72 uur quarantaine is te kort bij positieve covid19 test zonder klachten

Mensen die positief getest zijn op corona covid-19 en (nog) geen  symptomen hebben het RIVM-advies drie dagen in zelfisolatie te gaan. Vooraanstaande virologen vinden  die voorgeschreven 72 uur tekort. Dat is vooral nu van belang omdat het aantal besmettingen groot is en toeneemt.

Tien dagen quarantaine is realistisch

Je zou langer dan drie dagen in quarantaine moeten volgens UMCG-viroloog Bert Niesters, te horen op 21 oktober in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co. Volgens Bert Niesters is het veiliger om tien dagen zelfisolatie aan te houden.

Vanwege het sterk opgelopen aantal covid19 besmettingen vindt ook hoogleraar virologie Marion Koopmans van het Erasmus MC dat de zelfisolatie periode moet worden vergroot.

Soms wel 10 dagen voordat je klachten krijgt

Het advies van het RIVM aan mensen zonder klachten is om drie dagen in thuisisolatie te gaan. Uit onderzoek is bekend dat als je positief getest bent maar geen symptomen hebt, het soms wel acht tot tien dagen kan duren voor je die wel kunt hebben. Ook weten we dat mensen die geen klachten hebben wel degelijk heel veel virusdeeltjes kunnen produceren en verspreiden.

Mensen met corona zijn meest besmettelijk in de eerste dagen voor en na de start van de symptomen. Hoe besmettelijk iemand is, hangt af van de hoeveelheid virus die iemand heeft binnengekregen op de eerste dag van de infectie. Maar alleen als vaststaat dat deze hoeveelheid heel laag was, is het volgens Niesters verstandig om drie dagen isolatie aan te houden.

Verbaasd over RIVM advies

Niesters was verbaasd was toen hij hoorde van het advies van het RIVM. Hij heeft geen idee heb waar het op gebaseerd is. Het virus kan tot wel 100 dagen in je lichaam blijven, maar op een bepaald moment zakt de hoeveelheid.  De viroloog hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de hoeveelheid virusdeeltjes waarbij een persoon het virus niet meer over kan dragen. Een onderzoek hiernaar vindt in Rotterdam plaats.

 

Luchtreiniger TCL Breeva Met HEPA  Filter bestellen

De kans op besmetting wordt kleiner naarmate de lucht schoner wordt. Er zijn onderzoeken die aantonen dat goede luchtfiltering beter is dan een raampje open zetten. De TCL Breeva filtert de lucht 4 keer per uur op maximale snelheid in een kamer tot 15 m², wat betekent dat het slechts 15 minuten duurt om schone lucht. Voor een grotere ruimte kun je er 2 gebruiken. De prijs die je betaalt voor deze luchtreiniger ligt meestal tussen de 85-100 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Vaak is De TCL Breeva A1 luchtreiniger  voor een betaalbare prijs te vinden op bol.com

Ook zijn er andere soorten luchtreinigers te vinden op bol.com.

Resveratrol als potentieel antiviraal middel

Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.
Verder heeft resveratrol een ontstekings-remmende werking. Het werkt als antiviraal middel bij met Corona covid10 besmette menselijke longcellen, ontdekte men recent in het UMCG. Hetzelfde geldt voor een vergelijkbaar voedings-supplement met de naam Pterostilbeen. Beide zijn eventueel ook te combineren.
Een uitgebreid assortiment Resveratrol wordt via bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Resveratrol te bestellen of bij het bedrijf Vitamines per Post.

 


Extra vitamine D-inname tegen Corona Covid19

Extra vitamine D wordt geadviseerd als bescherming tegen Corona Covid19-infectie.
Op de IC´s krijgen corona patiënten ook vitamine D toegediend. Want wetenschappers koppelen vitamine D-tekort aan hogere Corona Covid19 sterftecijfers.

Vitamine D bestellen
Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Het altijd goed extra vitamine D te nemen in de herfst, winter en vroege voorjaar, wanneer ons lichaam nauwelijks zelf vitamine D aanmaakt.


Producten die beschermen bij besmettelijke (virus)ziekten als corona covid19

Anti virus beschermings-middelen. 

  • Mondkapjes – Luchtfiltratie meer dan 98% op grote en kleine uit de lucht vallende deeltje. Gebruik mondkapjes in combinatie met alcohol desinfectie gel of Alcohol doekjes. Om besmetting in het mondkapje te voorkomen.
  • Lifebuoy-handgel – Kleine tube desinfectie handgel voor onderweg. Geen water nodig.
  • HospiCare Alcohol doekjes – Geschikt voor handen, mobiele telefoon, winkelwagentjes enz.
  • Dermotect desinfectiegel – Op alcohol basis. Snel handen desinfecteren, verdampt snel, dus nel droge handen.
  • Gezichtsscherm – Bescherm jezelf tegen hoest- en niesdruppels. Het gezichtsscherm is afwasbaar,.
  • Wegwerp schort – Bescherm je kleding tegen besmettingen.

Extra VITAMINE K zou doorbraak in corona-behandeling kunnen zijn, volgens Nijmeegse artsen
Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben. En dat is nou juist het vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen.
Een aantal mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
Vitamine K bij vitaminesperpost.nl
Vitamine K bij de Online Drogist
Vitamine K via Drogist.net verkrijgen
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *