Belangrijke besmettingsbron covid19 – In VS is 11 procent patiënten kinderen

In de VS meldt de American Academy of Pediatrics (kindergeneeskunde) dat 11 procent covid19 patiënten kinderen zijn. In totaal zijn dit jaar 853.635 kinderen gediagnosticeerd met het corona covid19 virus. Dat komt neer op 11,1 procent van alle Amerikaanse gevallen. Het percentage is gestaag gestegen sinds half april, toen kinderen slechts 2 procent van de Covid19-gevallen in het land vertegenwoordigden.

Bij meer dan 61.000 kinderen in de VS werd vorige week de diagnose Covid-19 gesteld – meer dan in enige andere week tijdens de pandemie.

De American Academy of Pediatrics organisatie actualiseert wekelijks het aantal kinderen met Covid-19 op basis van gegevens van de staatsgezondheidsdienst.

Werkelijk aantal is hoger

De American Academy of Pediatrics organisatie gaat er van uit dat het werkelijke aantal kinderen met Covid-19 hoger is omdat de ziekte bij kinderen meestal mild is en kinderen niet altijd worden getest. Het totale aantal ziekenhuisopnames bij kinderen varieert van 0,5% in Hawaï tot 6,7% in New York City. Op 29 oktober 2020 waren 121 kinderen overleden. Op 29 oktober 2020 waren 121 kinderen overleden.

Deze telling is exclusief een 13-jarige jongen die het weekend daarna in Missouri stierf, minder dan twee weken nadat hij voor het laatst naar de les was gegaan.

Covid19 moet je serieus nemen

Corona covid-19 moet je serieus nemen. Het is belangrijk dat ouders en scholen voorzorgsmaatregelen binnen en buiten school serieus nemen. Draag mondkapjes, was handen regelmatig en houd je aan de richtlijnen voor sociale afstand.

Uit het rapport van de American Academy of Pediatrics bleek dat in oktober de grootste toename van het aantal pediatrische Covid-19-gevallen waren. In diverse staten een toename van 25 procent of meer .

“Het gaat van vreselijk naar nog erger”, zegt Dr. Greg Demuri, specialist in kinderinfectieziekten bij UW Health in Madison, Wisconsin. “Het einde lijkt nog niet in zicht.”

De brongegevens zijn te vinden op :
Children and COVID-19: State-Level Data Report – Critical Updates on COVID-19  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *