 2020 in Jama Pediatrics gepubliceerd , keek naar kinderen in een kinderziekenhuis in Chicago, Illinois. Het onderzoek uit Italië, gepubliceerd 29 juli 2020 op medrxiv preprint server, werd uitgevoerd in de provincie Trento in Italië.

De Chicago-studie onderzoekt bij kinderen en volwassenen de concentratie van de Covid19 in de keelneusholte. Volgens de resultaten hebben kinderen van 5 jaar en jonger die milde tot matige (SARS-CoV-2) Covid-19-symptom en ontwikkelen 10 tot 100 keer zoveel Covid-19 in de keelneusholte als oudere kinderen en volwassenen.

Honderd maal zoveel virus in keel en neus

Wanneer deze jonge kinderen hoesten, niezen of schreeuwen, stoten ze met virus beladen druppeltjes uit de keelneusholte de lucht in. Als ze wel honderd keer zoveel virus in hun keel en neusgangen hebben als volwassenen, is het alleen maar logisch dat ze het virus efficiënter zouden verspreiden. De studie toont ook aan dat kinderen van 5 tot 17 jaar, ook met milde tot matige Covid-19-symptomen, dezelfde hoeveelheid virus in de keelneusholte hebben als volwassenen van 18 jaar en ouder.

De auteurs concluderen dat het waarschijnlijk is dat jonge kinderen, hoewel ze niet zo vatbaar zijn voor een Covid-19-infectie, toch de verspreiding ervan stimuleren. Dat werkt ook zo bij verschillende andere aandoeningen van de luchtwegen.

Jonge kinderen dragen vaker het virus over

Het tweede manuscript vermeldt de resultaten van een uitgebreide contactopsporingsstudie uitgevoerd in Trento, een regio in Noord-Italië. Ondanks een totale lockdown die in maart begon (met de sluiting van scholen, universiteiten en alle bedrijven behalve supermarkten, apotheken en kiosken), nam het aantal gevallen gedurende meer dan een maand exponentieel toe.

De onderzoekers ontdekten dat jonge kinderen een iets lager infectierisico hadden dan volwassenen en minder snel ziek werden. Maar dat kinderen van 14 jaar en jonger het virus wel efficiënter doorgaven aan anderen (zowel aan kinderen en volwassenen), dan volwassenen zelf. Hun risico om Covid-19 over te dragen was 22,4 procent – meer dan het dubbele van dat van volwassenen van 30 tot 49 jaar, wier besmettelijkheid ongeveer 11 procent was. Hoewel contacten in de kindertijd minder vaak “gevallen” werden, hadden kinderen meer kans om gezinsleden te infecteren.

Uit de Trento-studie bleek ook dat de jongste deelnemers de meest efficiënte doorgevers van de ziekte waren, waarbij het RS-verkoudheidsvirus werd genoemd als een voorbeeld van een andere infectieziekte waarvoor dit het geval was. Hoe jonger het kind was, hoe hoger de concentratie Covid19 was in hun neuspassages. Dat komt overeen met de Chicago-studie.

Oppassen voor besmetting door kinderen

Beide studies hebben ernstige gevolgen voor landen die overwegen om scholen al dan niet te heropenen. Kinderen verplichten anderen niet met hun handen aan te raken, geen speelgoed en benodigdheden te delen en altijd mondmaskers te dragen, is meestal niet realistisch. Maar wel kan geprobeerd worden dit soort maatregelen zo goed mogelijk toe te passen.  Zolang onverantwoord gedrag mogelijk is en gebeurt, zal er ongebreidelde verspreiding van infectie plaats gaan (blijven) vinden.

Naar school gaan is riskant

Als kinderen van 5 tot 17 jaar even besmettelijk of zelfs meer besmettelijk zijn dan volwassenen, is het zeer riskant en onverstandig om scholen te openen in gebieden waar de dagelijkse besmettingsgraad matig tot hoog blijft. Bij de maatregelen die we nemen om de verspreiding tegen te gaan van Covid-19, moet rekening worden gehouden met de hele bevolking – inclusief kinderen van 18 jaar en jonger.

De twee onderzoeken :

Age-Related Differences in Nasopharyngeal Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 (SARS-CoV-2) Levels in Patients With Mild to Moderate Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)
https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/fullarticle/2768952

Contact tracing during Phase I of the COVID-19 pandemic in the Province of Trento, Italy: key findings and recommendations
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.07.16.20127357v1

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *