Rollator is onmisbaar hulpmiddel voor ouderen en mensen slecht ter been

De rollator is een onmisbaar hulpmiddel, vaak voor ouderen maar ook jongere mensen die slecht ter been zijn

Ouderen en jongere mensen met reumatische klachten kunnen hun mobiliteit ondersteunen met een rollator.

De rollator wordt niet meer  vergoed zoals vroeger, aangezien deze uit het basispakket van de  ziektekostenverzekering is verwijderd. Daardoor is voor veel mensen is het aanschaffen van een rollator een extra uitgave geworden.  Voor een aantrekkelijke prijs biedt bijvoorbeeld UwRollator.nl rollators aan. Hoewel u bij veel zorgwinkels rollators kunt kopen heeft “Uw Rollator” het voordeel dat ze een zeer uitgebreid assortiment hebben.  Zodat u echt een rollator naar uw zin kunt kiezen.  Of kijk bij de Hulpmiddelenwereld rollators

Grote of kleine wielen

Een rollator kan kleine of grote wielen hebben. Hoe groter de wielen, hoe gemakkelijker je over obstakels heen kunt rijden.  Voor buiten zijn grote wielen geschikt, voor in huis zijn kleine wielen prima.

Luchtbanden zijn ouderwets en achterhaald, want deze kunnen lek raken. Dat kunnen massieve banden niet. En luchtbanden en massieve banden zijn even comfortabel en net zo goed schokdempend.

De hoogte van de rollator goed instellen

De hoogte van de rollator kun je instellen. Het is belangrijk dat je de juiste houding hebt bij het lopen. Wanneer de rollator te hoog staat, loop je met opgetrokken schouders. Daardoor kun je pijn in schouders en nek krijgen. Staat de rollator te laag, dan heb je te weinig steun aan de rollator.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten rollators

De laatste jaren zijn ook de ontwikkelingen bij rollators groot geweest. Zo is de keuze uit verschillende soorten groot geworden. Met als gevolg dat  veel senioren weer gemakkelijker, comfortabel en veiliger lopen. UwRollator.nl is een bedrijf dat beschikt ook over een uitgebreid assortiment rollators voor zowel gebruik binnen, als buiten. In het assortiment zijn onder andere lichtgewicht, , opvouwbare,  XL rollators en design rollators te vinden.

Lichtgewicht rollator

Als je de rollator vaak wilt vervoeren, is het handig dat hij opvouwbaar is.  Wanneer u veel bijvoorbeeld uitstapjes met de auto maakt, dan kan de aanschaf van een lichtgewicht rollator (extra) een zinvolle keuze zijn.  Deze kun je makkelijk inklappen en meenemen.

XXL Rollator voor bredere en/of mensen met overgewicht

Een XXL Rollator rollator is breder en robuuster dan een gewone rollator. Daardoor is dit type rollator goed uitgerust om rollatorgebruikers met overgewicht te ondersteunen.

Iedere rollator is toegerust op een maximaal gebruikersgewicht. Let op het maximale gewicht wanneer u een rollator aanschaft.  Deze rollators zijn ook extra breed.

Ook de bekende Quatro rollator

Heel bekend is de Quatro rollator, welke als beste uit de test kwam tijdens het televisieprogramma Kassa. De Quatro Rollator is ideaal voor zowel in huis als buitenshuis. Deze rollator staat toe om in alle veiligheid boodschappen te doen of om bijvoorbeeld een bord met eten te verplaatsen van de keuken naar de woonkamer.

Kassa vond de Quatro plezierig in het gebruik

Kassa vond de Quatro plezierig in het gebruik en deze rollator beschikt over een stevige bouwkwaliteit. Hij heeft soepele handvaten. U kunt voor de Quatro rollator kiezen uit twee kleuren, namelijk blauw en zilver.

Voordat u op de rollator gaat zitten kunt u met de parkeerremmen de rollator goed vastgezet zodat deze niet wegrolt. U zet de rollator op de parkeerrem door beide handvatten naar beneden te duwen totdat deze klikken. Ook kunt  u de rollator eenvoudig opvouwen zodat deze makkelijk te transporteren is of om opgevouwen te blijven staan bij opbergen.

De Quatro Rollator is in hoogte verstelbaar en voorzien van een handig mandje, een dienblad waar u spulletjes op kunt zetten en een stokhouder waarin u eventueel uw wandelstok in kunt plaatsen.

Door al deze unieke eigenschappen wordt Quatro rollator door veel doktoren en specialisten gezien als de beste in zijn soort en kwam dan ook niet voor niets als beste uit de test bij KASSA. Deze rollator wordt dan ook al jaren door miljoenen mensen met groot succes gebruikt.

Ook bij Rollatorgoedkoop is de Quatro te koop.

Lees eventueel ook artikel :
XXL brede Rollator voor bredere en zwaardere mensen, ook bij overgewicht

Artrose specialist
Voor alle ledematen zijn er hulpmiddelen die  aangeboden worden via Artrosespecialist.nl.  Artrosespecialist is gericht op mensen die last hebben van artrose.

Via het bedrijf Rollator Goedkoop kunt u een XXL Rollator bestellen die bij u past.  Of kijk bij  Hulpmiddelenwereld XL Rollator.

Eén gedachte over “Rollator is onmisbaar hulpmiddel voor ouderen en mensen slecht ter been”

  1. Een rollator is inderdaad een onmisbaar middel voor ouderen die slecht ter been zijn. Mijn oma werd ook een stuk mobieler toen ze een rollator kreeg. Ze wilde hier eerst niet aan toegeven, maar is nu blij dat ze weer zelf op pad kan om wat boodschappen te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *