Parkinson rollator – blijf mobiel met de ziekte van parkinson

Parkinson rollator kan vergoed worden vanuit WLZ, WMO of zorgverzekering

Een Parkinson rollator kan vergoed worden vanuit de WLZ of WMO of door de ziektekosten verzekeraar. Soms wordt een eigen bijdrage gevraagd.  De verkoper kan u meehelpen met deze vergoeding te verkrijgen.

Dergelijke rollators zijn te koop bij rollator expert : “Uw rollator

Een rollator geeft steun bij het lopen, is praktisch en zet patiënten aan om zich meer te bewegen.  Het  biedt een zitplaats als er tijdens het lopen plotseling een blokkade optreedt en kan boodschappen of andere bagage vervoeren.

Mensen met de ziekte van parkinson kunnen moeite hebben met hun evenwicht. En en moeite met het starten en stoppen van de loopbeweging, of last van (éénzijdige) stijfheid en trillingen. De ziekte van Parkinson kan in principe op elke leeftijd voorkomen, maar komt zelden voor het 30e jaar voor.

Rollator speciaal ontworpen voor mensen met de ziekte van Parkinson

Deze rollators zijn samen met patiënten en zorgprofessionals ontwikkeld om Parkinsonpatiënten zo goed mogelijk te ondersteunen.

  • De parkinson rollator stopt direct als de hendels worden losgelaten
  • Heeft een  laserfunctie die helpt om ‘bevriezen’ van de benen op te heffen
  • Deze rollators zijn zeer stabiel en veilig
  • Meestal lichtgewicht en makkelijk opvouwbaar voor makkelijk transport of opbergen
  • Verschillende accessoires

De Parkinson rollator helpt u om zonder angst te lopen

De Parkinson rollator helpt u om zonder angst te lopen en om een gelijkmatige looptempo aan te houden. De Gemino 30 Parkinson rollator heeft een vertraagrem waarmee u zelf de rolweerstand van uw rollator kunt instellen. Ook heeft deze rollator remhendels met een omgekeerde remfunctie. Daardoor stopt de rollator onmiddellijk als u de hendels loslaat. Dit zorgt voor extra veiligheid bij bijvoorbeeld ‘bevriezing’ van lopen.

Hoe kunt u ‘bevriezing’ opheffen?

U kunt u moeite hebben met lopen. Op momenten dat uw hersenen moeten schakelen kan ‘bevriezing’ optreden. Dit gebeurt bij het starten van de loopbeweging. En bij het veranderen van richting of looppatroon.  Hoe kunt u ‘bevriezing’ opheffen? Op de Gemino 30 Parkinson rollator zit een groene knop. Druk op de groene knop. Op de grond voor u verschijnt vervolgens een laserlijn. Concentreer u op deze lijn op de grond. Beeld u in dat u hier overheen stapt. Dit helpt uw hersenen om de juiste beweging te vinden.

Kies de rollator die bij u past: twee maten, voor grote en kleinere mensen

De Gemino 30 Parkinson rollator heeft een zithoogte van 62 cm is geschikt voor mensen met een lengte van 1,5 tot 2 meter. Bent u kleiner? Kies dan de Gemino 30 M Parkinson. Deze rollator is bedoeld voor mensen van 1,35 tot 1,70 meter en heeft een zithoogte van 55 cm. Beide modellen kunnen worden voorzien van diverse handige accessoires.

Meer informatie of Parkinson rollator bestellen

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Parkinson rollators of er een bestellen, kijk dan bij:   UWRollator.nl

 

Artrose specialist
Voor alle ledematen zijn er hulpmiddelen die  aangeboden worden via Artrosespecialist.nl.  Artrosespecialist is gericht op mensen die last hebben van artrose.

Via het bedrijf Rollator Goedkoop kunt u een XXL Rollator bestellen die bij u past.  Of kijk bij  Hulpmiddelenwereld XL Rollator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *