XXL brede Rollator voor bredere en zwaardere mensen, ook bij overgewicht

Een rollator is een hulpmiddel om mensen (ouderen) die slecht ter been zijn mobiel te houden.

De laatste jaren zijn ook de ontwikkelingen bij rollators groot geweest, zodat u kunt kiezen uit diverse soorten en merken rollators. Zo kunnen   veel senioren weer meer comfortabel en veiliger lopen.  En mensen die door minder kracht dan wel pijn beperkt worden, een stuk mobiliteit en daarmee vrijheid terug geven.

XXL Rollator voor bredere mensen of mensen met overgewicht

Een XXL Rollator rollator is breder en robuuster dan een gewone rollator, en heeft een breder en lang frame en heel sterke parkeerrem. Waardoor de rollator erg stabiel is om veilig op te zitten en daarna weer te gaan staan.  Daardoor is dit type rollator ook heel geschikt voor rollatorgebruikers met overgewicht. Wanneer u wat zwaarder of steviger gebouwd bent is het aan te raden om te onderzoeken of een XXL rollater misschien een beter alternatief is.

Voor elke rollator geldt dat deze een grens heeft voor het maximum gewicht van de gebruiker.  Let bij de keuze op dit maximale gewicht wanneer u een rollator wilt aanschaffen.

Hoe breed moet het zitje zijn van de rollator?

Een XXL rollator heeft een breder zitje waarop je  kunt zitten en uitrusten. Je kunt de minimale rollator zitbreedte bepalen door je heupbreedte te meten en daar minimaal twee centimeter bij op te tellen.  Dat geeft de breedte dat uw rollator tenminste deze moet hebben.

Grote of kleine wielen

Rollators kunnen kleine of grote wielen hebben. Hoe groter de wielen, hoe gemakkelijker je over obstakels heen kunt rijden.  Voor buiten gebruik zijn grote wielen geschikt, voor in huis zijn kleine wielen prima.

Wielen kunnen luchtbanden of massieve banden zijn. Luchtbanden zijn  achterhaald, want  luchtbanden kunnen lek raken, en massieve banden niet. Verder zijn luchtbanden en massieve banden even schokdempend. Massieve banden zijn duurzamer en comfortabeler.

Goed de hoogte van de rollator afstellen

De hoogte van de rollator kun je instellen. Het is belangrijk dat je de juiste houding hebt bij het lopen. Wanneer de rollator te hoog staat, loop je met opgetrokken schouders. Daardoor kun je pijn in schouders en nek krijgen. Staat de rollator te laag, dan heb je te weinig steun aan de rollator.

Rollator op de juiste hoogte instellen :

  • Ga achter de rollator staan tussen de achterwielen.
  • Probeer zo rechtop mogelijk te gaan staan.
  • Laat uw armen langs uw lichaam hangen,  ontspan uw schouders.
  • Stel de handvatten van de rollator in ter hoogte van uw polsen.
  • Zorg dat uw ellebogen licht gebogen zijn wanneer u de handvatten vasthoudt.

Zet de rollator op de rem wanneer u op de rollator gaat zitten

Zorg er voor dat de parkeerrem is ingeschakeld wanneer u gaat zitten. U zet de rollator op de parkeerrem door beide handvatten naar beneden te duwen totdat deze klikken.

Via het bedrijf “Uw Rollator Goedkoop” kunt u een XXL Rollator bestellen die bij u past.  Of kijk bij  Hulpmiddelenwereld XL Rollator.

Artrose specialist
Voor alle ledematen zijn er hulpmiddelen die  aangeboden worden via Artrosespecialist.nl.  Artrosespecialist is gericht op mensen die last hebben van artrose.

Via het bedrijf Rollator Goedkoop kunt u een XXL Rollator bestellen die bij u past.  Of kijk bij  Hulpmiddelenwereld XL Rollator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *